vrijdag 22 juli 2011

Laten de heren/dames politici het momentum weer schieten?

Hoera, er wordt werk gemaakt van een nieuwe federale regering in België! Nu ja, dat staat op de planning. De acht betrokken partijen hebben tot gisteravond laat afspraken over de werkmethode gemaakt. Midden in de nacht ging Elio di Rupo dan nog naar koning Albert die zijn formatieopdracht verlengde. Hij vertelde hem wel dat Di Rupo en de andere partijvoorzitters eerst dringend op vakantie moeten. Een pauze is volgens de koning nodig, vanwege 'de grote vermoeidheid van alle onderhandelaars en hun medewerkers'.

Tja, hebben ze het daar ook niet zelf naar gemaakt???? Wie weet hoe ze van vakantie terugkeren? Als Wouter Beke ineens een visioen krijgt waarin Bart De Wever hem zegt vooral niet hiermee door te gaan (wat De Wever al heeft gezegd!) en Beke denkt vanwege zijn vermoeidheid dat die visioen door God zelve is gezonden ... Wat dan? Wat als Joëlle Milquet of, nog erger, Olivier Maingain in alle rust nog eens gaat nadenken over B-H-V en de Brusselse randgemeenten en onder invloed van net iets te veel cocktails tot de conclusie komt dat alles eigenlijk toch maar bij het oude moet blijven? Dan is het momentum voor vruchtbare onderhandelingen half augustus, wanneer ze moeten gaan plaatsvinden, mooi verkeken.

Di Rupo heeft er vooralsnog alle vertrouwen in. Maar ja, dat had hij vorig jaar om deze tijd ook toen hij iedereen met vakantie stuurde. We weten wat er sindsdien allemaal (niet) is gebeurd. Ik vind het derhalve geen verstandige zet van koning Albert. Na zijn eerdere vuist op tafel had hij beter gelijk de zweep erover kunnen leggen. Haast maken met die regering en snel een beetje. Je moet het ijzer immers smeden, als het heet is.

Om te voorkomen dat jullie tijdens mijn blogloze dag morgen ook ineens op allerlei gedachten komen die je beter niet kunt krijgen, heb ik voor vandaag een Sonic Youth-clip in de aanbieding die je wel bij de les houdt. Vooral het middenstuk :-). Tot zondag!


 

12 opmerkingen:

Anoniem zei

het zou me niets verbazen.

Johan zei

Mij ook niet.

christinA eijkhout zei

Zo opperde Beke dat de Vlaamse regering akkoord zal moeten gaan met het communautaire en begrotingsluik van een toekomstig federaal regeerakkoord. Zo hijst CD&V de N-VA, met twee ministers in de Vlaamse regering, aan boord zonder dat die partij federaal haar verantwoordelijkheid moet nemen.


Dat heeft veel weg van een "nederlandse" situatie.

christinA eijkhout zei

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=E43D09HP
staat dat.

Johan zei

Inderdaad.

Paul1987 zei

Zolang we Sonic Youth maar hebben ...:D

paco painter zei

Wie weet hoe ze van vakantie terugkeren?

Hoe bedoel je vakantie? Gaan ze nou echt gewoon op vakantie????

Johan zei

@Paul: aan Sonic Youth kun je je geen buil vallen :-).
@Paco: ja, ecbt gewoon op vakantie. Moet van koning Albert.

de Stripman zei

Haastige spoed is zelden goed ! En met de oude regering doet België het ook nog prima...;o)

Johan zei

Ja, maar na meer dan een jaar kun je niet meer spreken van haastige spoed ...

de Stripman zei

Nee, dat is zorgvuldig en bedachtzaam. Laten we maar hopen dat er iets goeds uitkomt...;o)

Johan zei

Zo zorgvuldig is het allemaal niet gelopen ...