dinsdag 2 augustus 2011

Taalgebruik Wilders ook al terug te vinden bij sommige Antwerpenaren

Interessant interview met Alexander Pechtold vandaag in de Volkskrant. Pechtold neemt het Wilders kwalijk dat hij zijn anti-islam retoriek blijft bezigen, en zelfs in verhevigde mate, na het drama in Noorwegen. Ik citeer Pechtold: 'Hij moet beseffen wat hij aanricht met het eeuwige doemdenken en de zwart-witbeelden. Als je voortdurend een apocalyptische sfeer schept, draag je bij aan een wereld zonder toekomstbeeld, zonder perspectief. Hij voedt de frustraties bij zijn aanhang. Dát is zijn verantwoordelijkheid.'


Bron foto: http://www.vk.nl/
Zij hadden hem weer van het ANP

Pechtold vraagt zich verder af waarom Mark Rutte in stilzwijgen blijft: 'Je kunt niet dag in dag uit politiek afhankelijk zijn van iemand zonder dat je in de scherpste bewoordingen afstand neemt van dit soort uitspraken. Rutte kan niet blijven zeggen: het is maar de gedoogpartner en verder heb ik er niets mee te maken. Dan vraag ik me zo langzamerhand af wie wie aan het gedogen is.'

In Vlaanderen hebben we zoals bekend het Vlaams Belang. Een partij die ook graag haar anti-islam attitude luidkeels uitdraagt. Toch heb ik Filip Dewinter nog nooit gehoord over 'islamitisch stemvee' en 'haatpaleizen' (moskeeën), zoals Wilders onlangs schijnt te hebben gebezigd. Dewinter moet ook uitkijken, anders loopt hij kans dat zijn partij zo weer wordt verboden. Hij wordt, anders dan Wilders, ook compleet genegeerd door de andere Vlaamse partijen en dat doet het Vlaams Belang uiteindelijk de das om.

Of het nu radicalere aanhanhangers van Dewinter zijn of geïnspireerden door Wilders: ook in Antwerpen wordt de toon met de maand grimmiger richting moslims. Lees de reacties op de site van de Gazet van Antwerpen bij artikelen die handelen over allochtonen in het algemeen en moslims/Marokkanen in het bijzonder. Het zijn op zijn vriendelijkst allemaal profiteurs volgens de reageerders. Minder vriendelijke reacties voorzien dat in België spoedig een kalifaat wordt gevestigd. Natuurlijk zijn de sociale voorzieningen  volgens de reageerders de oorzaak van het profiteren en aangezien het de linkse partijen zijn die instaan voor het behoud van de sociale voorzieningen zijn zij de gebeten hond. De reageerders vergeten dat de autochtone Vlamingen die niet net als zij kunnen of willen (die zijn er ook!) werken er net zo goed van profiteren. 

Vroeger waren het de autochtone uitkeringstrekkers die op kosten van de staat een riant leventje leidden. Al snel werden het de allochtonen. De moslims, Antillianen etc. Nu zie je al een verschuiving van dat soort taalgebruik richting Oost-Europeanen. Wilders gaat vele stappen verder en zorgt er zo voor dat een verziekt klimaat ontstaat waarin het goed gedeien is voor zotten. Daarin heeft Pechtold helemaal gelijk! Of de Vlaamse aanpak van een 'cordon sanitair' wat VB betreft dé oplossing is, weet ik ondertussen ook niet. Electoraal stelt VB niet veel meer voor, maar als ik zo de Gazet van Antwerpen lees ... Dan is het impliciete gedachtegoed van VB nog lang niet verdwenen. Dat gedachtegoed zou alleen maar erger kunnen worden zolang de grote roeptoeter uit Venlo zijn mond niet houdt.

27 opmerkingen:

Anoniem zei

Zal ik maar vertellen wat de imams vertellen aan de moslims in Belgie.
"het is hier verboden met meer dan een vrouw te trouwen.Dit is wat je moet doen.Je trouwt er een voor de wet.En dan tot 3 extra die trouw je in de moskee.En je maakt zoveel mogelijk koters."

De boodschap is van de broederschap: over 20 jaar nemen we europa getalsmatig over.Zonder oorlog; zo simpel gaat dat.

het gedoe al jaren over niquaab en zo.
Kijk eens naar de universiteitfoto's van egypte.
Van 1912 tot 1980 zie je niet EEN vrouw in niquaab (alles bedekt behalve gezicht.)
In 1995 al wat, en in 2004 80%!!!!!!
Er staat NIETS van in de koran; het is een politiek bevel van moslim broedrschap.

Zie ontwikkelingen in england; er worden al gebieden geclaimed voor de sharia.
In opdracht van de moslim broederschap die haar tentakels heeft in 70 landen.

Wilders is veel te voorzichtig, veel te beleefd.
In vlaanderen: het zal daar uit de hand gaan lopen; heel hardhandig.
Vlaams belang heeft alleen een puls nodig.
Die komt er wel.

PHM van de Kletersteeg

Anoniem zei

er circuleert een intervieuw met de jongste broer van de oprichter van de moslim broederschap op youtube.Zeer de moeite waard.

