vrijdag 29 maart 2013

Dilemma's voor de maand april

Een dilemma komt zelden enkelvoudig. Heb je het opgelost, dient zich gelijk weer een volgend dilemma aan. Daarnaast geraken sommige dilemma's maar moeizaam opgelost.

Het dilemma van hoe ik nu moet fotograferen tijdens mijn Europese trip heb ik nu wel getackled. Met dank aan de zeer wijze raad van knutselsmurf gisteren. Het is inderdaad veel praktischer en voordeliger een eenvoudige digitale camera aan te schaffen in plaats van een smartphone. Ik heb altijd gedacht dat die dingen ook honderden euro's kosten, maar twee collega's wisten me vandaag te vertellen dat je voor tussen de 80 en 150 euro al een piekfijn apparaatje hebt dat zelfs in staat is eventuele schokkerige foto's te corrigeren. Niet onbelangrijk in mijn fysieke geval.

Oké, dat deel van het dilemma is uit de weg. Dient zich het volgende deel aan. Koop ik er zelf eentje met hulp van een collega die er 'wel eens naar zal informeren binnenkort' of accepteer ik het aanbod er eentje te lenen? Je raadt nooit wie dat aanbod deed afgelopen zondag. Nu ja, met de genoemde datum waarschijnlijk weer wel.

Ik vertelde Roemeense date over mijn plan foto's op internet te posten toen ik haar mijn website en dergelijke doorgaf. 'I do have a camera for you.' 'Is it a digital one?' 'Yes, remind me I bring it with me next time.'

Ik dacht dezelfde avond nog 'dat kan ik niet aannemen'. Stel dat ik het verlies. Dat het gestolen wordt. Dan is haar camera foetsie. Bovendien vind ik de achtergrond van onze relatie te precair om zoiets van haar te kunnen aannemen. Aan de andere kant zou het me wel een aardige bezuinigingspost op de totale kosten opleveren. We zullen zien de komende weken, maar ik heb het gevoel dat het beter is dat ik zelf zo'n ding koop.

Welke dilemma's spelen nog meer in april? Uiteraard de vraag welke koffer ik moet aanschaffen. Moet ik de komende week een besluit over nemen en ook waar en wanneer ik 'm aanschaf.

Dan is er nog het dilemma werk. Ook deze maand is er geen uitsluitsel gekomen over het al dan niet continueren van de werkplek. De enige overgebleven optie om ervoor te kunnen zorgen dat iedereen aan het werk blijft, is nog steeds in onderzoek. Misschien volgende week meer duidelijkheid. Misschien.

Mijn plannen voor een terugkeer naar Nederland blijven hoog op de agenda staan. Ik had de afgelopen maand een freelance ideetje verder willen uitwerken. Geen goede timing. In april, de laatste maand voor de aanvang van de reis, al helemaal niet. Wordt dus voor na de zomer dat ik er effectief mee naar buiten wil komen. Wanneer ik het moet voorbereiden? Na mijn reis.

Er valt nog zoveel te doen. Eigenlijk had ik de hoop dat de duidelijkheid op de werkvloer allang zou zijn gevallen. Dan had ik maatregelen kunnen/moeten nemen. Nu ben ik drie maanden lang doorgegaan met werken vanuit de gedachte 'je verdient zo voorlopig nog altijd meer dan wanneer je risico's gaat nemen'.

Afijn, ook april wordt weer een spannende, onzekere maand. Ik ben eraan gewend. Mijn hele leven staat bol van de onzekerheid en daarvan laat ik jullie graag regelmatig muzikaal meegenieten.

8 opmerkingen:

Anne Vellinga zei

spannende tijden - dat maakt het lezen leuk... vooral omdat je over voldoende vindingrijkheid beschikt en op zijn tijd geluk hebt...

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Geluk heb ik anders nooit genoeg.

petrus zei

Koffer? In jouw geval niet gemakkelijk. Ik heb wekenlang gereisd met bus en soms taxi om bij het busstation te komen met een rugzak. Je moet dan onderweg wel je spullen wassen. Wat ook kan is versleten spul meenemen en na gebruik weg gooien.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Onderweg wassen, gaat zeker nodig zijn. Ik betwijfel echter of alles in een enkele rugzak past. Zo groot zijn die dingen niet. Bovendien is een rugzak een makkelijke prooi voor gauwdieven.

Anoniem zei

Heel wat te beslissen inderdaad.
Beetje telefoon heeft toch een camera tegenwoordig? En veel kleiner.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Met een telefoon zit je met duur abonnement. Heb je bij een kleine digitale camera geen last van.

Anoniem zei

Hardware Though that low cost farmacia on line is accessible extremely easily,
there is no approach to conserve that PDF onto your
computer system. Easily the most significant addition to the more invasive ones.my site site web

Anoniem zei

En general estos efectos que el Farmacia On Line puede ayudar a mejorar la salud y vitalidad de
los hombres y las mujeres. For starters, the status of citizens and the institutions of
society, which will run you $45 a month -- and that's good enough for us.

My blog; Bvillage.org