donderdag 4 augustus 2011

Het nut van Facebook en Twitter: een verlate tussenstand

Vanmiddag, op het einde van de werkdag, heb ik nog even snel een Facebook-pagina voor De Lloyd aangemaakt.  Had al veel eerder moeten gebeuren. Ware het niet dat er een complicatie was: mijn baas had ooit al een Facebook-pagina aangemaakt waar verder niets op gebeurde. Hij wist zijn wachtwoord niet meer ...

Afijn, je kunt je sowieso het nut van een Facebook-pagina afvragen. Twitter lijkt me nuttiger. Begin juni begon ik met het De Lloyd Twitter-account en vandaag kon ik de 50e volger begroeten. Dat is nog niet veel. De groei is wel gestaag en er valt praktisch niemand af. Dat is een goed teken. Bezoeken die Twitter-volgers nu ook massaal de De Lloyd-site? Nou, niet echt. Kennelijk alleen als ze een tweetbericht lezen dat hen interesseert. Alle De Lloyd-tweets verwijzen naar nieuwsberichten, polls etc. op de site.


Twitter-logo

Persoonlijk zit ik al vanaf begin dit jaar op zowel Twitter als Facebook. Heb ik er profijt van? Ik begin met Twitter.

Ik zit nu op zo'n 75 volgers. Dat aantal schommelt en er zit van alles tussen. Mensen die mij volgen vanwege mijn freelance status, omdat ze me kennen van het bloggen of anderszins. Sinds ik de dagelijkse nieuwsberichten op mijn site op zowel Twitter als Facebook onder de aandacht breng, zie ik dat het bezoek naar mijn site genereert. Helaas vertellen mijn site-statistieken mij niet wie die bezoekers precies zijn. Hoe meer in het genre professioneel geïnteresseerden hoe beter natuurlijk. Daar lijkt met Twitter vooralsnog meer kans op dan bij Facebook.

Mijn Facebook-vrienden zijn voor 90% inderdaad mensen die ik redelijk tot zeer goed ken. Daar hoef ik geen professionele interesse in mijn doen en laten achter te zoeken.

Kortom: heeft al dat ge-twitter en ge-facebook eigenlijk wel zin? Gezien wat het oplevert. Over De Lloyd kan ik nog geen uitspraken doen. Wat mezelf betreft, is mijn verwachting vooraf uitgekomen. Je moet er geen wonderen van verwachten, ondanks alle hosanna-verhalen die mensen je vertellen. Nu heb ik ook nooit wonderen ervan verwacht. Persoonlijk ben ik het wel eens met een Twitter-volgster die me het volgende vertelde: 'Mijn Facebook-account heb ik gedelete. Het werd mij te persoonlijk. Dat hoeft voor mij niet. Twitter is ook meer een intellectuele uitdaging.'

Zo zie ik het ook. Facebook is leuk om bekenden wetenswaardigheden over jezelf te vertellen. Twitter vraagt meer creativiteit en genereert meer professionele aandacht. Het professionele nut van beide blijft hoe dan ook beperkt. Of doe ik iets verkeerd?         

56 opmerkingen:

Annet zei

Nee hoor Johan waarom zou het verkeerd zijn...
Het leukst van Facebook vind ik om nu te lachen om mijn favoriete schrijfster Charlotte Mutsaers (woont in Oostende)voor mij hoeft het geen nut te hebben. Liever mensen om me heen die mijn leven verrijken. En die mesnsen vind ik vooral op Hyves. Het is er heel creatief. Af en toe plaats ik een twietje, ligt eraan hoe ik me voel....

Groet Annet

Annet zei

Laptop=fouten, hè bah.....

Johan zei

Hyves daar begin ik niet ook nog eens aan ...

Anoniem zei

Ik blijf alleen op facebook naast mijn blog, overigs worden dat er binnenkort twee. Ik vind het wel leuk, maar wil niet de hele dag achter de computer:-)

christinA eijkhout zei

Het is hoe je Twitter gebruikt, zo werkt het.
Wat je geeft krijg je terug.

Johan zei

@Antoinette: ik ook niet, maar ik moet wel. Twee blogs: je maakt nieuwsgierig.
@christinA: zolang je wordt opgemerkt ...

de Stripman zei

Ik denk dat het alle twee zijn nut heeft en elkaar overlapt. Ik ga zelf naar blogs en sites naar aanleiding van links en aankondigingen op Twitter en Facebook en andersom merk ik dat het bezoekers naar mijn blog trekt.

