vrijdag 14 februari 2014

Worst Case Scenario is 20

De Standaard besteedde er afgelopen weekend al aandacht aan op de site. Studio Brussel ruimde gisteravond twee uur zendtijd ervoor in. Dan kan ik uiteraard niet achterblijven, ook al heb ik weinig dEUS-enthousiastelingen onder mijn volgers.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/e2/Worst_Case_Scenario.jpg

Het debuutalbum Worst case scenario van dEUS is vandaag precies 20 jaar geleden verschenen. Ik had er echter in december 1993 al reuk van gekregen doordat voormalig VPRO-dj Luc Janssen (Vlaming) toen enkele ruwe nummers ervan liet horen. Ik was direct verkocht.

Meer nog: Worst case scenario van dEUS was mijn eerste bewustwording van het feit dat de stad Antwerpen bestond. Ik zal vast eerder in mijn leven de naam van deze stad voorbij hebben horen komen, maar toen heeft het nooit iets met mij gedaan. Die avond in december wel. We weten waar het uiteindelijk toe heeft geleid. Niet exclusief dankzij dEUS, maar wel mede dankzij. 

Worst case scenario is een essentieel album dat iedere popliefhebber in huis zou moeten hebben. Dit keer pik ik er niet één bepaald nummer uit. Ik laat je lekker naar het hele album luisteren.  Zo komt dEUS toch nog uitgebreid aan bod op vrijdagavond dit jaar :-).

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik stond even op bet verkeerde been met de titel. ;)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Nu nog durven luisteren!