vrijdag 12 augustus 2011

Muzikaal gezien, weiger ik oud te worden

Zeg Johan, ben je nu niet te oud voor al die lawaai muziek? Iedere week Sonic Youth. Al die dEUS-herrie, Nirvana waar je ons mee bestookt. Deze week twee keer house op Facebook/Twitter ...

Sorry jongens (en meisjes): wat mijn muzikale voorkeur betreft, blijf ik jong van hart. Ik zal nooit afglijden naar het niveau van meezingers van Frans Bauer zoals vrouwen in de 40 die neiging schijnen te hebben. Ik houd ook niet vast aan muziek van de Stones of andere bejaarde groepen met bejaarde hits zoals mannen van in de 40/50. Ik houd het voornamelijk bij de jaren 90 en later. De jaren 90 zijn voor mij nog steeds mijn vormende jaren uit de popmuziek. Vele bands en artiesten uit die periode zijn nog steeds actief met nieuw materiaal. Ze teren dus niet alleen op oude klassiekers.

Neem nu Sonic Youth. Toegegeven, ook de heren en dame van Sonic Youth zijn tegenwoordig de jongsten niet meer. Dat zie je goed terug in onderstaande clip uit 2009. Ze maken echter nog steeds nieuwe nummers en dat siert hen. Zo blijf je op ontdekkingreis met ze.

Tot zondag!

18 opmerkingen:

christinA eijkhout zei

Ik kan het nog steeds niet echt waarderen. Tis allemaal zo simpel, totaal geen leuke dingen, zelfs hun zgn solo's zijn voorspelbaar, niet omdat ik het nummer ken, maar omdat het uit de tonen duidelijk is.

sprakeloosID zei

Ik moet zeggen er komt regelmatig wat langs dat deugd, dat had ik tussen 1990 en 2005 minder, dus we verschillen al. Ik ben eigenlijk op mijn achttiende gestopt, heb mezelf muzikaal bejaard verklaard (1984)
Maar wat is er mis met Frans Bauer :-)
http://bit.ly/nlHKK0

Johan zei

Heeft iedere artiest niet een kenmerkende toon waaraan je hem/haar herkent? Dat is de gratie van hun bekendheid en eventuele roem.

Antoinette Duijsters zei

Och smaken verschillen, maar jou keus is niet de mijne. Frans Bauer ook niet:-)

Johan zei

Over Frans Bauer weid ik me verder niet uit :-).

Johan zei

Amai, ik blijf achter de reacties aanlopen. Smaken verschillen inderdaad Antoinette.

Blewbird zei

SY gebruiken Rock als stijlmiddel, ze 'zijn' het niet, kunnen ook andere, meer experimentele dingen doen. Bovendien zijn ze niet dik en heeft Kim haar benen nog. Prachtband!

Johan zei

Ik wist dat ik op jouw instemming kon rekenen :-).

Anoniem zei

Volgens mij gaat de 'hoorleeftijd' toch snel omhoog als je veel naar deze band luistert. Die van mij beginnen nu al te suizen ;-)

paco painter zei

Ik snap je helemaal, dat heb ik ook qua muziek

Johan zei

@Aad: dan moet je eens een house party bezoeken :-).
@Paco: dat is mooi.

de Stripman zei

De meeste mensen blijven houden van de muziek die ze hoorden toen ze tussen de 10 en 25 jaar oud waren. Voor mij begint het ietsje eerder, in de jaren '60 en wordt alles na 1980 toch een stuk minder interessant.

Als ik op zoek ga naar nieuwe muziek kijk ik eerder nog verder achterom, tot aan de jaren '30, '40 en '50, dan naar de afgelopen 30 jaar...;o)

bert zei

Ik moest meteen denken aan het moment dat mijn inzicht veranderde wat mijn muzieksmaak betreft : Ik dacht ook nooit ouder te worden en bleef helemaal weg van de muziek van mijn tijd (Punk en New Wave). Op een avond (ondertussen ook al lang geleden) reed ik vrolijk in mijn auto en kondigde de radio aan : "En dan nu een Golden Oldie van Blondie ...". Tja, dan stortte dat idee van eeuwige jeugd wel even in natuurlijk ... :-)
.

Johan zei

@Stripman: in de jaren 60 is zeker ook goede muziek gemaakt. Jaren 30 ken ik Billie Holiday.
@Bert: Blondie is tijdloos :-).

Anoniem zei

Beetje off-topic maar ook weer niet eigenlijk:
een bericht wat je wel zal interesseren, zeker gezien je enquete van vandaag:
http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/opmerkelijk/)/components/actueel/rtlnieuws/2011/08_augustus/13/opmerkelijk/meeste_coke_in_antwerps_rioolwater.xml

Opvallend. En de Belgen zijn nog erg morsig er mee ook ;-)

Anoniem zei

Of je nou jong of oud bent en alles daartussenin... als je maar geniet van de muziek, dat vind ik het belangrijkste. ;) De laatste jaren ben ik me steeds meer gaan interesseren voor nieuwe bands / invloeden, maar waardeer ook 'oudere' bands nog steeds.

Paul1987 zei

De sonic blijven goed

Johan zei

@Aad: ik heb vanochtend al een tweet erover de wereld ingestuurd. Las het vandaag op de site van de Gazet van Antwerpen: www.gva.be
@Marjelle: ik waardeer oudere bands ook, in de juiste mate.
@Paul: absoluut.