woensdag 2 januari 2013

Het jaar 2018: Bart De Wever zes jaar burgemeester. C'était magnifique?

Sinds gisteren is hij dan eindelijk officieel burgemeester van Antwerpen. Bart De Wever. 't Stad zal het weten ook. Zijn eerste statiefoto stond vandaag reeds in de Gazet van Antwerpen.

bart de wever nu officieel burgemeester

Je denkt natuurlijk dat deze foto op het Schoon Verdiep is genomen op 1 januari even na middernacht. Fout. Bart De Wever zat op nieuwjaarsnacht gewoon lekker thuis bij de vrouw en kids en mams.

Hij had mazzel, want er was die nacht niet veel bijzonders aan de hand in Antwerpen. Mede dankzij Bart, want hij had in de aanloop naar zijn burgemeesterschap gepleit voor dubbel zoveel politie op straat als anders. Hij schijnt zelfs met de gedachte te hebben gspeeld om het vuurwerk om veiligheidsredenen af te schaffen. 'Gelukkig is dat niet nodig gebleken. Het zou niet bepaald een populaire maatregel geweest zijn.'

Wat voor informatie was hem dan ten ore gekomen? Hadden bepaalde lieden boze plannen of hadden weermannen hem een drama voorspeld vanwege de harde wind? Jammer dat hij dit nu niet even verhelderde in de Gazet.

Momenteel zit hij zijn eerste gemeenteraad voor. Moeilijk krijgt hij het daar nog niet in, want vandaag is alleen de officiële installatie van diezelfde raad.

Hij is in elk geval zes jaar onder de pannen als burgemeester. Of toch niet? Je weet dat ik sceptisch ben, maar misschien zit ik er wel helemaal naast met mijn vermoeden dat hij binnen twee jaar de stap maakt naar het ambt van Vlaams of federaal premier. Een stap die hij overigens wettelijk gezien zonder problemen kan maken.

Mocht hij toch de volle zes jaar volmaken, ik maak die sowieso niet mee, dan luidt de grote vraag in oktober 2018: hoe oordelen de Antwerpenaren op dat moment over zijn eerste termijn? Zijn ze dan nog net zo enthousiast pro De Wever als in oktober 2012?

De tijd zal het leren. Geef de man een kans en wie weet luidt het oordeel dan 'oh la la, c'était magnifique'. Wen er maar alvast aan Bart, mocht je tussentijds toch naar Brussel verkassen in het landsbelang. De staat België heb je ook dan niet à la minute opgeheven en in Brussel spreekt de overgrote meerderheid nu eenmaal Frans. Ook al is het Vlaams/Engels-Frans.
7 opmerkingen:

bert zei

ik wens hem van harte zes jaar burgemeesterschap toe (veel meer van harte dan slechts 2 ... ;-))

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Dat is toch aardig van je.

christinA eijkhout zei

Misschien wordt het wel zo: https://www.youtube.com/watch?v=KHPx_RXxrEs

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Zoveel reden was er de afgelopen jaren niet om voor FC Antwerp te applaudiseren.

Anoniem zei

Blij dat er voor journalisten en bloggers een De Wever is.
De Wever: L'état cést moi (oei frans)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Hij gedraagt zich wel steeds meer naar die woorden.

Anoniem zei

If some one needs to be updated with hottest technologies afterward
he must be visit this site and be up to date all the time.

Here is my webpage :: how to get lot of followers on instagram