dinsdag 6 september 2011

Iedere kapper een eigen knipmethode

Voor het harde nieuws vandaag, geweld en politiek, verwijs ik jullie naar het nieuwsgedeelte op mijn site http://www.zelfstandigjournalistantwerpen.be/ Op deze plaats heb ik het vandaag over Antwerpse kappers.

De allereerste kapper die ik in Antwerpen bezocht, zat op de Frankrijklei. Ik werd toen, juni 2006, geknipt door een aardige jongeman die bij mij om de hoek bleek te wonen. Zei hij. Ik heb hem verder nooit in de buurt gezien. Mede doordat dit bezoek nooit een vervolg heeft gekregen. De kapperszaak was nogal prijzig. 20 Euro of meer voor een eenvoudige knipbeurt. In die tijd was mijn haargrens zich al aardig aan het terugtrekken. Hoe dan ook, ik was nog het low budget knippen van de Rotterdamse Kappersacademie gewend en ging op zoek naar goedkopere alternatieven.

Een goedkope prijs ben ik in Antwerpen in al die jaren nooit tegengekomen. Helaas. Via allerlei omzwervingen kom ik nu zeker alweer een kleine drie jaar bij De Client aan de Nationalestraat. Geen goedkope tent. Het begon drie jaar geleden al met een tarief van 22,50 euro. Ondertussen zit dat reeds anderhalf jaar op 25 euro. De prijzen stijgen, terwijl mijn haargrens niet significant mee groeit. Maar ja, te lang haar in je nek en over je oren is ook ambetant, dus een regelmatige knipbeurt blijft noodzakelijk. En De Client is, toegegeven, de hipste kapperszaak in Antwerpen Centrum.


Wat er zo hip is aan De Client? De inrichting bijvoorbeeld. Ingebouwde videoschermpjes onder de spiegel met de ganse dag Fashion TV op. De zaak is lekker ruim van opzet en het kappersvolk is ook hipper dan hip. Hip gekleed, hip gekapseld. Tatoeages. 

Een vaste knipper/knipster heb ik er niet. In die drie jaar ben ik al door zeker acht hippe medewerkers/-sters geknipt. Vandaag weer door een nieuwe ster. Een gebruinde blondine. Ze moet vast pas terug zijn van een lange vakantie in Spanje, Griekenland of een andere zonnige bestemming.

Tijdens het knippen, praat ik nooit veel. Belangrijk is dat het goed gebeurt en liefst een beetje snel. Wat bij mij geen probleem is. Meestal sta ik na een goede 20 minuten alweer buiten. Als ik niet lang moet wachten. Vanmiddag was ik gelukkig direct aan de beurt.

Wat mij aan de kapster van vandaag opviel, was dat ze weer heel anders knipte dan alle anderen. De een begint van boven. De ander van achter. De een maakt ruime knipbewegingen. Zij hield haar handen dicht bij elkaar. Bestaat er geen eenduidige kniptactiek? Dat was de grote vraag waarmee ik De Client vandaag verliet. 

25 Euro armer. Wel met een geknipte kop en een stuk meloen op. Die bij de prijs zat inbegrepen. Kom daar maar eens om bij een goedkope kapper.  
  

7 opmerkingen:

Antoinette Duijsters zei

Geef mij maar een goedkope kapper en die hoeft echt geen hip salon te hebben:-)

christinA eijkhout zei

Ik heb het niet op kappers. De macht van de schaar weetjewel. En bijknippen kan helaas niet.

Johan zei

@Antoinette: als ik hem/haar zou weten te vinden.
@je hoeft er ook niet iedere week naartoe toch ...

Cor zei

Ja ik zwerf van Kapper naar kapper en nergens komt er iets van haar terecht

Johan zei

Dan blijft het haar maar groeien en groeien.

Anoniem zei

Het zijn tarieven waar ik nooit aan zal wennen.Alles boven de 15 euro vind ik al te veel. En die entourage en het koppie koffie hoeven voor mij niet. Tja, kapsalon...

Johan zei

Als het dan toch duur moet, dan maar meteen duur met stijl :-).