woensdag 21 maart 2012

Wat doe ik verkeerd in mijn leven?

Het is al een tijdje heerlijk lenteweer. Ik kan er anders dan vorig jaar niet buiten van genieten, aangezien ik doordeweeks fulltime werk. Klaar met werk is het snel met de tram en een stukje wandelen drie keer in de week naar de Delhaize om boodschappen te doen. Moeders met blèrende kroost in de tram. Moeders met blèrende kroost in de Delhaize. Een jonge Turkse moeder liep daar vanmiddag met kroost in een kinderwagen die niet stil te krijgen was. Ambetant! Op zulke momenten verwens ik die kinderen naar een ver oord.

Een ver oord. Wat zou ik daar zelf ook best graag zitten. Of ver. Dat hoeft nog geen eens. Als ik maar het besef van vrijheid kan ervaren. Altijd weer dwing ik mijzelf in het keurslijf van een gereguleerd leven. Een baan, een huis. Terwijl ik me in gedachten toch veel meer een vrijgevochten iemand voel. Iemand die zijn eigen ding doet, zijn eigen leven bepaalt.

Helaas, ik ben niet artistiek. Ook op sportief gebied kom ik niet ver vanwege mijn handicap en al zou ik de gok wagen door op de beurs te gaan beleggen: ik heb nooit geluk, dus daar zou ik ook geen financiële klapper mee maken.

Wat doe ik verkeerd in mijn leven dat wat in mijn hoofd zit niet kan worden gerealiseerd? Is die wens onrealistisch? Heeft het noodlot anders bepaald? Zie ik dingen over het hoofd die mij zouden kunnen helpen mijn streven juist wel te realiseren?

Wat doe ik verkeerd in mijn leven? Het is een mooie titel voor mijn autobiografie die ik momenteel weer aan het herschrijven ben. Wie weet, moet ik 'm toch eens ter publicatie aanbieden. Als ik het lef heb. Mocht hij ooit het licht zien bij een uitgeverij, dan gaan dingen pas echt veranderen in mijn leven.

  

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Verzuchtingen.

Ik vind wel dat je veel van je leven maakt. Je bent in veel zaken geinteresseerd, ondernemend, vasthoudend.
Ik denk toch dat het je handicap is, hoe je die ook aanvaard hebt.
Vraag je af hoe anderen je zien?

Gelukkig worden is een levenskunst. Gelukkig zijn is een intrinsieke gesteldheid.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Nee, het kan me niet schelen hoe anderen me zien. In die zin: als ze me niet zien staan, vind ik het best. Het wordt pas ingewikkeld, als ze me wel zien staan ...

Antoinette Duijsters zei

Wat jij wilt, willen er meer:-)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Sommigen slagen erin ...

jan krosenbrink zei

om met de kleine doch belangrijke dingen te beginnen, in het land waar ik veel ben heb ik gedurende een kleine vijftien jaar zeven (7) kinderen horen huilen. Kinderen willen helemaal niet huilen, dat heb ik vastgesteld. Reden te meer om over Belgie na te denken.

Johan zei

België, Nederland. Waar ik ook kom, ik word altijd geconfronteerd met blèrende kinderen.

Anoniem zei

Ook een kwestie van hoe hoog je de lat legt.
Ik weet niet meer van wie de quote was, maar die had er zelfs een positieve kijk op: "Hoe hoger je de lat legt, hoe makkelijker het is er rechtop onderdoor te lopen"

de Stripman zei

Altijd iets anders willen dan je hebt is een typisch menselijk trekje. De kunst is om gelukkig te zijn met wat je wel doet en hebt. Dat wil niet zeggen dat je niet kunt dromen over een ander leven. Als je maar je huidige leven blijft waarderen voor wat het is. En dat is niet heel beroerd, als ik het zo inschat...;o)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

@Aad: een mooie quote.
@Stripman: het is niet zo beroerd nee.

christinA eijkhout zei

Je kunt niets "verkeerd" doen. Soms kan iemand dingen wel anders doen.
Of zulke pogingen slagen of niet valt nooit vooraf te zien.

petrus zei

Goeie titel voor je autobiografie. Wie weet wat er van komt?