donderdag 17 april 2014

Er valt nog veel te winnen voor mij in Vlaanderen

Het is niet dat ik een morbide persoon ben, alhoewel zelfmoordgedachten mij niet vreemd zijn geweest in het verleden. Hoe dan ook, ik heb altijd een interesse gekoesterd in het werk in de uitvaartbranche. Waarom? Dood gaan we allemaal en dan kun je het maar beter op zo'n manier doen dat alles vooraf goed is geregeld. Financieel en ook emotioneel voor jezelf.

Vandaag had ik een gesprek bij Dela. Jullie vast wel bekend. Verzekering en verzorging van begrafenis/crematie en de nasleep. Ik had maanden geleden al mijn belangstelling getoond in de post van zelfstandig adviseur. Me daarna teruggetrokken, omdat het mij te veel een sales functie lees en Johan en verkoop: dat gaat normaal niet samen. Kreeg na de terugtrekking toch het verzoek eens vrijblijvend te komen praten.

Zelf heb ik geen begrafenisverzekering bij Dela. Zit bij de Nederlandse concurrent. Mijn ouders hadden zich wel bij Dela aangesloten. Ik wist vooraf dus wel een beetje hoe de werkwijze van Dela verloopt. Het werd mij nog eens uitgelegd. Verder vernam ik wat de job van zelfstandig adviseur precies inhoudt en wat je er financieel van mag verwachten.
De commissie is zeer goed te noemen. Zij het dat er wel een eigen risico in zit wanneer klanten niet betalen en dat je rekening moet houden met je eigen sociale bijdragen. Verder krijg je eerst een opleiding en word je de eerste maanden verder begeleid. Je hoeft dus niet direct alleen in het diepe te springen.

Natuurlijk moet je wel potentiële klanten over zien te halen daadwerkelijk klant te worden. En hopen dat ze dat blijven op een goede manier. Dat is het riskante gedeelte van de job. Het is in elk geval een product dat ik wel zou willen proberen te verkopen. Dat kan ik van heel weinig producten zeggen. Vreemd genoeg ligt er nog een gigantische markt open. Van alle Belgen heeft slechts 13% (!) een uitvaartverzekering, zo vertelde mijn gesprekspartner mij vanmiddag. In Nederland is dat 75%. Er valt voor mij dus nog veel te winnen in Vlaanderen.

Ik heb bedenktijd gekregen. Ik wacht eerst mijn lopende sollicitaties af. Ga eerst naar Boekarest. Daarna beslis ik. In juni moet mijn werkloosheidsuitkering weer omlaag gaan. Uiteindelijk is het dan waarschijnlijk hoog tijd om eens werk omhanden te hebben. Liefst natuurlijk een vaste job. Ik zou het anders altijd met Dela kunnen proberen. Wellicht gekoppeld met ander freelance werk? Freelancen, mag dan weer.

Ik weet het nog niet. Van uitstel komt geen afstel, maar ik ben blij dat ik nog wat bedenktijd heb. Geen eenvoudige keuze. 

6 opmerkingen:

lebonton zei

niet eens een gekke gedachte. het is een werkveld waar klandizie genoeg voor is.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

In potentie wel. Moet ik die klandizie wel zien te overtuigen.

Annette zei

Volg je hart Johan....

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Ik laat het verstand toch ook graag mee beslissen ...

petrus nelissen zei

Wie niet waagt die niet wint...

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Veel heb ik ook niet te verliezen ...