"taalgebruik wilders terug te vinden bij sommige...."
Civilisatie en ontwikkeling dringt zelfs in belgie door?
PHM van de Kletersteeg

Johan zei

Jij hebt de boodschap van Pechtold duidelijk niet begrepen.

Anoniem zei

Ojee johan, nog een grote haatzaaier op je blog, erger kan niet. Zo zie hoe domme mensen denken en daar zit het probleem. Wilders vind bij deze mensen een gehoor omdat ze alles geloven.

Johan zei

Antoinette, ik weet dat Kletersteeg en jij grote problemen met elkaar hebben. Zolang hij die hier niet gaat zitten uitvechten en hij zich niet te buiten gaat in zijn opmerkingen, mag hij reageren. Wordt het mij te gortig, dan is de verwijderknop zo gevonden en dat weet hij. Onnodig te zeggen dat Kletersteeg en ik niet op dezelfde golflengte zitten.

de Stripman zei

Het is een eindeloze discussie en een zinloze. Er zijn altijd groeperingen aan de onderkant van de maatschappij die ervan beschuldigd worden te profiteren, er zijn altijd vreemdelingen die je van alles de schuld kunt geven.
We kunnen alleen maar proberen met iedereen fatsoenlijk om te gaan en hopen dat dat navolging krijgt...

bert zei

niks nieuws onder de zon - wat het Vlaams Blok al een kwart eeuw predikt krijgt in Nederland sinds een tiental jaren ook een aanhang, net zoals in zowat alle Europese landen. Ik zie hier niet zozeer een grimmiger beeld de laatste tijden, dat is er altijd al geweest, zeker als je de Gazet van Antwerpen als leidraad neemt. De enige reden waarom De Winter gematigder is (officieel) heeft met onze wetgeving te maken die daar ondertussen strenger op toeziet – in Nederland is het fenomeen nog vrij jong en dus zoekt men daar nog volop naar hoe daar mee om te gaan. Het cordon sanitair heeft het Vlaams Blok (Belang kan ik het niet noemen) enerzijds van de macht weggehouden, maar het heeft het ook veel groter gemaakt. Van uit de oppositie kan je amper iets fout doen en blijf je populair, zeker als underdog. In Nederland probeert men daarom het omgekeerde, in de hoop dat Wilders op z’n bek zal gaan op een keer.

Maar de bange blanke man, zoals men die graag noemt, is wel veranderd sinds een generatie. Hij is ook beige en bruin tegenwoordig. Ook bij Marokkanen (en ik durf er al wel eens mee praten) leven angsten en vooroordelen. In eerste plaats naar mensen uit Oost Europa toe, want die zijn niet te vertrouwen volgens hen, en die werken allemaal in het zwart en komen hier profiteren. Omgekeerd is de liefde ook niet groot trouwens. En als je, zoals ik, als vrijwilliger taalles geeft aan allochtonen (van over de hele wereld), dan merk je al gauw dat ze eigenlijk allemaal wel vol angsten, vooroordelen en afkeer zitten.

Opvallend, hoe al die bange mensen eigenlijk veel meer op elkaar lijken dan dat ze van elkaar verschillen, over hun afkomst, religies en huidskleur heen …
.

Cor zei

'k ben het weer eens met Stripman eens

Anoniem zei

De man is 90.Hij is de jongste broervan degene die de moslimbroederschap oprichtte.
Hij is een zeer gelovig moslim en interlectueel.

Hij zegt dat ook van de niquaab; de enige reden van de broederschap om die dracht te verplichten, is om zo een onderscheid te maken op straat, zodat moslims zich bewust worden van hun getalsmatige macht
Er zijn er nu 45 millioen in europa; hun verwachting is dat ze europa getalsmatig over 20-30 jaar overnemen.

In england willen ze al bepaalde wijken overnemen.Natuurlijk werkt dat niet, nog niet.
Maar binnenkort wel.

De waarschuwingen komen NIET van Wilders of PVV of Vlaams blok; maar vanuit de islam zelf.
Die waarschuwen europa voor de werkelijke motieven van broederschap.
Alleen de meeste linkschen zijn te dom om te luisteren.

Pechold is een manipulerende imbeciel.
Gaat ie eerst een paar weken onzin lopen te verkondigen, dan gaat ie bij Rutte klagen van, ja er is nou zoveel onzin verkondigd,.....
Laat hem nou maar een kopje thee gaan drinken met Cohen...

in feite is wat links zei: je mag niks meer zeggen, want er kan ergens op de wereld een psychopaat lopen die dat verkeerd uitlegt....
Volkomen onzin
Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen daden.

Dan: ik vind het heel sneu: 77 doden.
Maar iedere dag wrden er 80 vermoord in mexico; ook omdat pechold en Cohen de drugs niet legaliseren en dat er daardoor een dure vraag is
Dan Links Cohen is door de RECHTER verantwoordelijk gehouden voor de 8000!!!!!! doden in srebenica.
Geen mening maar een feit; laat ze zich daar maar eens druk over maken!

Volgende week gaan ze protesteren tegen de Donald Duck; die is verantwoordelijk voor de moorden in mexico.
Waarom/
Waarom niet? Sinds waneer heeft linksch onbenul een rationele reden nodig?

