donderdag 14 juli 2011

Stuntelen met vrouwen

Dit blog is een update van mijn blog van 14 juni.

Johan en vrouwen. Het is altijd een moeizame relatie geweest. Ik heb het al menigmaal verkondigd. Dat moeizame is ook niet van gisteren.

In de laatste klas van de lagere school had ik een oogje op Cindy. Dochter van een kapster bij ons in de buurt. Cindy wist het, mijn leraar toentertijd wist het. Hij stimuleerde mijn oogje op haar op een ludieke wijze. Het was bij ons op school de gewoonte met je verjaardag alle klassen langs te gaan om de juffen/meesters iets lekkers aan te bieden. Aangezien ik daartoe wel wat hulp kon gebruiken vanwege mijn handicap zei mijn leraar met een knipoog tegen Cindy 'ach, ga jij maar even met Johan mee'.

Aldus geschiedde. Het is meteen het meest memorabele feit uit die tijd. We kwamen beiden nog wel in dezelfde brugklas terecht, maar daar kreeg ze al snel zelf oog in andere jongens. Het gebeurde en ik had er verder geen moeite mee. Was nog niet zo gefocust op verliefdheden, meisjes en alles wat daarmee samenhangt.

Het werd andere koek in vier HAVO. Anneke. Die naam heb ik wel vaker laten vallen. Een bepaalde bezoekster van dit blog die mij al kent sinds dat schooljaar komt dit gedeelte van mijn verhaal vast zeer bekend voor. Ik heb maanden lang rond Anneke heen lopen draaien zonder ook maar een keer iets concreets te zeggen of te doen. Te onzeker, te verlegen. Uiteindelijk had de hele klas door dat ik een meer dan gemiddelde interesse in haar toonde. Men spoorde mij aan eens actie te ondernemen.

Dat deed ik begin februari. Omdat ik vanwege mijn handicap niet altijd even duidelijk uit mijn woorden kom, had ik vrijdag 31 januari 1987 (olifantengeheugen wat data betreft!) een briefje voor haar geschreven. Vraag me niet wat er precies in stond. Dat is mij namelijk wel helemaal ontschoten. Computer, daar had ik nog nooit van gehoord en een typemachine had ik evenmin. Ik was niet zo slim om het briefje twee keer te schrijven. Ik gaf het haar de maandag daarop. Haar antwoord volgde de volgende dag. 'Johan, ik vind je een leuke jongen. Maar, verkering? Nee.'

Sindsdien zijn vele jaren voorbij gegaan. Verliefdheden kwamen en gingen. Het gestuntel bleef. Zij het dat ik sinds Anneke nooit meer met briefjes heb gewerkt. Dat was eens, maar nooit meer. Dan liever gelijk mondeling plat op mijn bek. 

Terug naar het heden. 30 Dagen zijn gepasseerd sinds mijn blog van 14 juni jl. Nog precies een weekske wachten en ik hoop de dame over wie ik het daarin heb weer te zien. Ja, ik heb me al die weken voorbereid op een kleine 'speech', zoals in dat blog geuit. Die speech is nu eindelijk af. Alhoewel, eindelijk? Ik ben iemand die blijft schrappen.

Hij is niet te lang, niet te klef, maar toch wel voldoende to the point. En dat allemaal vanwege iemand op wie ik geeneens verliefd ben! Omdat dat niet tot de mogelijkheden behoort. Waarom niet? Ja hallo, ik hoef hier ook niet heel mijn privé uit de doeken te doen se.

Vier weken schaven aan een tekst om gestuntel zoals in het verleden te voorkomen. Nog een week en ik weet, conditio sine qua non, of ik dit keer wel ben geslaagd.     

Niet direct van toepassing op de huidige situatie, maar wel leuk om te horen, is de hieronder volgende song van Ramses Shaffy.

14 opmerkingen:

Cor zei

ja daar ben ik altijd erg goed in geweest;altijd ontspoorde het wel one way or the other

lebonton zei

schrap de 'el', en het wordt stunten!

Johan zei

@Cor: ik volg het allemaal op je blog!
@lebonton: van dat soort optimisme houd ik nu!

Anoniem zei

:-))) Komt bekent voor.

Johan zei

Gelukkig maar :-).

Annet zei

Op elk potje...deksels!

Johan zei

Dat hoor ik vaker. Ik ben nog steeds op zoek naar het dekseltje.

paco painter zei

Dekseltjes zijn ook op zoek.Soms vergeten we dat wel eens.

Johan zei

Misschien moet ik dan maar eens een potje zoekt dekseltje site gaan raadplegen :-).

Anoniem zei

Nog even oefenen voor de spiegel en dan: bingo!

Johan zei

Ik zie mezelf niet graag in de spiegel :-(.

Annet zei

Johan: ze loopt hier al ergens rond....(ik geloof dat alles al vaststaat maar niet op een fundamentalistische wijze):)

Anoniem zei

Ik ben benieuwd hoe die ontmoeting volgende week gaat, Johan, en succes ook!

Johan zei

Wellicht kom ik er nog op terug.