vrijdag 27 juni 2014

Wie komt het verst: Nederland of België?

De voorronden van het WK in Brazilië zijn voorbij. Tijd om een kleine poll te organiseren met de vraag welk land het het verst gaat schoppen op dit WK: Nederland of België?

Van Nederland herinneren we ons vooral de wedstrijd tegen Spanje als hoogtepunt. Was schitterend hoor, maar wat als de Spanjaarden in de eerste helft nu al eens twee doelpunten hadden gemaakt? Australië moeten we maar snel vergeten. Van de wedstrijd tegen Chili herinneren we ons vooral dat er geen doelpunt werd weggegeven.

De verdediging blijft hoe dan ook de zwakke plek bij Oranje. Tot nu toe bleef deze met af en toe piepen en kraken overeind. Of dat ook het geval gaat zijn als we op een moment tegen Argentinië, Duitsland of Frankrijk moeten (ik heb het speelschema niet bestudeerd en laat het op me af komen), wil ik nog wel eens zien.

Mexico heb ik nog niet gezien, dus ik heb geen idee of dat rappe jongens zijn. Normaal zou ik zeggen dat we die Mexicanen moeten kunnen pakken.

Van de wedstrijden van de Rode Duivels moeten we ons eigenlijk alleen de doelpunten herinneren. Voor de rest was het niet veel soeps wat het spelbeeld betreft. Goed, Driesje Mertens doet af en toe aardige dingen. Origi is met zijn jonge leeftijd nu al de relevatie. Voor de rest? Van de hen toegezegde kwaliteiten hebben we nog niet veel teruggezien bij de Rode Duivels.

Volgende tegenstander is de VS. Raakte ik niet van onder de indruk, kijkend naar de tweede helft van Duitsland - VS. Ze hoefden weliswaar niet zo nodig, maar ik verwacht toch niet dat ze ooit favoriet gaan worden voor de eindzege. Moet dus te doen zijn voor de Belgen. Ook bij hen vraag ik me af of ze de vooraf toegeschreven 'gevaarlijke outsider rol' kunnen waarmaken tegen een tegenstander die er werkelijk toe doet.

Wie juicht langer de komende twee weken: de Nederlander of de Belg? Ik zeg niets. Dat mogen jullie doen ...

6 opmerkingen:

Jan de Stripman zei

Ik verwacht dat Nederland nog wel een rondje gaat overleven, maar ik hoop dat België nog wat verder komt...!

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Vanwaar die voorkeur voor België?

Apiedapie zei

Ik houd het er op dat Nederland en Belgie elkaar in de halve finale zullen treffen. Ik denk dat Nederland dan zal winnen. Vader van de gedachte.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

De laatste België - Nederland was afgetekend voor de Rode Duivels.

petrus nelissen zei

Als het maar leuke wedstrijden om te zien zijn. Als je kiest voor deze of gene in de wedstrijd, wordt die altijd wat spannender en dat is mooi meegenomen.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Bij wedstrijden van België en Nederland is het niet moeilijk een voorkeur te bepalen.