dinsdag 30 augustus 2011

Te veel nieuws voor één dag

Wat vandaag te behandelen? Mario Been trainer van Racing Genk? Heb ik al gedaan op mijn site, http://www.zelfstandigjournalistantwerpen.be/ Di Rupo bij de koning? Mwah, vanaf morgen wordt het pas echt spannend. Marokkaanse ouders die hun kinderen niet bij Oost-Europese kinderen in de klas willen laten zitten? Waardoor er dus een secundaire segregatie in het Antwerpse onderwijs ontstaat. Opvallend, ja. Lees het maar na op http://www.gva.be/ of http://www.demorgen.be/ De Morgen pakte er vanochtend mee uit als openingsartikel in de krant.

Twee lesbiennes aangevallen in Brussel? Is al afgelopen zaterdag gebeurd. Ik wil Antwerpen absoluut niet heiliger maken dan het is, maar Brussel ... Not for me. Rotstad. Reeds sinds een jaar partijloze Antwerps schepen Ludo Van Campenhout die zich bij de N-VA zou willen aansluiten? Zou een mooie deal zijn voor Bart De Wever. Met het oog op de gemeenteraads- en dus ook burgemeesterverkiezing in oktober 2012. Maar ja, pas in het najaar volgt er definitieve zekerheid. Politici zijn ook niet altijd even rechtlijnig in hun doen en laten, dus ik wacht het nog even af.

Dit en nog veel meer speelde vandaag in België, waar men natuurlijk ook apetrots is op de derde plaats bij het WK Atletiek op de 400 meter.

Uiteindelijk sluit ik toch weer af met een muziekje. Komen de Smashing Pumpkins weer eens in België spelen, doen ze het verdomme weer in Brussel!! Zeven november, Vorst Nationaal. Niet te doen per ov vanuit Antwerpen. Zeker de terugreis 's avonds laat niet. Begin 2012 moet de nieuwe cd 'Oceania' uitkomen. Tot die tijd doen we het met een van de vele oudjes. Een voor velen onbekend nummer, vermoed ik. 'Zero' van het album 'Mellon Collie and the Infinite Sadness' uit 1995. Ja, we worden oud mijnheer ...9 opmerkingen:

Antoinette Duijsters zei

Leuk rommeltje:-)

christinA eijkhout zei

Leuk zo'n stukje op je andere site.

Johan zei

@Antoinette: zo zie je maar, altijd wat gaande in België.
@christinA: normaal gesproken iedere werkdag in de avond, voor het verschijnen van dit blog, twee nieuwe berichten daar.

Blewbird zei

Ach, aan de Pumpkins mis je niet heel veel. Ze blijven erg in het poprock-ideoom hangen en dan verouder je nu eenmaal snel (oud, dik en verveeld).

Johan zei

De CD Zeitgeist uit 2007 was anders nog best te pruimen. Hun beste werken waren Siamese Dream uit 1993 en het al genoemde Mellon Collie ... uit 1995.

bert zei

tja, dat van die lesbiennes is het zoveelste trieste geval van haat tegen holibi's in Brussel (oh toeval telkens weer door diezelfde types die meteen iedereen voor racist uitschelden ...)

Johan zei

Tja, die zijn niet echt tolerant denkend op dit gebied. Helaas.

Anoniem zei

Meeste indruk en de plezierigste vond ik de uitstekende finale van de twee broers/tweeling Borlée. Zijn het vlamingen of walen? De uitstraling is vlaams...

Johan zei

Het zijn Walen.