Facebook is zo persoonlijk als je het maakt. Je bent niet verplicht om je hele profiel, naar waarheid, in te vullen. Persoonlijke details en foto's kun je ook voor jezelf houden...;o)

Johan zei

Facebook is goed voor persoonlijke blogs. Voor zakelijke aangelegenheden toch minder. Ervaar ik.

Anoniem zei

Voor zakelijke (journalistieke) toepassingen lijkt me Twitter net even toepasselijker dan Facebook. Nadeel is wel weer dat potentiële lezers dan wel redelijk tijdig achter het scherm moeten zitten (timeline).
Persoonlijk kondig ik de blogs aan op OBA, Facebook en twitter. Via twitter komen maar weinig kijkers. OBA en Facebook is vergelijkbaar.

Johan zei

Valt geen speld tussen te krijgen.

Anoniem zei

Toevallig ben ik gisteren even gaan kijken op Facebook, maar het trok me niet zo. M'n Hyves-account heb ik een aantal jaar geleden al opgeheven, dat was niet echt iets voor mij. Met Twitter ben ik zonder enige verwachting begonnen, en het bevalt me wel, kort, snel, actueel.
Mochten m'n freelance puzzelactiviteiten / puzzelsite weer vorm gaan krijgen in de toekomst, dan zal ik zeker een tweede zakelijke Twitteraccount aanmaken.

Johan zei

Facebook is een grote hype en daar hou ik ook niet van eerlijk gezegd. Ik zeg al; het is leuk om contacten te onderhouden en verloren gewaande personen terug te vinden. That's all. Hou ons op de hoogte over je puzzelactiviteiten.

Anoniem zei

Wisslend resultaat bij mij. In zijn algemeenheid is het af en toe wel veel om bij te houden. Een enkele klapper daargelaten, trekt twitter meer dan facebook naar mijn blog. De combinatie heeft al wel onverwachte leuke dingetjes voor me opgeleverd. 1. conventie van achlum, twee boeken en een tijdschrift en onverwachte (korte, soms vluchtige contacten) Zelf ben ik via de actie happyteeth de sociale media aan het testen voor mezelf en dat is dan weer niet hoopgevend. http://bit.ly/o4eWnR

Anoniem zei

Certain foods will send glucose rushing into your blood
which then triggers an insulin response which
puts you directly into a fat storing mode. Jetzt konnen sogar viel beschaftigte Personen gesund und fit bleiben mit den besten Fitness-Programmen der Experten.

beheben Sieniemals die eine Stoerung und Sie werden hoechstwahrscheinlich wieder zunehmen oder
gar nicht erst - Gewicht verlieren.

Here is my web site - Shari

Anoniem zei

Наνe you eѵer considered
publishing an еboоk or gueѕt authοгing on οthег ωebsites?
I hаѵe a blog based upon on the same іnfoгmation уou discusѕ and
would lovе tο have you sharе some stoгіeѕ/infoгmatiοn.
I knоw my subѕcribers wοuld value your work.

If you are evеn remotеly interesteԁ, feel free to ѕend
me an emаil.

Take a look at my web-site; spiele spielen kostenlos

Anoniem zei

There are many different kinds of tools and techniques required to deliver an
exceptional SEO India results. com’s report.
The more doors you have the more chances of people finding it.

Naturally, they will flock to your competitor who does.
Is professional search engine marketing the thing that you need.
The algorithms are not known publicly, but one thing is certain,
is the search engine websites that the information is relevant
to the purpose of the preferred site. While these 5 truths may seem self-evident, it is the astonishing fact
that they are contradicted, and even outright disputed, in the greater SEO debate.
Having realized that it is practically not possible to combat with SEO Next in
terms of services and offerings at this point of time, rivals have started thinking of
an easier alternative of being successful in their mission.
It focuses on networking and impeccable website maintenance.
People these days use the Internet for a varied purpose.

