woensdag 18 december 2013

Einde van het jaar van Roemeense date

Nee, goed lezen! Ik zeg niet dat het gedaan is met mijn bezoekjes aan Roemeense date. Ik zeg dat het naar haar genoemde jaar ten einde is.

Dat naar haar noemen, is iets wat ik uiteraard zelf heb gedaan en met reden: als er één persoon is geweest die haar stempel op mijn doen en laten dit jaar heeft gedrukt, is zij het wel. Omdat ik al vermoedde dat ze rond kerst en Oud en Nieuw niet veel zou werken, bracht ik vandaag mijn laatste bezoek van dit jaar aan haar.

Vooraf was ik nogal gespannen. Ik wilde het geen tweede keer achter elkaar meemaken dat ik niet  zou klaarkomen. Aan de andere kant: ik moest er ook geen drama van maken, mocht het toch weer zonder orgasme eindigen. 'We will see how it ends', zei ik voor alle zekerheid vooraf. De angst bleek ongegrond.

Na het gedane werk volgde als vanouds een gesprek over van alles en nog wat. Ik vertelde over mijn beslommeringen met het zoeken naar werk. 'Why are you so busy with it? You get money from the government and you can live from it.' Tja, honey, zo eenvoudig gaat dat niet se. 'One day, the government will wish to hear about my applications and whether I do enough.' 'You do, don't you?' 'It could be more.' 'Hey, if there's no work.'

In een half jaar tijd heb ik zo'n twintig sollicitaties de deur uitgedaan. Zeker geen record. Ik vertik het te solliciteren op jobs onder mijn niveau. Niet, omdat ik mij er te goed voor voel. Wel, omdat je dan steevast het nakijken hebt vanwege 'overgekwalificeerd'. Op mijn eigen niveau en kunde zie ik niet veel waar ik op kan reageren. Ik zit echt met een discrepantie tussen werkervaring/opleiding en wat de arbeidsmarkt momenteel vraagt. Daar moet wat aan gebeuren. Maar wat?

Opleiding of ga ik met mijn kennis en kunde geheel zelfstandig? De nieuwsbrief over Bulgarije en Roemenië moet op een hoger niveau wil ik daar geld mee gaan verdienen. Aparte website, acties gekoppeld aan site en/of nieuwsbrief. Is een uitdaging, maar blijft onzeker. Had ik nu maar zicht op een mooi maandelijks startinkomen als freelancer. Ik ben afgelopen maandag wel benaderd voor freelance werk, maar enige research en gesprekken met deze en gene leren mij dat het geen slimme zet lijkt daarop in te gaan. Wat ik zelf ook al bevroedde. Vandaar de research.

Na het onderwerp werk kwamen nog wat luchtigere zaken langs. 'I won't work around Christmas and the end of the year. I stay at home. And you?' Goed ingeschat dus. 'I may go to my mother with Christmas. End of the year, I always spend in Antwerp. If the weather is okay, I'm going to watch the fireworks.' 'I did that last year with my mother.' 'I stayed at home then, because it was raining.' Het is altijd stervensdruk met het vuurwerk, maar wie weet had ik haar anders vorig jaar nog in de smiezen gehad.

'I hope next year will be better. Work, everything. For you, I wish you find a job and a woman. That's most important.' Ze sloeg de spijker op zijn kop. Een vrouw daar durf ik niet meer op te hopen. Werk: daar moet ik werk van zien te maken in 2014. Zaterdag eerst mijn boekpresentatie tot een goed einde brengen (zie vorige blog). Dan heb ik nog anderhalve week de tijd in 2013 om te bedenken hoe ik in 2014 aan een baan kom. Er zijn wat openingetjes en opties. Of het gouden ei daar tussen zit? I have no idea.

Voor vervolgblogs over Roemeense date is het wachten tot 2014. Mijn budget voor 2013 is besteed en ik vind het voor 2013 wel mooi geweest.6 opmerkingen:

lebonton zei

ik wilde je al een prettig uiteinde wensen ;-)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Twee weken op voorhand?

Theo Balvers zei

Met dit jaar klaarkomen...moet lukken!

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Het is hoog tijd daarvoor!

petrus zei

Het beste -in alle opzichten - voor het Nieuwe Jaar.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Dank en deze mooie wens gaat uiteraard retour!