zondag 24 juli 2011

Europese Markt draait uiteindelijk slechts om marketing en geld

De afgelopen dagen, vandaag is de laatste dag, was de Europese Markt weer neergestreken op de Groenplaats. Voor het derde achtereenvolgende jaar. Het staat ook bekend onder de naam 'Fiesta Europa', naar het bedrijf dat erachter zit. Marktkramers uit alle delen van Europa brengen typische streekproducten aan de man. Zo heet het op http://www.fiestaeuropa.eu/ Ik ging gisteren eens kijken. In de veronderstelling dat het wellicht ook te maken zou kunnen hebben met een stukje Europa-building.

Het is vooral veel kaas, worst en drank wat je er vindt. Verder ook de nodige kramen met leren tassen, keramiek etc. Wat aan leren tassen nu specifiek Duits, Italiaans of voor mijn part Bulgaars is, mag Joost weten. Laat staan dat ik er direct een Europa-gevoel van krijg.

Dat is ook helemaal niet de bedoeling, begrijp ik wanneer ik die site van Fiesta Europa eens nader bestudeer. De Europese Unie heeft er helemaal niets mee te maken. Het is een bedrijf uit Wuustwezel (nabij Nederland) dat een nieuwe, eigentijdse invulling wil geven aan het begrip 'markt'. Ze specialisren zich in het organiseren van allerlei openlucht evenementen met een marktgericht thema.

Op een markt wordt gehandeld en daar draait het dus ook om bij deze Europese Markt. Leuk dat je Duitse worst of Sloveense wodka kunt proeven (dat laatste is een wilde gedachte van me. Ik heb het niet gezien), maar meer is het ook niet. De benaming is dus enigszins misleidend.

De Europese Markt tourt door Vlaanderen. Na Antwerpen strijkt deze nog neer in Oostende, Kortrijk en Gent. Vanaf 20 augustus is het gedaan voor dit jaar. De Spanjaarden moesten het eens koud krijgen in onze natte herfst :-).

Foto's downloaden van de site is helaas niet mogelijk. Dan maar een Amerikaans muziekske om het internationaal te houden en dat goed past bij deze niet al te vrolijk uitziende zomer(?)dag.

12 opmerkingen:

Cor zei

die muziek draait ook om marketing en geld,dat bedoel je toch ;)

Johan zei

Ook. Zelfs dode steren worden tot het einde gemarketeerd.

Anoniem zei

Alles draait helaas om geld

Johan zei

Ja, waar zouden we zijn zonder geld?

Anoniem zei

Consumenten laten zich graag belazeren, en zijn bereid daar ook nog wat extra's voor te betalen ook nog.
Speciaal voor deze gelegenheid is de plaatsnaam omgedoopt in Wurstwezel.

Johan zei

Gelukkig zijn er ook nog consumenten die denken 'het zal mij een Wurst wezen'.

Henk zei

Dus, een ordinaire braderie.

Groeten, Henk

Johan zei

Met een internationaal tintje.

christinA eijkhout zei

Wat Henk zegt.
BTW, waarom kun je geen foto's pakken?
Rechtermuisknop-view image werkt bij mij gewoon.

christinA eijkhout zei

http://www.fiestaeuropa.eu/CMS/images/stories/20090813_fiesta-europa2.jpg

Johan zei

Bij de rubriek foto's krijg je een slideshow te zien en daar kun je geen foto's vandaan pakken. Gistermiddag toch niet ...

christinA eijkhout zei

Je moet natuurlijk nooit in fotorubrieken zoeken :)
Antwerpen: http://www.fiestaeuropa.eu/CMS/images/morfeoshow/fiesta_europ-5805/big/fiestaeuropaantwerpen23.jpg