dinsdag 24 juni 2014

One day I'll fly away

Het wordt een beetje eentonig verhaal, maar ik ben nog steeds van plan Antwerpen achter mij te laten. Moet ik wel eerst een goed alternatief vinden qua wonen en vooral werken, want op mijn bijna 45 wil ik niet zoveel risico meer nemen als op mijn ruim 36 toen ik hier arriveerde.

De gedachten zijn al meer geconcentreerd. Ik richt mij deze week eerst op de vraag of het nu slim is of niet om naar Nederland terug te keren. Dan bedoel ik vooral financieel slim. Het is een heel gedoe om zonder concreet vooruitzicht op vast werk je in Nederland te kunnen vestigen, zo lijkt het. Daar heb je dan de Nederlandse nationaliteit voor ... Donderdag ga ik mijn licht eens proberen op te steken in Den Haag.

Mocht dit allemaal te ingewikkeld blijken, dan lonkt een andere Europese bestemming nog steeds. Vacatures genoeg buiten de Belgische en Nederlandse grenzen. Maar ja, dan moet je al in dat betreffende land wonen. En om op de bonnefooi ergens naartoe te trekken ...

Je kunt wel drie maanden je uitkering meenemen naar het buitenland en daar dan op zoek gaan. Mooi! Bij nadere overdenking iets minder mooi, want ik zal dan toch drie maanden ergens onderdak moeten vinden. Betekent dus twee keer vaste lasten. Of je moet ergens werk zien te vinden tegen kost en inwoning en zo verder kijken.

Eenvoudig is het niet. Ik ben bezig.


Bron foto: www.grabbits.nl 

2 opmerkingen:

lebonton zei

ik lees hier net dat het belgisch luchtruim vanavond dicht gaat. ze laten je niet zo maar los ;-).

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Voorlopig zit ik in Den Haag :-).