dinsdag 23 augustus 2011

Bart De Wever en een dansende Duitser

Formateur Elio di Rupo zit dezer dagen met acht partijen om de tafel om vooral de knoop B-H-V te ontwarren. Lukt dat niet, dan doet CD&V niet mee in een nieuwe regering. Zegt CD&V. De uitkomst is nu nog ongewis, maar zeker tegen vrijdag moeten we meer weten.

De N-VA van Bart De Wever onderhandelt niet mee. Is het dan stil rondom De Wever? Welnee, rondom hem en zijn partij is het nooit stil. Als ze zelf niet de media opzoeken, afgelopen zaterdag weer een interview met fractievoorzitter in het federaal parlement Ben Wuyts in de Standaard, komen ze anderszins wel in het nieuws. Zoals in de Humo van deze week.

Vanmiddag was een collega van de afdeling Sales even snel naar de Carrefour op de hoek geweest. Broodje gehaald en gelijk de Humo gekocht. Ik zat in de refter mijn lunch te nuttigen toen ze terugkwam. De Humo gaf mij mooie gespreksstof.

'Ha, de Humo. Zou best wel eens interessant kunnen zijn deze week.' 'Oh ja, hoezo?' 'Interview met Karel De Gucht en Kim Geybels. Kijk, het staat op de voorkant. (...) Geybels zegt dat de N-VA een partij is van homo-haat en racistisch bovendien.' 'Och, het is toch altijd wat met die politiekers. Als ze buitenspel staan, gaan ze met modder gooien.' 'Dat denk ik ook ja.'

Geybels gold vorig jaar als een rijzende ster binnen de N-VA, totdat bekendraakte dat zij en haar vriend verwikkeld waren geraakt in een Thaise drugsdeal. Geybels en partner werden toen uit de N-VA gezet. Rancune zou dus zeer goed mee kunnen spelen.

De refter ligt vlak bij de administratie. Een mannelijke collega daarvan kwam op me af met een boekske in zijn hand. 'Moet ik je overtuigen dat Bart De Wever gelijk heeft?' 'Ah, u bent een N-VA-stemmer?' 'Ja, en mijn broer is voorzitter in Turnhout. Lees dit maar.'

'Dit' was het blad Trend(s?) van de maand juni met daarin een interview met De Wever. Een interview  voordat hij een maand later vrijwillig de stekker uit de onderhandelingen trok. Ik las het en kon niet anders concluderen dan dat zijn economische visie op de situatie in België en Vlaanderen hout snijdt. Of zijn keuzes voor oplossingen dan allemaal even werkbaar zijn, daar laat ik mij als inwijkeling niet over uit.

Na afloop van het lezen, gaf ik het boekske terug. 'Op zich heeft De Wever gelijk, maar hij heeft het niet slim aangepakt.' 'Hoezo niet?' 'Er wordt nu een regering gevormd zonder hem. Die kan er al op 10 september zijn.' 'Dat gaat niet lukken. Let maar op!' We blijven het volgen.

Van Bart De Wever heb ik nu al zo vaak een afbeelding geplaatst. In plaats daarvan vandaag een leuk Duits lied. Had van mij zomaar de zomerhit van 2011 mogen worden. Dat zit er niet meer in. Hoe dan ook, geniess!

9 opmerkingen:

Antoinette Duijsters zei

Jou muziek keus zal niet snel de mijne worden:-)

Anoniem zei

De vlamingen die ik op vakantielokaties heb gesproken zeiden zonder uitzondering: De Wever zal niet meedoen...

Wie ben ik dan nog?

Johan zei

Hij is toch leuk :-)? Ik zeg niet dat het het beste nummer ooit gemaakt is.

Johan zei

De Wever doet ook niet mee.

de Stripman zei

Gevaarlijk, hoor, dat dansen met losse schoenveters ! Lijkt wel een beetje op de Belgische politiek...;o)

Johan zei

Soms moet je wat risico nemen in het leven.

bert zei

een leuke link om te lezen voor al wie kritiek durft (of niet durft) te hebben op Bart De Wever :
http://www.demorgen.be/dm/nl/5036/Wetstraat/article/detail/1303863/2011/08/12/Artiesten-met-kritiek-op-De-Wever-krijgen-bergen-haatmail.dhtml

Ook dat is Vlaanderen ...

Johan zei

De reageerders in de GvA kunnen er ook wat van ...

Anoniem zei

Van dansen zal voorlopig wrs niets komen, ik ben al blij als de pijn over is en ik weer normaal kan bewegen.