dinsdag 19 juli 2011

Ondernemen, lijkt zo simpel (en daarom zo aantrekkelijk)

Het is alweer van eind 2010 dat ik van een medeblogster op de Volkskrant vernam over de 'Business Bootcamp' waaraan ze had deelgenomen. 'Moet jij ook eens naartoe gaan. Zeer goed om te netwerken.' Ik zat toen al bijna een jaar werkloos thuis.

Ik was sceptisch. Al die netwerksites waarop ik al aanwezig was, hadden mij immers ook niets opgeleverd wat bruikbare contacten betreft. Laat staan opdrachten. Toch schreef ik mij in op de gratis video's van de Business Bootcamp. Iedere keer dat ik er eentje in mijn mailbox ontving, keek ik er aandachtig naar.

En ik moet zeggen: de man erachter, Nisandeh Neta, weet zijn verhaal goed te brengen. Hij heeft echt wel kaas gegeten van marketing en hoe je vanuit het niets een succesvol concept kunt creëren.

Ik heb al die video's bewaard, zodat ik ze nog eens terug kan zien. Zelf naar een Business Bootcamp gaan, wordt wat lastig in mijn situatie. Het vindt altijd in Nieuwegein plaats. Niet naast de deur vanuit Antwerpen gezien. Zou overnachten in een hotel gaan betekenen en een heel weekend weg.

Daarnaast: ik heb nu een baan. Sterker nog: ik ben enigszins in beeld voor een andere job. Ook voltijds. Omdat ik geen twee voltijdse jobs tegelijk kan uitoefenen, houd ik die tweede job voorlopig even op afstand. Begin september moet duidelijk zijn of ik mijn huidige baan kan behouden. Ik zit nu niet direct erop te wachten me weer in iets onbekends te gaan begeven. Ik begin me net op mijn plaats te voelen bij De Lloyd.

Maar goed, we zien wel wat de komende weken brengen. Vandaag heb ik me ingeschreven op de vierdelige cursus 'How to grow your business' van Neta. Ik heb net de eerste video bekeken. Het lijkt allemaal zo logisch. Voor hetzelfde geld krijg ik nog eens de kriebels.

Voor degenen die zelf ook ondernemen en daar wel wat strategische support bij kunnen gebruiken, volgt tot slot de link naar de Open Circles Academy: http://www.opencircles.nl/ Ik kan het je aanraden!
 

11 opmerkingen:

christinA eijkhout zei

In video's van business of social guru's lijkt alles altijd eenvoudig.
Toch is het allemaal terug te voeren op discipline, logica en handelsgeest.
Mist een van deze 3, dan kun je honderden cursussen volgen.

Johan zei

Dat zijn belangrijke eigenschappen. Ik zou er nog aan toe willen voegen een portie doorzettingsvermogen en het geluk dat je de goede contacten opdoet.

Anoniem zei

Niets is eenvoudig, dus pas op.

de Stripman zei

Aan mij is het niet besteed. Ik mis zowel discipline, logica als handelsgeest...;o)

Maar wel leuk dat het voor jou goed uitpakt.

Henk zei

Vergeet de banken niet.
Als je 1 euro wilt lenen, moet je er 10 in dekking geven.

grH.

Johan zei

@Antoinette: niets is eenvoudig. Een vaste job vinden en behouden ook niet.
@Stripman: voorlopig doe ik nog niets. Eeuwige twijfelaar en beter even blijven zitten waar ik zit en ontwikkelingen afwachten. Eerst mijn naamsbekendheid eens zien te vergroten.
@Henk: als freelancer heb je niet veel kapitaal nodig.

Glaswerk zei

De cursus 'How to grow your business' zal in ieder geval goed zijn voor de growing business van Neta ;-)

Johan zei

Voorlopig heb ik alles gratis kunnen bekijken :-).

Anoniem zei

Je timmert toch al aardig aan de weg.
Straks kan je je eigen video's maken! ;-)

Johan zei

Ho ho, zo bijdehand ben ik nu ook weer niet!

Anoniem zei

Respect i.i.g. voor je doorzettingsvermogen en niet-aflatende energie. Leuk dat er nu ook een tweede baan in beeld is, al kan ik me voorstellen dat je voorlopig (ook na begin sept.) bij De Lloyd wilt blijven.

Voorlopig ga ik me eerst orienteren op wat (praktisch gezien) wel en niet mogelijk is met de puzzelsite zonder dat het te veel geld kost. Ik hoop op duidelijk advies van een goede programmeur (die ik dan wel nog moet vinden), m'n ex die het puzzelscript geschreven heeft zal wrs niet meewerken.