woensdag 10 augustus 2011

Twee nieuwsberichten uit het Antwerpse

Zo is er geen nieuws en zo is er te veel nieuws. Omdat ik niet te veel berichten op mijn nieuwspagina op mijn site wil plempen, volgen nu twee nieuwsberichten uit het Antwerpse op mijn blog hier. Met mijn eigen bedenkingen op het eind. De info is afkomstig van de Antwerpse Koerier. De afbeelding van de Antwerpse orthodoxe jood niet, want van de Antwerpse Koerier mag je geen foto's downloaden.

Antwerpse Kerkwerk Multicultureel Samenleven (KMS) brengt infobrochure uit over de joodse medeburgersVolgens KMS leven er onder de Antwerpenaren nog veel vooroordelen over de joden. Deze brochure, waaraan ook joodse vertegenwoordigers hebben meegewerkt, moet die vooroordelen wegnemen. De brochure wordt op zondag 4 september om 16:00 officieel voorgesteld in de 'Hollandse synagoge', Bouwmeesterstraat 7.

Alles leuk en wel, maar als christenen gaan proberen de joden te verklaren, gaat mijn achterdochtlampje toch branden.

Kerkschip Sint-Jozef verhuist volgend jaar naar het Eilandje

Het kerkschip is een van oorsprong Duits bunkerschip uit 1942. In 1950 werd het aangeboden aan het aartsbisdom Mechelen om te dienen als kerkelijk en sociaal centrum voor de binnenschippers en hun families. Momenteel ligt in het havendorp Lillo, maar het moet uiteindelijk zijn bestemming krijgen in het Houtdok in Antwerpen. Als de nodige nutsvoorzieningen zijn aangebracht. Wat nog een jaartje gaat duren.

Vragen: hebben binnenschippers anno 2011 nog wel tijd en goesting om een kerkdienst bij te wonen? Zijn zij ook niet net zo ontkerkelijkt als de landrotten? Hoe zit het met de brandveiligheid op dat schip? Er zal maar een hostie in de fik vliegen. Zijn er nu dan geen nutsvoorzieningen aan boord??

9 opmerkingen:

Antoinette Duijsters zei

Weet hier geen antwoord op, alleen het zijn de Christenen die zich roeren, proberen zieltjes terug te winnen?

Johan zei

Zal er vast mee te maken hebben.

Anoniem zei

brochures brengen geen verandering
interacties wel

Johan zei

Wijze woorden.

paco painter zei

Ik zie hieronder een reclame voor de EO: gratis cd met christelijke liedjes.Mijn achterdochtlampje gaat ook branden

Johan zei

Google moet iets minder precies zijn met die reclames.

christinA eijkhout zei

Zijn ze op de binnenvaart niet veelal zwartekousenkerk? Verder bekijken ze het maar, zolang mijn belastinggeld maar niet naar sprookjes gaat.

Johan zei

Dat is 't hem nu juist. Dat kerkschip krijgt subsidie van de Vlaamse regering!

Anoniem zei

de brochure werd mee ontwikkeld door joodse mensen en juiste informatie leidt hopelijk tot nieuwsgierigheid en interactie.