vrijdag 30 november 2012

Geert Wilders: een wolf in schaapskleren

Geert Wilders houdt zich niet meer bezig met moslims, zo lijkt het. Zijn nieuwste doelgroep zijn de Nederlandse ouderen en gehandicapten. Niet dat die het land uitmoeten. Nee, Wilders komt juist voor ze op. Hij vindt het een schande dat op hen wordt bezuinigd. Een schande is het, maar pas op met Wilders: achter deze nieuwe stap van hem zit vast een minder mooie strategie.


Bron foto: www.brabantsdagblad.nl

De PVV heeft een gevoelige tik gekregen tijdens de laatste verkiezingen. Wilders beseft dus dondersgoed dat hij wat aan zijn imago moet doen, want alleen met moslim en Europa bashing redt hij het niet.

Zijn strategie schijnt enigszins te werken. In de peilingen klimt de PVV weer een beetje. Wie weet wat er gebeurt als zijn charmeoffensief onder de ouderen aanslaat. Wilders was vandaag in een bejaardentehuis in Numansdorp, hoorde ik in een reportage in het Radio I-journaal. Slijmen met de oudjes om in een goed blaadje te komen en fulmineren over de bezuinigingen in de gezondheidszorg.

En het werkte! Ik hoorde een oude dame zeggen dat 'hij een knappe man is'. Tja, als je oud bent, zie je wat minder. Een oudere heer hoorde ik dan weer verklaren dat Wilders zo'n beetje de enige politicus is die wat voor de ouderen doet.

Nee, helemaal fout! Goed, bij de VVD moet je niet wezen als modale oudere en de PvdA gaat voorlopig mee in de bezuinigingsdrift van Rutte. Maar, laat jullie niet verleiden door Geert Wilders of zijn muze Fleur Agema. Ze proberen zich alleen maar te profileren als politici die het beste voor hebben met de ouden van dagen en gehandicapten, omdat ze het zo goed uitkomt. Omdat ze er garen bij kunnen spinnen. Eenmaal de PVV weer een machtsfactor is, kunnen de ouderen en gehandicapten het weer net zo goed schudden. Vertrouw geen enkele politicus en dus zeker ook niet Geert Wilders. Hij is overal tegen, maar oplossingen aandragen: ho maar!

Geert Wilders is en blijft een wolf. De ene keer open en bloot. Nu kennelijk in schaapskleren. Daar moet je dubbel voor oppassen, weten we allemaal.

Ik ben niet veel achter de computer de komende 20 uur, maar laat gerust een (nette) reactie achter.

10 opmerkingen:

Antoinette Duijsters zei

Helemaal met je eens.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Dank je.

Blewbird zei

Wilders gelooft nergens in, hij manipuleert alleen maar.

Anoniem zei

OOk leuk om je ironie te lezen. Maakt het allemaal wat lichter dan het in feite is.

joost tibosch sr zei

Hij blijft bij zijn eigenlijke stokpaardje -vergis je niet- met de ouderen wil hij ook voorkomen dat er nog moskeeën worden gebouwd, nu hun kerken fuseren en worden gesloopt!

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

@Blewbird: precies wat ik zeg.
@Theo: weet eigenlijk niet of het om te lachen is.
@joost: zo had ik het nog niet bekeken.

petrus zei

een gewaarschuwd man telt voor... juist ja.

christinA eijkhout zei

misschien helpt de waarschuwing nu eens, hoewel ik er een hard hoofd in heb.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

@Petrus: hoeveel warschuwingen zijn nog nodig?
@christinA: ik ook.

Anoniem zei

Hey very nice blog!

Visit my site; home cellulite treatment