donderdag 28 juli 2011

Nood(blog)rooster

Antwerpen is weer in trek bij de toeristen. 2009 Was een relatief rampjaar, maar 2010 liet al veel betere cijfers zien. Ook 2011 lijkt een goed jaar te worden. Zegt Annik Bogaert, directeur Toerisme Antwerpen. Vooral Nederlanders weten Antwerpen nog steeds goed te waarderen. Lees er meer over op mijn site vandaag. 

Zijn het toeristen of Antwerpenaren die ik iedere middag na vieren op de terrasjes zie zitten om wat te drinken en te klappen? Op 't Zuid, in het centrum. Hoe dan ook, ik word bijna jaloers. Mijn werkrooster staat dit soort momenten van ontspanning praktisch niet meer toe.

Dit weekend al helemaal niet. Ik zou graag zondagavond een stuk van Zomergasten willen meepikken. Centrale figuur is dan professor Dick Swaab, emeritus hoogleraar neurobiologie en internationaal bekend hersenonderzoeker. Sinds mijn eigen hersenen op jonge leeftijd aardig door elkaar zijn geschud met alle fysieke gevolgen vandien, heb ik altijd een grote belangstelling voor ze gehad.

Kijken, is geen punt. Zolang je dan niet hoeft te werken. En ik heb nog geen letter op papier staan voor de te schrijven Nederbelgen-teksten voor deze week. Die ik graag zondagavond de deur uit zou willen doen. Daarom hanteer ik vanaf morgenavond een nood(blog)rooster.

Morgenavond plaats ik slechts de wekelijkse Sonic Youth-clip, na de nieuwsvoorziening op mijn site. Daarna is het tijd te beginnen met schrijven. Zaterdag is er vanouds geen blog en geen nieuws. Als ik zaterdagmiddag even na twaalven begin en doorga tot een uur of acht, moet ik ver kunnen komen. Zondag overdag dan de laatste restjes. Ook dan plan ik geen blog dit keer. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, alhoewel je natuurlijk altijd in mijn archief mag grasduinen.Over Sonic Youth gesproken. De band moet een van de grote voorbeelden zijn geweest voor Nirvana. En laat nu net vandaag in het nieuws zijn dat Nevermind, het album waarmee de band doorbrak, in september opnieuw wordt uitgebracht. In twee versies nog wel. Dit, omdat het 20 jaar geleden voor het eerst verscheen. Oftewel, hoe je een melkkoe nog meer kunt uitmelken.

Begin jaren negentig was ik verre van een groot Nirvana-adept. The Smashing Pumpkins. Dat was mijn band. Naarmate de jaren verstrijken en Cobain voor een steeds langere tijd niet meer onder ons is, begin ik Nirvana toch wel steeds meer te waarderen. Ik denk niet dat ik Nevermind in september nu wel ineens ga aanschaffen. Beetje de platenmaatschappij de winst zien laten toenemen over de rug van een dode, ja dag. Een nummertje van Nirvana kan echter altijd wel. Ook als tegenwicht voor een collega met een vreselijke onhebbelijkheid (zie blog van afgelopen maandag).

Op zijn mobiele telefoon heeft hij als tune een stuk uit een cello-concert van Bach. Het eerste of derde, daar zijn de meningen over verdeeld op kantoor. De stu bru-collega naast me noemt het altijd 'begrafenismuziek' wanneer die riedel klinkt. Ge wordt er inderdaad niet blij van, van die tonen. Nee, dan liever een dode van wie de muziek nog zeer energiek klinkt. Tot maandag voor een regulier blog (conditio sine qua non)!


     

  

8 opmerkingen:

Blewbird zei

Kurt Cobain had een interessante muzieksmaak. Zo vond ik dit: http://www.angelfire.com/rock3/nirvana81/kurttop.htm

Niet te hard werken hoor, het is het niet waard!

Anoniem zei

een blogrooster, is
dat wel handig als je toch
niet blogt tot maandag?

een baby leren
zwemmen met als worst papier
leg je dat dan uit?

never mind, ik wil
je eigenlijk vragen om
een gids van je blog

maandag kom ik langs
om te kijken wat je gaat
bloggen in die week

schrijf ze,
marius

Johan zei

@Blewbird: interessant inderdaad. Dat hij The Beatles goed vond, heb ik wel een keer gelezen. The Pixies zijn uit dezelfde tijd als Nirvana. Niet te hard werken? Deadlines zijn er niet voor niets :-).
@Marius: wat ik blog, beslis ik altijd pas kort vantevoren. Dank.

christinA eijkhout zei

Veel succes met schrijven.

Anoniem zei

Druk baasje ben je! Gaat het wel goed met je?

Johan zei

@christinA: dank!
@Aad: ja hoor, alles onder controle :-).

Anoniem zei

Mss wil & moet je iets teveel van jezelf? ;)
Vrije tijd, terrasjes, mensen kijken, hier en daar een verdwaalde zomergast, allemaal ingredienten om weer nieuwe energie te krijgen... :)

Johan zei

Dat wel. Maar, als ik geen teksten schrijf, doet niemand het ...