dinsdag 12 juli 2011

De grootse plannen van Filip Dewinter terwijl zijn partij leegloopt

Het duurt nog meer dan een jaar, maar de strijd om het Antwerpse burgemeesterschap lijkt al losgebarsten. Ook al heeft hij zichzelf nog geen kandidaat gesteld: menige Antwerpenaar gaat ervan uit/hoopt/droomt dat Bart De Wever dat wel gaat doen. Filip Dewinter is een van hen.

De Wever en De Winter samen in de Antwerpse
gemeenteraad
Bron foto: http://www.gva.be/

De Winter zegt deze week in een interview met de Humo dat hij een front wil vormen met De Wever om de socialisten na 80 jaar het bestuur over 't stad af te nemen. 'Alle formules zijn voor mij goed: gedoogsteun, deelname aan een coalitie etc.' Bron: de Gazet van Antwerpen die vandaag uit de Humo citeerde.  

Dewinter schijnt nog steeds niet te beseffen dat De Wever het Vlaams Belang een racistische partij vindt waar hij geen zaken mee wil doen, zoals hij zelf meermaals heeft verkondigd. Wat Dewinter kennelijk ook niet beseft, is dat zijn partij snel afstevent op een totale scheuring. 

De afgelopen maanden hebben diverse leden van Vlaams Belang hun bezwaren kenbaar gemaakt tegen de politiek van Dewinter binnen en buiten de partij. Zij staan bekend als de 'Belfort'-groep. Vorige week zijn deze dissidenten voorgoed uit de partij gezet. 

Dewinter houdt het in het eerder aangehaalde Humo-interview op een 'fout gelopen generatiewissel'. Nochtans zijn het niet de minsten die kritiek op hem en partijvoorzitter Bruno Valkeniers hebben. Gisteren stapte erevoorzitter Franck Vanhecke uit de partij. Vandaag deed Senaatsfractieleider Jurgen Ceder hetzelfde. Voor de goede orde: zij behoren niet tot die Belfort-groep. Bron: de Redactie.

Ceder is degene met bril

Kortom: Filip Dewinter wil zoveel, maar hoe groot is zijn invloed nog, oktober 2012? Grote kans dat hij dan niet meer dan een muis is die met de olifant mee wil stampen. Of de olifant daar dan zin in heeft?

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Dewinter wil Wilders achterna.

Johan zei

Het lijkt erop.

christinA eijkhout zei

Uiteindelijk zijn het de stemmen die bepalen, en Antwerpen lijkt mij toch redelijk bruin gekleurd.

Johan zei

Klopt, maar er zijn ook nog veel autochtone Antwerpenaren en zij zouden best eens voor De Wever kunnen stemmen.

Anoniem zei

Zijn er nog Belgen te vinden die het gewoon eens zijn met elkaar?

Johan zei

Dat wordt een moeilijke zoektocht.

fulps zei

Tja, Belgen zijn net Nederlanders, ergo het zijn net mensen.

Johan zei

Met even grote ego's :-).