vrijdag 8 juli 2011

In je eentje werk je het meest efficiënt

Er zit weer een werkweek op. Of ik na 30 november kan blijven op mijn huidige werkplek, is nog een grote vraag. Degenen die daarover gaan, zijn of gaan met vakantie. Uitsluitsel krijg ik niet voor begin september. 'Dan hoor je het zeker, want het is fair dat je genoeg tijd hebt naar iets anders uit te kijken. Als dat nodig is.' Zei de directeur begin deze week.

Hoe ervaar ik mijn werkplek zelf na zes weken? Hm, nogal wisselend. Het contact met de collega's begint goed los te komen. Waarbij 'den Ollander' natuurlijk weer een perfect mikpunt is om de bekende Vlaamse grieven eens op een lollige manier ten uiting te brengen. Ge raakt eraan gewend.

Het werk op, zich is oké, maar verloopt lang niet altijd efficiënt. Efficiëntie. Dat is na vrijheid toch echt mijn tweede belangrijkste reden waarom ik het streven naar volledig freelancen nooit wil opgeven.

Voorbeeld van afgelopen dinsdag.  Collega had een stukje per e-mail gezonden dat op de site moest. Baas zei 'Ik doe dat wel, want ik verander de titel sowieso'. Soit, mij best. Later die ochtend komt de betreffende collega binnen. Het stukje stond allang op het net. Hij kijkt en begint met een heleboel bombarie tegen mij te praten.

'Dat is niet de juiste afbeelding. Ik had je nog een mail gestuurd met een telefoonnummer om erachteraan te bellen.' Jammer, maar ik heb dat hele telefoonnummer niet gezien en baas heeft het stukje verder afgehandeld. Het telefoonnummer bleek in een andere mail te hebben gestaan en die mail heeft mij nooit bereikt. Schuld lag dus bij hemzelf. Daarna heeft het nog goed een uur geduurd om die afbeelding online te krijgen, omdat er technisch iets aan mankeerde.

Nu heb ik gelukkig een hard pantser en laat ik me sowieso door niemand meer gek maken. Dit is echter niet het enige voorbeeld van inefficiëntie op het werk. Ik heb er heel wat verzameld in mijn werkzame leven. Als je strikt in je eentje werkt en goed plant, verloopt het werk een pak sneller en efficiënter. Geloof mij maar.

Deze week weer een Sonic Youth-clip! Tot zondag. 

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Och ja, minpunten zijn er altijd, probeer de pluspunten in de gaten te houden.

Johan zei

Zal ik doen!

Annet zei

de verantwoordelijkheid lag bij hem..altijd weer een issue...vrouwen zoeken het doorgaans eerst bij zichzelf....succes Johan!

Johan zei

Als er een iemand is die zijn mailbox normaliter continu in het oog houdt, ben ik het wel :-).

christinA eijkhout zei

Iemand is teamspeler of niet. Ik niet. Dus ik kan alleen zeggen dat er bij mij onmin zou zijn ontstaan. :)

Johan zei

Als het moet, ben ik een teamspeler. Als het niet per se hoeft, liever niet :-).

de Stripman zei

Ik voel tot op zekere hoogte met je mee. Vaak zijn anderen meer last dan nuttig. Maar aan de andere kant: een wereld met alleen maar eenmansbedrijfjes ? Ik denk niet dat het kan...;o)

Johan zei

Te veel concurrentie dan inderdaad :-).

Blewbird zei

Voor de meeste dingen heb ik anderen nodig, daar helpt goed plannen ook niet. Beter in het voortraject goede afspraken maken. Succes!

Anoniem zei

Ik had uiteraard (vanwege afwezigheid) helemaal gemist dat je inmiddels een baan hebt. Bij deze alsnog: gefeliciteerd!

Johan zei

Felicitaties in dank aanvaard.