dinsdag 18 februari 2014

En attendant Godot

In de klassieker 'En attendant Godot' van Samuel Beckett wachten twee mannen op een zekere Godot. Hij komt nooit opdagen. Niet zo vreemd, want Godot staat voor God en die zullen we nooit zien. Ik wacht ondertussen zelf ook op Godot.

http://www.actualitte.com/images/actualites/en_attendant_godot.jpg


Loop inmiddels op de kop af alweer acht maanden werkloos rond. Loopbaanbegeleiding gedaan, solliciteer waar mogelijk. Het is het allemaal niet. Heb mijn gedachten waarom het niet lukt en heb daarover al een paar robbertjes uitgevochten met recruiters op LinkedIn die mijn gedachten uiteraard niet willen onderschrijven. Nee, ze zullen toegeven dat ze volstrekt oneerlijk bezig zijn.

Ben natuurlijk wel volop aan de gang met Blik op Bulgarije en Roemenië. Blog, nieuwsbrief. Vullen makkelijk een halve werkweek. Zij het dat het nog steeds onder de radar gebeurt, want officieel ben ik nog immer voltijds werk zoekend. Veel resultaat van mijn inspanningen met de nieuwsbrief zie ik voorlopig niet terug wat het aantal abonnees betreft. Toch blijf ik erin geloven. Moet de juiste insteek zien te vinden om mijn doelgroep te bereiken en te overtuigen.

Heb me daarom aangemeld bij een ondernemerstraject van de VDAB. Krijg je een jaar begeleiding, als je door de screening heen komt. Heb me daar reeds 20 januari voor aangemeld. Je raadt het al: ik wacht sindsdien op actie.

Ben vanochtend toch eens gaan informeren. Het wordt maart dat ik iets hoor. Allé, die twee weken in februari kunnen er ook nog wel bij. Ik blijf kijken naar vacatures, ga stug door met de nieuwsbrief voor die ene abonnee die ik al wel heb. Hij heeft er immers voor betaald.

Ik heb geen idee meer wat die twee wachtenden in Becketts roman precies deden om de tijd te doden. Slap lullen, dat in elk geval. De tijd dat ik niet aan het werk ben en op Godot wacht, vul ik met discussiëren op Twitter met deze en gene en af en toe een ontspannende masturbatie.

Oh ja, en ik lees de Bijbel. Ik ben toch op Godot aan het wachten :-).  

2 opmerkingen:

Annette zei

wederom eerlijk
ook al wil ik niet alles horen

wachten op Godot....
doen we allemaal (denk ik)

dag dappere Dodo

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Uiteindelijk wachten velen op iets dat nooit komt, inderdaad.