dinsdag 12 november 2013

Novemberweer, november melancholie

Op weg naar en terug van Den Haag keek ik uit het treinraam naar buiten. Miezerig weer, grijs, nevel. Typisch novemberweer. Precies waarom ik deze maand zo haat. Bij Den Haag CS staat de eerste oliebollenkraam al. Nog zo'n reden om november te haten: de naderende feestdagen in december. Wees eerlijk: november en december zijn zakelijk gezien bar slechte maanden, als je het niet van feestdagen moet hebben.

Het was vandaag mijn laatste reis naar Den Haag in het kader van de loopbaanbegeleiding. Wat is eruit gekomen? Wil ik iets totaal anders doen wat werk betreft, dan moet ik het gaan zoeken in de sociale hulpverlening. Dat is heel breed en loopt bij wijze van spreken van medewerker bij het COA of werk gerelateerd aan een NGO tot aan werken voor mensen met een beperking als bijvoorbeeld psycholoog of coach.

Ga daar maar eens de juiste betrekking bij zoeken op je 44e. Belangrijk is natuurlijk dat je realistisch blijft: een vierjarige universitaire opleiding gaan starten, is waanzin en geen enkele uitkeringsinstantie zou daarmee instemmen. Toch heb ik iets van scholing nodig om me theoretisch vaardig te maken. Daarna zou ik dan wel of in dienstverband of als zelfstandige in die richting aan de slag kunnen. Ik moet de komende tijd eens zien wat er mogelijk is hier in Antwerpen. Heb al wat voorstudie gedaan, maar eenvoudig is het allemaal niet.

Of ik moet de journalist blijven uithangen. Een vaste job in die sector is huilen met de pet op, zoals we weten. Dan heb ik dus noodzaak aan meer personal branding vaardigheden. Het jezelf goed kunnen verkopen. Want anders blijft het freelancen een gebed zonder einde, ook met de Bulgarije/Roemenië nieuwsbrief.

De switch trekt mij wel aan. Ik ben al mijn hele leven bezig met proberen mensen op weg te helpen. Roemeense date is zeker niet de eerste. Of het mij tot nu toe goed is gelukt? Daar mogen de personen zelf over oordelen.

Ik zal de laatste weken van 2013 nog flink aan de bak moeten om 2014 geen vooraf verloren jaar te laten worden. Toch wil ik nu even melancholisch doen. Ik introduceer maar gelijk een nieuwe traditie. Iedere maand november mag je onderstaande song verwachten. En nu houd ik mij echt weer een poosje stil op dit blog. Werk roept.9 opmerkingen:

Anoniem zei

Zolang ik je 'ken' 'ken' ik je als een volhouder, ik heb vertrouwen dat het komt, het goed gaat komen.

Anoniem zei

Zolang ik je 'ken' 'ken' ik je als een volhouder, ik heb vertrouwen dat het komt, het goed gaat komen.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Oh ja, linksom of rechtsom :-).

lebonton zei

november ben ik met je eens, januari is me te lang, maar van december word ik toch altijd wel vrolijk.
succes!

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Dank en veel plezier met december!

bert deben zei

ha, ik merk dat je hier terug bent van weggeweest ... novemberweer is alvast een goede reden om (weer) te bloggen ... ;-)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Ja, en ik ben dubbel terug! Zie ook http://blikopbulgarijenroemenie.blogspot.com

bert deben zei

zoals een roker die stopt en daarna de verloren nicotine wil inhalen dus ;-)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Nee, met dat andere blog hoop ik indirect geld te gaan verdienen!