"als je 20 bent en je bent niet links heb je geen hart
als je 30 bent en je bent nog links heb je geen verstand.

Wat betreft de aversie tegen het idee van GW betreffende islam; noem eens een enkel land waar de islam vrede en/of ontwikkeling brengt?
Dat bestaat niet.
Wel landen die compleet ten gronde gaan door de islam.
Algerije is compleet afgeschreven.
77 doden daar? dat is een vredige dag

Anoniem zei

AD de stiekumme moderator van het VK blog, een van de vernatwoordelijken van de ondergang van het VK blog, die mag mij beledigen hier (haatzaaier, dom) maar ik zou niks mogen terug zeggen?
Belediging is een strafrechtelijk vergrijp in NL.

Vooroordeel en partijdigheid heet dat in NL

Anoniem zei

Wilders verzamelt alle ontevredenen, zonder die antwoord te geven want dat hoeft ie niet dankzij de CDA en de VVD die hem de gedoogrol gunnen. Vind ik een doodzonde van de CDA en de VVD. De onvrede van de schietgrage Noor werd eerder door de CDA en de VVD dan door Wilders veroorzaakt.

Anoniem zei

en ik raad aan om de bijdrage van Bert hierboven eens goed te lezen, het zou ons kunnen helpen de angst te overwinnen

Johan zei

@Stripman: ik sluit me bij Cor aan.
@Bert: mooie analyse. Precies wat ik bedoel te zeggen.
@Kletersteeg: je legt me weer woorden in de mond die ik niet bezig. Je krijgt toch alle ruimte om je tegendraadse opvattingen te poneren. Je neemt goddomme meer dan de helft van de reactieruimte in man! Ik wil alleen geen persoonlijke vetes op mijn blog. Die vecht je maar ergens anders uit. Het VK-blog is eerder aan financieel wanbeleid ten onder gegaan en een gebrek aan moderatie.
@Jan: heel rechts moet eens goed naar zichzelf kijken.

Anoniem zei

Johan het spijt me, heb me even laten gaan, maar gelukkig heb jij een flinke portie gezond verstand.

Johan zei

Dat weet ik niet altijd zo zeker van mezelf :-). In dit geval wel ja.

Anoniem zei

Zorgelijke ontwikkelingen. Wilders roeptoetert in de wilde weg maar wil nergens verantwoordelijkheid voor nemen. Meest zorgelijke is dat hij er nog (deels) mee weg lijkt te komen ook nog.

Johan zei

Het wordt van kwaad tot erger.

Anoniem zei

Wat de meeste linkschen ontgaat, is dat de er maar EEN haat machine is en dat is de islam.
Voor de geestelijk gestoorden, de achtelijken: kijk even wat dagelijks gebeurt in somalie, afghanistan Pakistan india Jemen irak iran Algeije en zo zijn er nog een paar.

Het beschrijven ervan het vermelden ervan maakt de schrijver niet verantwoordelijk voor de gebeurtenis; integendeel.

Degene die denken dat Wlders haat zaait, die weigert de realiteit te zien, net zoals de kuddes onnozelen 5 jaar voor 1940.

Nu is er een psychopaat geweest die 77 mensen neerschoot.
Nou en?
Wat heeft wilders daar mee te maken? Niets.

Maar wat WEL te maken heeft met pvda bv. is Srebenica; de rechter heeft uitgesproken,dat de regering wel degelijk verantwoordelijk was.
ACHDUIZEND DODEN OP DE LAT VAN DE PVDA!!!

Ga daar nou eens over praten.
Of telt dat niet omdat dat moslims waren?
En die 77 linkschen waren?

Johan zei

Je hebt je punt weer gemaakt Kletersteeg. Nu weten we het wel. Overigens was een VVD-er minister van Defensie ten tijde van Srebrenica, Joris Voorhoeve.

Anoniem zei

pvda zat in de regering

Anoniem zei

nou moeten de Linkschen nog de hersens krijgen om dat punt te begrijpen en misschien, heel misschien komen we dan verde dan de schuld van het wereldgebeuren op rechts te schuiven.

Johan zei

VVD ook en was ook toen niet links.

Anoniem zei

Nu schrijft Kletesteeg wel dat die linksen zo dom zijn.

Maar die rechtsen zijn nog dommer,want zij willen 1 land ,en leider die het denkwerk doet
bovendien ,bruin is uit de mode en Rood is in.
Rob

Anoniem zei

'Dan vraag ik me zo langzamerhand af wie wie aan het gedogen is.' ;)
Verder sluit ik me aan bij Stripman.

Johan zei

@Kletersteeg: ik laat me geen randdebiel noemen. Je laatste reactie gaat eraf! Het is mooi geweest met je.
@Marjelle: lijkt me een prima idee, aansluiten bij Stripman.

christinA eijkhout zei

Wespennest weer? Tis augustus, dus het goede seizoen.

Johan zei

Als journalist ben je nu eenmaal mede afhankelijk van wat het seizoen brengt. Wees blij dat het geen komkommertijd is :-).