The final way that you can use your Deviant - ART
profile for SEO purposes is by being an active member of the community ' watch the work of others (especially if they are related to your business), encourage others to watch your work, comment on work, list other users as your friends. For instance, how many TV viewers then came to your car lot and purchased a vehicle. Now, if it takes you three years to referrer 3000 members which means that you receive US$3000 per month. No - you name some of your images "breast. Create a general, high-level category in which you want to manage all phrases'for example 'global,' 'online,' 'channel,' and so on.
A well-formed internal linking structure and good sitemap can ensure all pages of a website being indexed by a search engine.
The World Wide Web is an incredible source of customers and potential
revenue for all types of businesses and companies in all niches.
But be aware of the traffic issue. What is the magic formula.
com is one of the premier portals on the World Wide Web which has been formulated with
the intention of providing SEO Hosting options for webmasters around the world
who seek a way to ensure that their websites reach
the top ranks of all major search engines.

my blog post :: sappleserve.com

Anoniem zei

Ні there! I undегstand thiѕ іs κіnԁ оf off-topic
but І neеdеd to aѕk. Does mаnagіng а well-еѕtablished wеbsite lіke
yours take a laгge аmount of work? I am сοmpletely new to blogging but
I dо write in my jouгnal on a daily basiѕ.
Ӏ'd like to start a blog so I will be able to share my personal experience and views online. Please let me know if you have any suggestions or tips for brand new aspiring blog owners. Appreciate it!

My site videos von youtube downloaden

Anoniem zei

Then a splash screen that is not present on the purchased version "nags" for several seconds, and the background from the desktop is
displayed on the laptop. Since the controversial introduction of the format in 2003 its growing
popularity now prompts the question of threat to the traditional test format.
Wherever you click you are instantly overwhelmed with special offers:
book this, buy that, fly with us, hop on this, reserve that.
In exchange you'll have to pay a bit more for the GT 220, as most models are around $60 or $70 dollars. I'm
hoping that all of you smarter ' more learned authors out there have a way to describe the intensity of this desire that you must have to journey in your own recovery. Those pain killers and medications hide the problem without dealing with the true cause. We actually become happier people. Nevertheless, we're
now moving on and talking about the top Xbox 360 games for 2012.
The players have to buy the weapons to use from the available shops and weapon stores.
I died numerous times because of the stupid reload system.


Feel free to surf to my page ... omerta Key günstig

Anoniem zei

In fact when someone doesn't know afterward its up to other people that they will help, so here it takes place.

Stop by my page ... http://caarrdenliz.beeplog.com/302365_1572841.htm

Anoniem zei

7 WCLH ( Foгmat: Сollege Radio Wilkes Unіveгsity's radio station plays mostly alternative rock, but Mondays have seemingly always been "Metal Mondays. The broadcasting process is not complicated as all the equipments essential are easily available but with new ideas coming up every day, new requirements rise with new criteria of transmission like Dab Digital Radio and DRM. The Public Radio Tuner from American Public Media may be one of the best radio applications you can get.

My web-site internetradio

Anoniem zei

1. com’s report. You can then take a hard
look at the companies that come up for that particular keyword.
This can be a great tool when selling products online,
as a website can be designed to offer either luxury or bargain-oriented goods,
based on traffic analysis. Thus, in minimum cost, you get an
opportunity to increase your site ranking on Search Engine Result Page (SERP).
Examine in detail the shift in the customers' rank, and progress in their positions. Instead, the developer should concentrate on the functions mentioned in this article first, as they are the basis for further extension of the Word - Press header file. Relevant keywords ought to be used in the alt tags. Isn't that
something you and your business should be a part of. Most of the XML sitemap generators online are simple enough for anyone to use.
organic search, frequency of blog posts, frequency of on-page optimization, the relative importance of links, the use
of social media, the best way to measure
results, etc. He has also mentioned each and every seo service.

Now, if it takes you three years to referrer 3000 members which means that you receive US$3000 per month.
An SEO strategy should combine a number of elements that work together to
get results for you. In this article, I will show
you the best Word - Press SEO plugins you need to use in order to
boost your search engine rankings and get more
traffic to your blog. Here are some examples of things that were once good moves that can
now get you into trouble. Have you been looking at your competitor's websites to see what kind of keywords they're using.
Here are tips on how to identify the right keywords for your business website.

You need the keyword and phrase in both title and description.
Yahoo style guide.

Look at my page visit the following webpage

Anoniem zei

These five free basketball game apps for the i - Phone will surely
help you get your game on. One way to test yourself is to deal
yourself hand after hand in front of a mirror and watch
yourself as you react to the cards. The reason for this rather strange feature is that, as
described above, apps in the Android Market are listed as they are submitted, without any
testing.

Feel free to visit my web-site ... gratis spiele spielen
My web site :: www.bestdayz.com

Anoniem zei

I’m not that much of a іnteгnet rеaԁer
to be honеst but уοur blogs really nісe,
kеep it up! I'll go ahead and bookmark your website to come back later on. Cheers

Feel free to surf to my blog post :: http://4angle.com/tom/wiki/index.php?title=How-You-Can-Spread-The-Word-About-Your-Business

Anoniem zei

Wow, that's what I was exploring for, what a stuff! present here at this blog, thanks admin of this website.

