donderdag 9 januari 2014

Haagse politie en journalisten AD kunnen niet rekenen

Via Twitter kreeg ik volgend artikel in het AD van vandaag onder ogen: http://www.ad.nl/ad/nl/1040/Den-Haag/article/detail/3574409/2014/01/09/Gedwongen-prostitutie-32-mannen-op-een-dag.dhtml Ik ga me niet weer opwinden over foutieve, hysterische berichtgeving over prostitutie. Ik heb andere zaken te doen en het is bovendien slecht voor mijn rikketik. Ik geef jullie echter een paar simpele rekensommetjes mee om te laten zien dat dit bericht gewoon bullshit is. Waarmee ik verder niet zeg dat er nooit gedwongen prostitutie plaatsvindt, maar wie mij langer volgt dan vandaag kent mijn standpunt daarover.


De politie/het AD: 'De meiden moesten 600 tot 900 euro/dag verdienen (voor hun pooier). Dat betekent 30 tot 32 klanten.'

Hallo! Ook in Den Haag zal het starttarief toch zeker wel op minstens 50 euro liggen? Hoeveel is 30 x 50 beste luitjes? Juist ja, dat is 1500 euro. Is die overige 600 tot 900 euro dan voor de meiden zelf? Nee, want uit het bericht blijkt dat ze niet veel financiële middelen om handen hadden. Voor de huur van het raam dan misschien? Ook niet. Ik weet van een betrouwbare Twitter-bron dat de raamhuur in Den Haag op 700 euro/week ligt. Dat is dus 100 euro/dag. Incompetentie wat rekenen betreft dus bij politie en AD.

We rekenen even verder. De meeste klanten zullen 15 tot 20 minuten binnen blijven. Pak een kwartier, makkelijk rekenen. Vier kwartier in een uur, maakt vier potentiële klanten in een uur, maakt 7 1/2 uur non-stop werken. Zonder plas- of lunchpauze. Met een continue file aan mannen voor het betreffende raam. Wie wel eens in een rosse buurt rondloopt, weet dat zulke files daar nooit en te nimmer voorkomen. Onzin rekensom nummer twee.

Vraag ten slotte aan een prostituee hoeveel klanten ze gemiddeld op een werkdag heeft en ze zal blij zijn als het er vijf zijn. Meestal minder.

Het is toch erg gesteld se. Ik juich het aanpakken van misstanden alleen maar toe, maar van zulke onzinverhalen zakt mijn broek bijkans af. Niet goe bezig politie Den Haag en AD!


Allez, noteer alvast ergens in je achterhoofd: als alles volgens plan verloopt zondag op deze plaats een nieuwe aflevering over mijn ervaringen in het Antwerpse Schipperskwartier die wel hout snijdt!

Geen opmerkingen: