donderdag 27 maart 2014

Dit jaar verschijnt eindelijk mijn autobiografie!

Ik ben er al 12 jaar in fases mee bezig, dus het mag ook wel een keer. Uiterlijk in het najaar wil ik 'm dan eindelijk gaan publiceren. Onder één voorbehoud: mijn bezoeken aan Roemeense date moeten dan ook echt ten einde zijn gekomen, zoals voorzien. Zolang die nu nog (even) voortduren, komt er geen autobiografie. Ik wil de episode met haar van begin tot eind erin verwerken.

Twaalf jaar geleden had ik al meer dan genoeg stof. Daar is natuurlijk nu veel meer bijgekomen. Dat betekent dat ik selectief moet zijn in mijn schrijfstijl. Nu ben ik sowieso al geen voorstander van het wijdlopig uitschrijven van gebeurtenissen. Degenen die één van mijn eerdere boeken hebben gelezen, weten dat. Hoeveel pagina's de autobiografie gaat tellen, weet ik nog niet. Ik ben momenteel aan het redigeren. Schrijven, schrappen. Afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende weken kan er het één en ander bijkomen. Of juist niet.

De titel? Dat is ook een verhaal apart. Twaalf jaar geleden luidde die 'Voor wie wacht, komt alles steeds te laat'. Een quote uit de song 'Rigoreus' van The Scene. Op zich een titel die de lading dekte, want ik heb al heel mijn leven het gevoel dat ik regelmatig achter de feiten aanloop en te traag handel. Toch wilde ik 'm duidelijker hebben. 'Wie zoekt, die vindt niet', was daarom de volgende titel. Dekt de inhoud van mijn autobiografie volledig. Ik ben op zoek in het leven, maar vind het niet. Ook deze titeloptie is uiteindelijk gesneuveld. Het wordt 'Afscheid is nooit definitief; een psychologische autobiografie'.

Hè, weer een dubbele titel? Sorry, ik lijk er patent op te hebben. Afscheid is nooit definitief wordt absoluut duidelijk als je het boek leest en verwijst sneaky ook naar mijn laatste avonturen met een vrouw, zijnde Roemeense date. De ondertitel moet er mijns inziens echt bij, want het is niet zomaar een autobiografie. Het psychologische gehalte erin is hoog. Niet wetenschappelijk, maar ik fileer mezelf en anderen tot op het bot.

Hieronder volgen alvast de hoofdstuktitels.

Inleiding
1. Psychologische zelfanalyse
2. De wereld stopt niet bij Rotterdam
3. Vreemde vogels tref je overal
4. Over leven en dood
5. Tattood for life
6. De ideale job bestaat voor mij kennelijk niet
7. De gifbeker moet weer helemaal leeg
8. Verleden verwerkt en nu?

Wat mag je vooral verwachten? Veel psychologie dus. Seks, normale seks en SM. Religie. Dood. Werk. Handicap. Er lopen twee verhaallijnen door mijn boek: 1. de omgang met mijn beperking. Door mijzelf en mijn directe omgeving.  2. De zoektocht naar een stukje geluk/affectie/liefde/zekerheid in het leven. Gemakkelijke kost is het niet. Het is hard, confronterend. Ik stel mezelf niet mooier voor dan ik ben. Als je mij dacht te kennen: forget it!

Ik houd jullie op de hoogte van mijn vorderingen!I

4 opmerkingen:

lebonton zei

als het van de date afhangt wens ik je een late verschijningsdatum.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Ik ook, maar uiterlijk juni dit jaar zou het toch voorbij moeten zijn. Volgens haar eigen planning.

Annette zei

Leuk wat Ton zegt...
En dat hoop ik ook ;)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Van mij zou het ook nog jaren door mogen gaan, maar het zit er niet in! Voor haar is dat alleen maar goed. Daar gaat het om. Niet om mij.