Here is my web-site - similar resource site
My site :: www.bukmark.net

Anoniem zei

Remarkable! Its really amazing post, I have got much clear idea regarding from
this article.

Here is my web site :: radiosender
Also see my web site > spiele spielen kostenlos

Anoniem zei

Usually I don't learn post on blogs, however I would like to say that this write-up very pressured me to check out and do so! Your writing taste has been surprised me. Thank you, quite nice article.

Here is my web site; myvideo downloader

Anoniem zei

Each listing includes the skills taught and the suggested age for the activity.
A look into some of the best Star Wars apps to be found on i - Tunes, including
games, fun soundboards, books, and more. Each child is given 30 seconds to race
to the pile and make as many matches as possible before time runs out.


my web blog; http://colab.udgvirtual.udg.mx/mediawiki/index.php?title=Usuario_Discusión:DonjHendr
my web page: videos von youtube downloaden

Anoniem zei

Tomb Raider, Mega Moolah, Mermaid's Millions, and Blackjack are some of the new Android game apps that have been released from Microgaming's partner, Spin 3.
One way to test yourself is to deal yourself hand after hand in front
of a mirror and watch yourself as you react
to the cards. The full version has no ads and offers goal alerts
for the leagues and teams of your choice.

Here is my web blog; spiele spielen

Anoniem zei

I didn't want to drive all the way back to Autozone to pick up a new terminal post clamp, so I figured I'd
attach it and see what happened. Continually letting a battery drain will make it
die much faster then it normally would. If a LED is used instead of a bulb,
the connections will require a bit more attention.

Also visit my web-site ... chictini.com - chictini.com

Anoniem zei

7 WCLH ( Format: College Radio Wilκеs University's radio station plays mostly alternative rock, but Mondays have seemingly always been "Metal Mondays. Also, by having a radio internship in your resume, there is a better chance for you to become a DJ when you apply for a job in any radio station in the nation. It is a more reliable choice when compared to traditional concrete or wooden barriers for several reasons.

Look at my weblog :: next page

Anoniem zei

Pop the battery ribbon connector out and
remove the battery, again held in with a dab of glue. Their producers imagine this can make the user a lot more mindful
in the should change the batteries, lessening the prospect of the discover program failing through ability loss.
Rechargeable batteries last longer than single use batteries before
disposal and reduce the number of batteries you buy.my page ... cse.inha.ac.kr

Anoniem zei

The Federal Emergency Management Agency (FEMA) has made available to communities literature which provides guidance and technical information educating
communities on how to become disaster resistant in the face of natural disasters.

An alternate electrical power source reduces the probability that the
access technique will turn out to be inoperable via strength reduction and
aid conserve battery lifestyle. While the older 17 inch Mac - Book Pros lack the benefits of the unibody design, they do have the added feature of user-replaceable batteries.


my web-site; soup.io
Also see my web site :: youtube videos downloaden

Anoniem zei

You can learn about those fundamental lessons by simply playing video games.
For most young people, playing games on a computer, video game console, or handheld
device is just a regular part of the day. Many games have role-playing incorporated and from the young age kids quickly learn from
your heroes they choose to be.

My web-site; just click the up coming article

Anoniem zei

Please supplement charge before use when the battery has been kept for
a long time. Continually letting a battery drain will make it die much faster
then it normally would. If a LED is used instead of a bulb, the connections will require a bit
more attention.

Also visit my webpage - internetradio - encyklopediaverbena.pl

Anoniem zei

Essentially, it is usually drastically more affordable in the event you exchange the actual
battery oneself, as opposed to finding a storage area to get
it done. However, it is still possible to insect the terminals and make sure
there is no corrosion. Pingbatterys battery administration program
(BMS) might have the line of Light emitting diodes visible.


my web-site; internet radio

Anoniem zei

Useful іnfo. Lucκy me I dіѕcoveгed youг web
site by chаnce, and I am stunnеd ωhy this coіncidenсe did
nοt tоok plаcе in adνаnce!
I boοkmarκed іt.

my ωeb page unlock iphone for Verizon

Anoniem zei

Therefore, whenever you want to enjoy online gambling, the best
thing to do is to play on this version. They also claim
that a strong resale market has additional benefits to the
publishers and developers such as hooking people on series of video games and getting them interested to buy
new versions as they hit the market. Kicking the nearest
ball is only allowed then distance between balls more than half of the radius of
a ball.

my homepage ... egnaro-online.de

Anoniem zei

Check out our full Doodle Jump Review and our Doodle Jump Tips & Tricks.
With the management policy of the authorities today, companies
providing foreign content almost maneuver freely in
the domestic market. The center is stamped with the dollar amount that the chip represents.


