dinsdag 11 februari 2014

Drie, twee, één: Roemenië

Het vervolg op mijn Europese reis in het kader van www.mensenmeteenbeperkingaanhetwoord.be heeft nogal wat voeten in de aarde. Eerst wilde ik dit jaar Hongarije, Roemenië en Bulgarije aandoen. Hongarije viel al snel af uit praktische en financiële overwegingen. Enthousiast ging ik mij voorbereiden op de overgebleven twee landen. Al surfende naar de af te leggen afstanden en vervoermiddelen, bleek Bulgarije echter geen geweldig idee. Exit Bulgarije. Ik ga nu alleen nog naar Roemenië, 14 t/m 18 mei. En ja, het vliegticket is al aangeschaft, dus het gaat echt wel door!

Waardoor viel Sofia af? Van Boekarest naar Sofia zou al een hele toer worden. Transportmiddelen, trein/bus dan wel vliegtuig, vertrekken of heel vroeg in de ochtend (vlucht om 06:00 uur!) of op zo'n tijdstip dat je heel laat in de avond in Sofia aankomt. Ik heb dat in Warschau ook voorgehad, laat aankomen, en plezant is dat niet. Je moet maar hopen dat het hotel je nog binnen laat bijvoorbeeld.

Goed, die gok had ik nog wel willen nemen, maar dan: de terugvlucht van Sofia naar Brussel. Er blijkt geen enkele directe vlucht te gaan van Sofia naar Brussel. Je moet een overstap maken op oftewel Heathrow of Athens Airport. Drie uur wachten in Londen op de volgende vlucht. Zelfs vijf uur in Athene. In beide gevallen pas na negenen 's avonds aankomst op Zaventem. Tot hoe laat rijdt de Diabolo tussen Antwerpen en Zaventem? De Airport Express naar Antwerpen? Kom ik te laat aan, mis ik trein of bus en sta ik daar in Brussel. Sowieso heb ik geen goesting zes of acht uur op twee verschillende luchthavens rond te hangen. Een dagje Londen eraan vast plakken, klinkt leuk, maar kost een klein vermogen. Kortom: niet ideaal. Van Boekarest naar Brussel is er wel een directe vlucht, op een christelijk tijdstip en die duurt slechts een kleine 3 1/2 uur. De beslissing was snel genomen.

Bulgarije moet wachten totdat er meer ideale vliegverbindingen zijn. Het land van Roemeense date mag zich in mei aan mijn bezoek verwachten. Romania, here I come!

Sponsoren kun je nog steeds. Uiteraard heb ik het benodigde sponsorbedrag flink naar beneden bijgesteld: http://www.worldofcrowdfunding.com/mensen-met-een-beperking-aan-het-woord-naar-roemeni%C3%AB

                                 (Omdat Roemeense date into drum 'n bass is :-))    

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik hoop dat de reis naar Roemenie mooi wordt in mei.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Ik hoop het ook. Roemenië is op zich een prachtig land en Boekarest noemt men 'klein Parijs'. Ik houd je op de hoogte!

lebonton zei

en een fotoreportage, neem ik aan.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Neem ik ook aan :-).

Annette zei

Duim voor je...waar zou dat toch vandaan komen (dat duimen)....

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

We beginnen er toch al vroeg mee als baby :-)?

petrus zei

Uit ervaring weet ik dat reizen voor alles 'wachten' betekent vooral als je vliegt. Het betekent in de parktijk wat rond slenteren, koffie drinken en af en toe proberen wat te lezen. Vooral als je goedkoop vliegt want hoe meer stops hoe goedkoper de ticket.Roemenië is de moeite waard. Vergeet je niet het zogenaamde Dracula kasteel te bezoeken! ,-)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Ik heb voldoende vlieguren achter de rug om te praktijk te kennen en blijf vliegen een ambetante manier van reizen vinden. Ik neem aan dat dat kasteel in Transsylvanië staat? Ik verblijf uitsluitend in Boekarest.