maandag 8 oktober 2012

De wonderlijke wereld van het online daten

Ook al ben ik geen niet-betalend lid meer van Relatieplanet, ik heb het internetdaten nog niet opgegeven. De laatste weken ben ik actief op Zoosk. Ik heb nu zelfs een abonnement genomen voor drie maanden om te zien of het iets gaat uithalen. Die datingsites zijn wel zo slim dat je met een gratis profiel geen moer kunt doen. Niet chatten, geen mail versturen. Op die manier kom je nooit aan de vrouw.

Heb ik een beetje succes? Mijn profiel wordt bekeken, maar niet goed gelezen. Er staat bijvoorbeeld in dat ik geen dame zoek die verder weg woont dan de stad Brussel. Antwerpen-Brussel is te doen. Om voor een date helemaal naar West-Vlaanderen te reizen, vind ik overdreven. Wat voor flirts krijg ik echter? Van dames uit een of ander gehucht in Wallonië met onuitsprekelijke namen. Snappen natuurlijk geen Nederlands.

Net als op Relatieplanet zitten er ook weer veel fake lui op Zoosk. Die sturen je dan een berichtje met hun e-mailadres (hotmail/gmail) om daarop verder te communiceren, want ze zijn nu net geen lid van Zoosk en toch wel zeer geïnteresseerd in je profiel.

Ik trap daar niet meer in. Ik houd de teugels in eigen hand. Als ik een dame interessant vind, stuur ik haar zelf wel een berichtje. Als ze dan de moeite neemt terug te reageren, mag ik ervan uit gaan dat ze mijn profiel goed heeft gelezen.

Het blijft een wonderlijke wereld dat online daten. Veel hoop op een snelle date heb ik niet. Ik blijf het ook geen jaren doen, maar ik wil het nog even een kans geven. Uiteindelijk is het een manier om te proberen de grote liefde te vinden. Als het op café niet lukt ...6 opmerkingen:

lebonton zei

wie weet wat je straks allemaal in europa tegen het lijf loopt;-)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Eerst het geld voor de reis binnen zien te halen Ton. Daarna mag ik gaan dagdromen :-).

Anoniem zei

Succes ermee, hoop dat er een leuke date uitrolt.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Voorlopig nog niet.

Annet zei

een datingsite is kl*te....

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Echt veel positiefs kan ik er ook nog niet over zeggen :-).