donderdag 18 augustus 2011

Lachen, gieren, brullen met Van Duin in Antwerpen!(?)

Ik zag vanmiddag vluchtig een tweet in mijn time line: André van Duin op 5 januari 2012 in de Stadsschouwburg te Antwerpen. Ik riep op kantoor: 'Ha, op vijf januari komt er nog een ras Rotterdammer naar Antwerpen! André van Duin!' 'Leeft hij nog?', was de opmerkijng van een van mijn meest bijdehante collega's. 'Krijgen we dat ook nog. Hoe kunnen we dat voorkomen?' 'Simpel. Barricadeer gewoon de ingang', zei ik.

André van Duin in Antwerpen. Wat komt hij doen? Samen met Ron Brandsteder (leeft hij nog? Vraag van mijn kant) en een zekere Anne-Marie Jung staat hij garant voor een avond hilarische sketches, onverwachte gebeurtenissen en mooie liedjes. Volgens de site van de Stadsschouwburg Antwerpen

Ik kan me eigenlijk niet goed voorstellen dat Antwerpenaren op Van Duin zitten te wachten. Ze verstaan mij al amper met mijn Rotterdamse accent. Laat staan Van Duin als hij gekke bekken gaat trekken. Hij praat dan nog sneller en onduidelijker dan ik.

Is Van Duin überhaupt nog leuk? Ik heb hem vroeger veel gezien op tv. Tot halverwege de jaren 80. Verplicht tv kijken met mijn ouders. Mijn vader was een groot fan van hem. Hij kende naar zeggen ook Van Duins moeder, die uiteraard ook in Rotterdam woonde.

Toen Van Duin naar RTL ging, ben ik snel afgehaakt. Ik wist het ondertussen ook wel. Met Brandsteder is het niveau sindsdien zeer snel gedaald. Zijn beste periode had Van Duin met Frans van Dusschoten en Corrie van Gorp. Op de radio was de Dik voor mekaar show een vondst in de eerste jaren. Maar nu? Hoelang moet je nog de lolbroek uit willen blijven hangen? Hij is geloof ik al vanaf begin jaren 60 bezig. Da's een halve eeuw!

Afijn, beste Antwerpenaren. Ik schotel jullie een video voor uit de oude doos. Dit was nog de leuke Van Duin.  Zie zelf maar of jullie er schik in hebben een hele avond naar hem te gaan kijken op 5 januari.


17 opmerkingen:

Antoinette Duijsters zei

Afgrijselijk, dat mensen daarvoor betalen:-)))

Johan zei

Toentertijd wel!

Anoniem zei

Het is lang, heel lang geleden dat ik om hem kon lachen. En wat ik te zien krijg is vaak dezelfde lol met een ander hoedje op.

Antwerpen kan haar lol op...

Johan zei

Dat bedoel ik ...

Paul1987 zei

Verschrikkelijk

Johan zei

Van Duin of wat is gebeurd op Pukkelpop?

HansDeZwans zei

Was vroeger wel goed maar of hij dat nu nog is, daar twijfel ik aan.

Johan zei

Ik dus ook.

paco painter zei

Tja, ben het wel met je eens

Johan zei

Zoals zo vaak, gelukkig.

Anoniem zei

Ik laat ook deze beker maar weer aan me voorbijgaan.

Johan zei

Heel verstandig.

Beukmans zei

Ben nooit een fan geweest alhoewel ik wel eens heb moeten lachen, meestal om van Gorp als ze haar lachen niet in kon houden (lekker gek mens vond ik dat). Overigens heb ik wel bewondering voor wat hij heeft bereikt vanuit het niets.

Johan zei

Die bewondering kan ik begrijpen.

fulps zei

Ik sluit me geheel bij de reactie van Theo aan, alleen zou ik niet gekozen hebben voor een hoedje maar een fluitketel.

Anoniem zei

Het soort humor wat ik vreselijk vind, ik kan het niet duidelijker zeggen. ;)
Ik kan me idd goed voorstellen dat hij voor Antwerpenaren ook heel moeilijk te verstaan is.

Johan zei

@fuls: het is dat je geen bloemkool op je hoofd kunt zetten ...
@Marjelle: ben dan ook benieuwd of het vol gaat stromen op 5 januari.