woensdag 19 december 2012

Wat mankeert er aan het Belgische belastingklimaat?

Frankrijk is voor veel mensen het paradijs op aarde. Du pain, du vin. Volgens veel Nederlanders ook nog du Boursin. Een huisje op het Franse platteland is voor velen een mooie droom. De meer avontuurlijk ingestelde mensen trekken naar Parijs. Dit lijkt allemaal verleden tijd. De Fransen zelf hebben het gehad met hun land. Correctie: de rijke Fransen. Zij verlaten Frankrijk voor ... België.Bron foto: Het Nieuwsblad

Gérard Depardieu heeft Frankrijk ingeruild voor België. Het plaatsje Néchin in de Waalse provincie Henegouwen welteverstaan. Niet vanwege de rust of het groen. Wel vanwege de poen. Depardieu weigert de 'rijkentaks' van 75%  te betalen die de regering Hollande heeft ingevoerd.

In België hoeft Depardieu zich geen zorgen te maken dat hij die rijkentaks moet betalen. Elio di Rupo is weliswaar ook een socialist en goede maatjes met François Hollande, maar hij zit in een regering met liberalen en christenen die daar niets van zouden willen weten, mocht hij ooit het idee krijgen zo'n taks in te voeren

Sterker nog: vice-premier Didier Reynders, Waalse liberalen, is dolblij met de komst van Depardieu. 'De nieuwe regering heeft daar de belastingen opgetrokken, wij niet', aldus Reynders.

Depardieu komt trouwens niet alleen naar Henegouwen. Hij schijnt ook al een optrekje op het oog te  hebben voor zijn lijfwacht/chauffeur/goede vriend.

De vraag is natuurlijk of de komst van Depardieu de Belgische economie op de een of andere manier gaat spekken. Gaat hij voortaan boodschappen doen in de lokale Delhaize/Carrefour/Colruyt of laat hij zijn dagelijkse behoeften gewoon per limousine uit Frankrijk aanvoeren? Zover weg is de grens met Frankrijk niet vanaf Néchin.

Rijke Nederlanders in België. Rijke Fransen in België. Wat lopen die rijke Belgen dan te zeuren over het Belgische belastingklimaat?

5 opmerkingen:

Antoinette Duijsters zei

Rijke mensen zeuren dat ze nog niet rijk genoeg zijn

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Tja, wie eenmaal veel heeft ...

christinA eijkhout zei

Rijke mensen hebben maar 1 zorg: hun geld vermeerderen. Voor particulieren is misschien Belgie nu favoriet, bedrijven en het nl. koningshuis schijnen het via Nederlandse brievenbusfirma's te doen.

Anoniem zei

België was altijd al interessant voor nederbelgen.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

@christinA: schijnt heel lucratief te zijn.
@Theo: decennia al.