donderdag 6 december 2012

Mijn hoofd loopt over

Vandaag weer een dag met veel ontwikkelingen. Ik zet ze even voor jullie op een rijtje.

De collega die een 'kleine sponsoractie' ten gunste van mij met zijn wijnkennis is opgestart, verkoopt best. 'Al 150 flessen', zei hij vanochtend. Ik was al lang blij geweest met een opbrengst van rond de 100 euro, maar 150 x 3 = ... juist: 450 euro! Ook de collega's uit Rotterdam bestellen fors. Dank ex-stadgenoten!

Vanmiddag is er weer overleg geweest over de moeilijke situatie op het werk. Mag er natuurlijk weer niet op detail ingaan. Het blijft allemaal hoogst onzeker. Ook met het nieuwe voorstel dat nu op tafel ligt. Als ik mijn gedachten erover laat gaan, moet ik vaststellen dat er anders dan een week geleden niet meer een acute reden is dat ik zelf de stekker er à la minute uit moet trekken. Neemt niet weg, dat ik nog steeds weinig goesting heb nog een jaar in onzekerheid te moeten blijven zitten over je werkplek. Stel: ik ga in mei en juni op reis. Kom in juli terug en de tent blijkt alsnog op de fles. Daarnaast is mijn voornemen om me weer op werk in de gehandicaptensector te richten en derhalve mijn blik vooral op Nederland te wenden in 2013 bloedserieus. Ik word ouder en kan niet tot in de eeuwigheid blijven wonen zoals ik nu doe. Mijn huidige verblijf is nooit als permanent bedoeld geweest, maar ondertussen zit ik er al meer dan 6 1/2 jaar. Verhuizen binnen Antwerpen zonder echt toekomstperspectief wat werk betreft, is ook in 2013 geen optie. Eerst zien hoe het op het werk afloopt. Aanstaande dinsdag is een nieuwe D-day.

Tot slot belde tegen 18:30 uur mijn vriend van de Europese Unie. Wanneer hij de formulieren terug mocht zien. 'Ik heb niets ontvangen. Ik zit erop te wachten.' A: hij had ze gisteren pas verstuurd in plaats van vorige week donderdag. B: hij had ze naar een onvolledig e-mailadres gestuurd.

Afijn. Hij stuurde ze alsnog naar het juiste e-mailadres. Morgen ben ik toch vrij (eigenlijk vrij genomen voor een werk gerelateerde formaliteit die achteraf niet doorgaat. De vrije dag heb ik aangehouden vanwege de verwachte sneeuwchaos), dus dan handel ik direct die papieren af.

Mocht ik die Europese steun daadwerkelijk krijgen en gaan alle andere halve en hele sponsortoezeggingen ook door, zit ik al aardig over de helft van het benodigde kapitaal. Ik breng het aantal te bezoeken landen in elk geval terug van 25 tot 20. Van Athene naar Rome is niet normaal te doen per boot/trein/bus. Zelfde geldt voor Parijs - Madrid - Lissabon. Vijf landen minder betekent iets meer beschikbaar budget voor de resterende landen en een inkorting van de reisduur met een kleine 20 dagen (ook Luxemburg laat ik om praktische redenen schieten).

Ik moet nog zoveel voorbereiden ...

Gewoon omdat ik dit nummer weer eens wilde horen. Tijd geleden.14 opmerkingen:

Antoinette Duijsters zei

Nou sterkte ermee.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Kan ik wel gebruiken!

Jan de Stripman zei

Spannend ! Maar het gaat nog steeds de goede kant op, zo ongeveer...

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Hangt ervan af welk aangeroerd onderwerp je precies bedoelt :-).

Anoniem zei

Goed dat je ons op de hoogte houdt. Hoe kan ik flessen bestellen?

lebonton zei

helaas voor jou en velen is onzekerheid de grootste zekerheid op dit moment qua werkzaamheden. de andere zijde. mooi dat er meer geld binnenkomt dan gehoopt. het gaat handen en voeten krijgen. niet te veel landen schrappen, anders wordt het een lang weekend benelux ;-)

Grutte Pier zei

Al loopt je hoofd over, in de kern lees ik goed nieuws.

Hmmm, je kort je reis in... op zich om logische redenen.

Maar in het kader van de EU, en evt sponsoring... hou het bij je oorspronkelijke plan.

Daar waar gaten vallen: benader Raynair en Easyjet. Die zijn geil op publiciteit...

Maar dan wel alles he? Dan zullen ze op zeker meewerken.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

@Theo: hoe wou je ze bij je thuis krijgen? Ze worden niet per post verzonden. Je zult ze dan zelf moeten komen ophalen ...
@Ton: nee, ik houd het zeker op 20.
@Grutte: de EU heeft het alleen over een project 'reizen per bus en boot door Europa met een handicap'. Moet eerst uitvinden of de trein daar ook aan toegevoegd wordt. Ryanair en EasyJet zijn niet altijd goedkoop (toeslagen) en vliegen niet op de meest centraal gelegen bestemmingen. We shall see.

Anoniem zei

Veel puzzelstukjes. Ik hoop voor je dat ze binnenkort allemaal tot een fraai geheel in elkaar gaan passen!

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Ik hoop het ook.

Anoniem zei

Hoop dat binnenkort je hoofd weer wat leger is. :) Wel goed dat die EU-man je inmiddels zelf gebeld heeft, de steun lijkt door te gaan en dat je idd gekozen hebt om van 25 naar 20 landen te gaan.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

De aanvraag is inmiddels officieel ingediend. Voorlopig toch maar voor 25 landen, want daar had ik het ook voor aangevraagd. Betekent wel meer vliegen :-(.

petrus zei

Doorzetten man. Het begint te lopen.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Met een slakkengang ...