vrijdag 16 maart 2012

Varia op de laatste dag van de week

Vandaag was de dag van nationale rouw voor de slachtoffers van het busongeluk in Sierre. Ook op het werk hielden we klokslag 11 uur één minuut stilte. Tja, daar sta je dan. Wat te denken? Niet dat ik geen respect heb voor de gedachte achter de één minuut stilte an sich. Zeker wel! Feit blijft echter dat na die minuut de wereld gewoon doordraait en je maar moet hopen dat jou of je geliefden/naasten niet zoiets vreselijks overkomt. Je stapt toch allemaal weer op het einde van de werkdag in de tram/trein, op de bus of in de auto. Je gaat toch op een gegeven moment ook zelf op reis. Ik heb er altijd een ambivalent gevoel bij, bij die stiltes.

Rond half twee ging de telefoon van mijn baas. Niemand in de omgeving aanwezig behalve ik, dus ik pak 'm over. Ik zeg mijn naam en de naam van het bedrijf. 'Parlez-vous français ou anglais?' Wat denk je dat ik zei? Anglais. Ja, sorry hoor. Dan maar een bange schijterd. Ik weet niet wat de persoon aan de andere kant van de lijn wil vragen, hoe snel ze haar tekst gaat afraffelen. Dan liever in het mij meer vertrouwde Engels. Ik noteerde haar naam en telefoonnummer en legde een briefje neer bij mijn baas. Die belde haar binnen het kwartier terug. In perfect Frans, maar ja hij is dan ook perfect tweetalig.

De Wikipedia-pagina van Hot Marijke is online! Voorlopig voor twee weken. Marijke en ik vinden hem heel netjes. Wat vinden jullie ervan?: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hot_Marijke

Op de sites van de VRT en De Standaard vinden jullie de laatste stand van zaken met betrekking tot de politieke verhoudingen in Vlaanderen. De VRT en De Standaard hebben onlangs hun reguliere peiling ernaar gehouden. Veel bijzonderheden zijn er niet. De N-VA blijft veruit de grootste partij. De regeringspartijen blijven redelijk stabiel, behalve Open VLD die aardig achteruit gaat.

Tot slot: Nick Cave. Deze week weer een clip uit zijn jonge jaren met de Birthday Party. We schrijven een optreden in 1983. Let vooral ook op de aftiteling aan het einde. Opmerkelijk! 

10 opmerkingen:

Antoinette Duijsters zei

Persoonlijk zou ik het heel erg vinden, al mij zo iets overkomt, je raakt een geliefd kind [of een ander geliefde persoon] kwijt en dan dat perscircus [dagen lang] er om heen. Liever alleen met degene die je lief zijn.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Daarom dat ik zelf nooit breed ga zitten uitmeten over rampen. Ten eerste kan ik niet veel toevoegen aan wat andere media al te veel brengen en ten tweede zou dat nog meer overkill zijn.

christinA eijkhout zei

Ja zo massaal stil werkt bij mij ook niet echt, herdenken doet iedereen anders en op eigen manier.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Zo is het. Toch is het een mooi gebaar op zich.

Anoniem zei

Hot Marijke is wel wat kort lijkt me. Moest dat voordat die er op kon?
Ik lees: == Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia. Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden ==
Dat wordt nog verder knutselen dus..

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

@Aad: kort ja. We gaan 'm ook nog uitbreiden.

Anoniem zei

Hi Johan, ben weer terug en wilde je even groeten...

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Dag Theo, dat is inderdaad heel lang geleden. Goed dat je weer langskomt.

Blewbird zei

En zo hoor je maar weer eens dat gitarist Rowland S. Howard meer in zijn mars heeft dan Cave. Niet Cave draagt dit nummer, maar hij.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Cave is ook nooit een gitarist in de eerste plaats geweest :-).