woensdag 18 juni 2014

Goed nieuws uit België

Een goede maand na de 'moeder aller verkiezingen' is er nog geen enkele nieuwe regering. Op gewestelijk niveau zijn ze al aan het onderhandelen. Op federaal niveau wil dat nog niet lukken. Bart De Wever vraagt en krijgt steeds een week extra om zijn federale informatieopdracht voort te zetten. Hij ziet nog steeds een mogelijkheid om een centrumrechtse regering samen te stellen. Koning Filip raakt niet nerveus van dit getreuzel en twittert er vrolijk op los over zijn afspraken met De Wever. Dat is al goed nieuws.


Bron foto: www.hln.be 

Ondertussen heeft in het hele land de Rode Duivels koorts toegeslagen. De temperaturen liepen gisteravond hoog op, want het was niet best wat de mannen van Marc Wilmots lieten zien. Uiteindelijk wonnen ze dan wel van de Algerijnen en gezien het resultaat van de andere wedstrijd in de poule zouden dezelfde Rode Duivels zelfs wel eens een ronde verder kunnen komen. Goed nieuws voor het Belgische eenheidsgevoel. Wel minder plezant voor Bart De Wever.

Het beste nieuws is echter persoonlijk. Ik ontving vandaag het gevraagde teken van leven van Roemeense date. Het contact blijft in stand. Mijn autobiografie krijgt een positief einde en nu houd ik echt voorgoed mijn mond over haar. Op dat berichtje heb ik sinds gisteren de hele dag zitten wachten. Ook met grote spanning. Nog groter dan de Rode Duivels koorts.

Vanavond zijn jullie weer aan de beurt landgenoten!

9 opmerkingen:

knutselsmurf zei

Ik lig er niet wakker van wie de voetbalwedstrijd wint, al denk ik dat het goed is voor de economie als wij dat zijn, in plaats van iemand anders. Belgen en formeren, altijd grappig :-)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Je kunt zeker nog een paar maanden blijven lachen om de Belgen en de formatie :-).

petrus nelissen zei

Geen vertrek meer uit het stad?

petrus nelissen zei

Mooi bericht trouwens over je Roemeense Date.

petrus nelissen zei

Mooi bericht trouwens over je Roemeense Date.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Oh ja hoor, dat vertrek staat los van dit verhaal. Ik ga volgende week donderdag mijn licht eens in Den Haag opsteken. Zien wat mijn formele mogelijkheden zijn. Daar was het mij nu om te doen wat Roemeense date betreft. Twee jaar lang tijd, energie (en geld) zijn het waard geweest :-).

Annet zei

Wij zaten eens bijna twee jaar zonder regering...het leven ging gewoon door....Een zelfbesturend land, ideaal.....

Je weet dat ik geen berichten meer krijg wanneer er een blog geplaatst wordt?

Hij is fijn :(

Annet zei

O, goeie berichten lees ik aan het end (ik heb een scherm ter grootte van een A4tje.....)Een verliefd hart kan zoveel meer aan!

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

België is weer hard op weg naar de twee jaar en nee: ik ben niet verliefd. Nooit geweest. Zou het minst slimme zijn om te doen.