vrijdag 6 juni 2014

Het is voorbij

Vandaag was dan mijn echt allerlaatste bezoek aan Roemeense date. Nog één keer de trappen op naar haar kamer. Nog één keer een warme omhelzing bij binnenkomst en verlaten. Nog één keer onze gedachtewisseling voor en na de seks. De seks met ook al dezelfde ingrediënten als altijd. Goede dingen moet je niet veranderen. Helaas, ook aan alle goede dingen komt een einde.

Zij slaat nieuwe wegen in die niets meer met betaalde seks van doen hebben. Ik ben oprecht blij voor en trots op haar dat ze die stap neemt. Ze heeft er lang genoeg tegenaan lopen hikken. Ze leek bevrijd en klaar voor het nieuwe avontuur.

Ik blijf haar volgen daarin. We houden contact. Daarover vertel ik op deze plek echter niets/njente/nada/nichts/nothing/rien. De blogs over Roemeense date gingen uitsluitend over mijn fysieke contact met haar en wat dat met mij deed. Dat was nochtans de opzet. Dat fysieke contact is voorbij, dus ook deze blogserie. Wat ik verder met haar correspondeer, is strikt privé.

Ik stop voorlopig met betaalde normale seks. 'It's better for your budget.' Uiteraard, maar dat is niet de hoofdreden. Wat ik bij haar vond, heb ik in de 24 jaar ervoor maar bij heel weinigen ervaren. En het eindigde steevast altijd fout. Tussen mij en Roemeense date is in die twee jaar geen enkele ruis op de zender geweest. Iets om te koesteren.

'You need to find a job and a woman.' Ik weet het schat. De zoektocht naar beide zit behoorlijk in het slop. Aangezien een baan voorrang heeft vanwege de financiën heb ik al wel een besluit genomen. 'I'm going to leave Antwerp. There's no future for me here anymore. I want to go somewhere in Europe where I can have a working future.' 'What places are you thinking of?' 'It could be any city. I've been thinking of Bucharest as well. Renting an apartment costs only 200 euro/month. I could survive it for some time with my money saved. But, I don't speak Romanian and it's too cold in the winter. Snow.' 'You have to do research where you  have a good chance to settle.'

Dat weet ik. Ben me al suf aan het surfen. Alhoewel Nederland mij niet in de eerste plaats trekt - daar met een uitkering zitten, is geen verbetering - is de kans reëel dat ik daar wel weer eindig. Maar liever ga ik ergens anders heen. Het maakt mij ook weinig uit waar ik woon. Als ik er maar een toekomst kan opbouwen. Dat zie ik in Antwerpen niet meer gebeuren om de bekende redenen. Ik plan daarom een verhuis voordat de winter van 2014 begint. Ja, ik mag wel een beetje op gaan schieten dan. Ik ben mij ervan bewust. Ik kan echter geen ijzer met handen breken.

En zo gaan we beiden onze eigen weg. Een nieuwe fase in ons leven in. Het is goed voor haar. Ze is nog jong, heeft geen beperking. Het moet voor haar gewoon slagen. En voor mij? 'You are a fighter.' Dat zegt iedereen tegen me. Mijn hele leven al. Ja, ik moet weer een gevecht aan. Ik hoop dat ik nog de kracht en de inventiviteit heb om ook dit gevecht te winnen.

Vragen, onzekerheden, nieuwe wegen. Daar past maar één song bij. Ik zal zien waar het schip me nu weer naartoe brengt. Via welke wegen. In de hoop dat Roemeense date al direct op het juiste pad zit. Ze is goe bezig in elk geval.

11 opmerkingen:

Jan de Stripman zei

Ik wens je het beste toe, Johan ! En haar ook, natuurlijk...

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Dank Jan, ook namens haar :-).

DagEnDauw (Dauw) zei

Succes Johan, het is je van harte gegund.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Dank je wel Dauw. Waardeer je bezoek zeer!

lebonton zei

het was onvermijdelijk, de komst van dit moment. goed voor haar, dat wel. maar sterkte met de leegte.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Dank en om met een andere favoriete song quote te spreken: 'I knew before I met her that I would lose her.' https://www.youtube.com/watch?v=VJTjsVSzQ1Q

Anoniem zei

Een nieuwe fase van je leven. Ik wens haar ook het beste, dapper om zo'n stap te maken. Ze kwam uit je blogs naar voren als een heel aardige vrouw.
'Somewhere in Europe', we hebben er ook al over getwitterd. Ik ben heel benieuwd waar je voor het eind van 2014 terechtkomt. Veel succes ermee.

Anoniem zei

Een nieuwe fase van je leven. Ik wens haar ook het beste, dapper om zo'n stap te maken. Ze kwam uit je blogs naar voren als een heel aardige vrouw.
'Somewhere in Europe', we hebben er ook al over getwitterd. Ik ben heel benieuwd waar je voor het eind van 2014 terechtkomt. Veel succes ermee.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Ik heb me nog nooit zo bij iemand 'thuis' gevoeld als bij haar. Twee jaar lang, zonder één enkele strubbeling. We lagen elkaar wel :-). Waar ik terechtkom? God mag het weten. Ik voorlopig nog niet.

Anoniem zei

Dat is een mooi gevoel. Dat heb ik ook maar met een aantal mensen echt ervaren. God ook niet. ;)
Ik weet trouwens zelf ook niet hoe het verder loopt, Tilburg...? De vriendin van de buurman / eigenaar wil trouwen. Het enige wat zeker is, is dat niks zeker is, dat heb ik wel geleerd in m'n leven.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

En dan moet jij het bovenhuis uit? Als je echt goedkoop wilt wonen, is Boekarest misschien een optie :-). Wel koude winters!