dinsdag 20 maart 2012

Is Hero Brinkman een held?

Waaraan heeft vader Brinkman gedacht toen hij de voornaam van zijn zoon ging laten inschrijven op het stadhuis? Aan de vertaling van het Engelse 'hero' of aan de heerlijke Hero jam die zijn vrouw altijd op de boterhammen voor zijn lunchpakket smeerde? In het geval van het eerste: heeft vader Brinkman een vooruitziende blik gehad door zijn zoon 'held' te noemen nu Hero Brinkman de stap heeft durven zetten uit de PVV te stappen?


Hero kijkt een beetje sip op deze foto. Daar is vandaag ook alle reden toe, want hij heeft het er weer niet makkelijker op gemaakt in de Nederlandse politiek. Na veel gedruppel in de emmer was het MOE-meldpunt van zijn fractieleider Wilders de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen.

Het is natuurlijk altijd goed, wanneer iemand tot inzicht komt. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.  Nog beter natuurlijk is het te bezinnen eer ge begint. Dat heeft Hero wel nagelaten.

Hij maakte al sinds 2007 deel uit van de PVV. Toen wist hij al lang en breed van Wilders' aversie tegen moslims. Dat Wilders een dictator is binnen de PVV. Het is nu eenmaal zijn kindje en hij is de man die de koers uitzet. Niet Hero Brinkman, niet Fleur Agema en niet Dion Graus. Brinkman had met andere woorden ver van tevoren kunnen zien aankomen dat hij nooit een democratisch stempel op de PVV zou kunnen drukken. Toch bleef hij lid van de club.

Toegegeven, hij heeft het wel geprobeerd. Hij wilde een jongerenafdeling oprichten, sowieso leden toelaten. Was het een serieuze geste van Wilders om dit toe te laten of alleen een bezigheidstherapie? 'Laat Hero maar daarmee stoeien. Er komt toch nooit iets van in en zo houdt hij voor de rest zijn mond.'

Hero stapte vandaag dus uit de PVV. Is dat moedig? Ja, aan de ene kant wel. Hij had ook gewoon ja en amen kunnen blijven zeggen en zijn riante salaris als Kamerlid kunnen blijven opstrijken. Nee, aan de andere kant niet. Want, dat salaris blijft hij toch wel opstrijken en wat wil hij nu als eenmansfractie bereiken?

Oké, Rutte heeft zijn steun nodig. Dat is een vleiende gedachte voor Hero. Hij blijft in de politieke schijnwerpers op die manier. Met welk doel? De regering Rutte was al vleugellam door gedoogpartner Wilders. Die zal nu heus wel een nog grotere pain in the ass voor Rutte en Verhagen gaan worden. Hij moet nu immers niet alleen aan Henk en Ingrid laten zien dat hij Rutte en Verhagen in zijn achterzak heeft. Henk en Ingrid moeten nu ook duidelijk worden gemaakt dat die Hero Brinkman het fractielidmaatschap van de PVV niet waard was. 

Linksom of rechtsom valt de regering van 'weglachpremier' (rake typering van Samsom! ) vroeg of laat. Wat gaat onze held Hero dan doen?  Met een eigen partij de verkiezingen in? Hij zal geen potten kunnen breken en al snel zullen we dan niets meer van hem horen.

Conclusie: Brinkman kan het uitzingen zolang het kabinet Rutte niet valt en zijn maandelijkse vergoeding opstrijken. Daarna is het over en uit met hem. Hero Brinkman is dus geen held. Nu maar hopen dat zijn vader de jam in gedachten had.

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, mee eens. Hij is nu even in de spotlight en dan vergeten we hem allemaal heel snel bij de volgende verkiezingen...

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Dat is het meest logische scenario.

Cor zei

er wordt weer van een mug een olifant gemaakt, want zo belangrijk is het allemaal niet

Antoinette Duijsters zei

Wat kun je anders verwachten van dat zooitje en Brinkman, vraag me af hoe lang hij het volhoud.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Voor de coalitieverhoudingen toch wel ...

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

@Antoinette: niet lang, schat ik zo.

christinA eijkhout zei

betekenis van hero:
http://www.encyclo.nl/begrip/hero

dus filmscenario, dat kwam vandaag uit.

bert zei

de Partij Van de Verzuring brokkelt af, da's op zich al een goed teken ...

Anoniem zei

Goede beschouwing. Vele aspecten komen aan het licht. Ik ga er morgen wat over schrijven, dus laat ik het hierbij.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

@christinA: dank. Griekse mythologie blijft een zwak punt bij mij :-).
@Bert: zo is het.
@Theo: ik zal het vanavond lezen.

Anoniem zei

Ik ben benieuwd of er nog meerderen hem zullen gaan volgen. Ik heb de indruk dat hij niet de enige is die het zat is.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Ik ben net zo benieuwd.

de Stripman zei

Hero is een griezel en een narcist. Maar deze actie is wel mooi. Zoals hier boven al gezegd, de PVV brokkelt af. Hopelijk is hij niet de enige die er uit stapt !

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Het zal niet vandaag of morgen zijn, maar de kans is groot dat er meer gaan volgen.

petrus zei

Een beetje dapper dan?