Here is my web-site; Dead Space

Anoniem zei

Your own wгіtе-up hаs verіfіeԁ nесeѕsаry to us.
It’ѕ гeally useful and уou're certainly extremely well-informed in this field. You get opened up my sight to various thoughts about this particular subject with intriguing, notable and solid content material.

My blog; ADIPEX
My webpage ... Buy ADIPEX

Anoniem zei

Yοur write-up proνides provеn neceѕѕarу to me рersonаlly.

It’s really informative аnd yоu are obvіously quite experiеnсed in this region.

You havе popped my sight to be аble tο varying opinion of thiѕ ѕpеcific topіc uѕіng intгiquing, nοtablе
аnd solid articles.

My webpage phentermine
Also see my page - phentermine

Anoniem zei

- Approximately 80% of Facebook users acknowledge consistently checking a former ex's Facebook page. You need to make real efforts towards inviting your friends to your fan page. Follow the installation process after the download is complete.

Feel free to visit my page likes kaufen

Anoniem zei

Una Musica Brutal, by Gotan Project: from Buddha Bar IV.
As we ate, not only did our waitress check back with us to see if we required anything further, but the manager
stopped by as well. Powerful hollow waves form here and can hold a
sizeable swell.

Also visit my site: click through the following document

Anoniem zei

Either way you may start off to workout the whole higher body.Here is my web blog - Rant About Your Boss Here

Anoniem zei

The final result will be the Bowflex Treadclimber is actually a pretty helpful physical exercise machine and it is one
which is made to supply a complete cardiovascular exercise routine in the ease and comfort of your possess residence.


Feel free to visit my web site Skip Navigation

Anoniem zei

com provides information on Fishing, Fly Fishing, Fishing Boats, Deep Sea Fishing and.
The 360 Series from Aqua-Vu is specifically designed with
a rugged encasement for ice fishing. When the water arrives at the inlet, most oxygen is dissolved because of the abrupt transformation
of water movement.

Look at my blog post; lymeblog.com

Anoniem zei

You chance for cardiovascular disease is diminished and
also your adventurous spirit is renewed.

My web site - Personal Site

Anoniem zei

You pick and selected the menus not to mention you'll be able to even use your have recipes.

My blog post ... simply click the following post

Anoniem zei

Much like Safari, the Camera app, the App Store and i -
Pod, Game Center has no option to be deleted when editing your apps.
Say you're doing as well at Chemistry, and as you are doing at Maths Extension 2, then instead of splitting your study time equally between the two (just because they are both worth 2 units each), you should spend more time on Extension 2, simply because it scales higher. Harry Potter Hogwarts is one more entry into this new series of LEGO board games.

my page :: Audio Receiver

Anoniem zei

Once the pin is locked in to the no cost slide position, you will hear a click confirming appropriate
situation.

Feel free to surf to my web blog :: http://www.getfitnstrong.com/adjustable-dumbbells/7-reasons-adjustable-dumbbell-set/

Anoniem zei

Isometrics is among the main ideas utilized in Charles Atlas's dynamic pressure education system.

My web page :: dumbbell sets

Anoniem zei

Certainly no will need to get a pricey Bowflex, Total
Gym, or even a Bioforce TNT which experts claim will cost you 1000s
of dollars.

my blog post ... cheap dumbbells set

Anoniem zei

I got this site from my pal who shared with me about this website and now this time I am browsing this website
and reading very informative content here.

Feel free to surf to my blog - Online Batman Games

Anoniem zei

This Sequence seven contains a arms fully absolutely free box strap for heart volume supervisory, that
this Sequence five a variety of would not have and also heart defeat grasp movie monitor
models inside the handles.

Here is my blog :: source

Anoniem zei

It can save you the driving all-around city on the lookout.


Feel free to visit my site ... additional reading

Anoniem zei

Wow, this paragraph is pleasant, my younger sister is analyzing these kinds of things, therefore I am going to tell her.


My web page - selling a car in pa - -

Anoniem zei

A Bowflex is great for ultimate muscle building even though the Total Health club is
excellent for toning up the total body and building modest muscle mass mass.


My site ... http://www.getfitnstrong.com/bowflex-dumbbells/reviewing-bowflex-selecttech-552-adjustable-dumbbells-pair/