dinsdag 10 juni 2014

Ik heb getwijfeld over Malta

Terwijl Bart De Wever er nog een weekje aan vastplakt om uit te vinden of hij een federale centrumrechtse regering kan vormen, ben ik in gedachten België al aan het verlaten. Helaas wil dit niet zeggen dat ik ook al concrete opties daartoe heb. Zo snel gaat het allemaal niet se.

Ik heb alweer wel één deelbesluit genomen: wanneer ik toch naar Nederland terugkeer, zal het Den Haag worden. Ik heb absoluut geen hekel aan Rotterdam, maar denk dat ik in Den Haag net iets meer kans ga maken om voldoende inkomsten te verwerven. Al was het maar, omdat je dan dichterbij Amsterdam bent en daar zou kunnen werken zonder er te moeten wonen. Scheelt toch al snel 30 minuten, Den Haag - Amsterdam of Rotterdam - Amsterdam. Maar, zover ben ik nog niet. De realiteit van een verder buitenlands avontuur is weliswaar opnieuw afgenomen, zij het niet al compleet dood.


Bron foto: www.cruise-reizen.be

Ik heb getwijfeld over Malta. Waarom in godsnaam Malta? Lekkere temperaturen, ook in de winter en Engels is er een officiële taal. Aangezien Engels bij verre mijn beste vreemde taal is, dacht ik daarmee een goede uitgangspositie te hebben bij het vinden van werk daar.

Dat viel dus vies tegen. Ik postte een oproep op een forum voor expats in Malta met de vraag of mensen met een beperking er redelijk aan de bak kunnen geraken. Antwoord: je handicap zal niet het grootste probleem zijn. Wel dat de media- en communicatiesector er behoorlijk op z'n gat ligt en de media een groot geval van nepotisme is. Hm, wie zei dat corruptie in de EU alleen in Oost-Europa en Griekenland/Italië voorkomt? Bovendien mag Engels dan wel de officiële tweede taal zijn, als het erop aan komt spreken de Maltezers toch Maltees. Ook op het werk.

Jammer. Als ik dan toch naar een ander land trek, dan liever gelijk een land met een prettig klimaat. Ook beter voor mijn mobiliteit.

Goed, Malta gaat er dus waarschijnlijk niet meer inzitten. Ik ben nog in contact om iets in Marbella te gaan doen voor een nieuw te openen uitgaansgelegenheid aldaar. Website, social media. Weet niet of dat concreet wordt. Weet ook nog niet of dat ter plekke is bedoeld. Zou eveneens niet verkeerd zijn als nieuwe bestemming.

Ik heb getwijfeld over Malta. Ik blijf nog even twijfelen over andere bestemmingen. Mocht al dat getwijfel niets opleveren deze maand, dan ga ik me vanaf 1 juli op Den Haag richten. Een mens moet toch iets. Stilzitten, kan ik niet en het spreekwoord luidt niet voor niets 'stilstand is achteruitgang'. Een waarheid als een koe.9 opmerkingen:

Annet zei

Malta van de aardappels en Maltheser Leeuwtjes (hondenras) maar ook van de miljarden zangvogels die er jaarlijks gevangen worden.
Den Haag lijkt me toch beter :)

Wat een moeilijke tijd.
Vreselijk!

Duimpje!

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Dat van die zangvogels wist ik niet. Ja, het zijn vervelende tijden met ook nog eens veel emotionele spanning. Alles tegelijk.

petrus nelissen zei

Ik ken Malta redelijk goed van mijn werk. Een leuk eiland om even te vertoeven maar niet om te wonen. Nepotisme in Malta niet zoveel anders als in Nl of Belgie.
Waarom wil je weg uit Antwerpen? De uitkeringen in Nl zijn een stuk beperkter in tijd of vergis ik me?

Anoniem zei

Een land met een lekker klimaat daar kan ik me wel wat bij voorstellen id. ;) Maar er ook nog geld kunnen verdienen is wel essentieel. Benieuwd of het uiteindelijk Den Haag wordt of toch iets exotischer...

Anoniem zei

Tjonge, is dat Kuirhaus nou al weer verbouwd?

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

@Petrus: werkloosheidsuitkering wel, andere uitkeringen niet. En mijn werkloosheidsuitkering hier zakt deze maand weer. Bovendien geraak ik in Antwerpen niet meer aan de bak, vrees ik.
@Marjelle: ik kijk nog even rond. 1 juli moet het toch wel duidelijk zijn.
@Wies: zou zomaar kunnen.

Anoniem zei

If some one wants expert view about running a blog then i recommend him/her to pay a
quick visit this webpage, Keep up the nice job.Also visit my weblog - www

lebonton zei

het zit overal wat tegen wanneer je europees denkt. in het verre thailand of daar in de omgeving is nog wel emplooi te vinden voor engels sprekenden, maar dat is nogal wat.

p.s. reageer niet op die anonieme bezoeker, dat zijn spamsites.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Thailand is dan weer verre van politiek stabiel ...

Ik word constant gespamd. Word er zot van.