zondag 6 juli 2014

Laat ik het weer eens over seks hebben

Alhoewel ik actief nu een rustpauze heb ingelast wat mijn seksuele activiteiten betreft, ben ik er professioneel wel volop mee bezig. Het plan is onder andere in het najaar te starten met voorlichting aan ouders/begeleiders van volwassenen met een beperking over de do's and don'ts inzake prostitutiebezoek. Op basis van 26 jaar persoonlijke ervaring.

Het lijkt onvermijdelijk dat ik mij toch professioneel op dat onderwerp ga richten.  Ik loop al langer met de gedachte rond, maar hield het tot nu toe intellectueel tegen. Wilde mij niet te veel in een bepaalde hoek duwen en eerst zien of ik anderszins nog een carrièreswitch kon maken. Met iedere week van mislukte sollicitaties die weer verstrijkt, wordt die wens steeds moeilijker te realiseren. En waarom zou ik mij ook schamen om professioneel iets met het onderwerp handicap en seks te gaan doen, meer dan alleen een boek erover schrijven en bloggen in het verleden?

http://data.boomerang.nl/s/studio-sanne/image/de-seksuele-voorlichting-vandaag-de-dag/s600/verkeerd-gebruik.jpg

Momenteel loopt er weer een reclamecampagne van Sire op de radio waarin ouders het advies krijgen een beetje op hun kinderen te letten wanneer ze op internet gaan. Ze moesten eens porno onder ogen krijgen! Ook tieners en jongvolwassenen mogen rekenen op allerlei al dan niet vrolijke seksuele voorlichting. Alles in het kader van de (geestelijke) gezondheid.

Ik vind het allemaal prima, maar over mensen met een beperking en hun seksuele behoeften hoor je nog steeds maar verdomd weinig. Ik hoop dat er sinds het verschijnen van mijn boek, 2004, wel wat is verbeterd in de voorzieningen voor mensen met een beperking wat de seksuele voorlichting aan hen betreft. Desalniettemin blijft het een onderwerp waar de maatschappij moeite mee heeft. Ondanks films als Hasta la Vista.

Het is ook geen gemakkelijk onderwerp. Zeker niet als die seksuele behoefte ingevuld moet gaan worden via betaalde seks. Ook daarvoor zijn tegenwoordig bureaus beschikbaar. Meer in Nederland dan in Vlaanderen. Die bieden een dame of heer aan huis/voorziening die medische ervaring heeft met mensen met een beperking en hen helpt aan hun genot te komen.

Fantastisch. Ik heb er zelf echter nooit gebruik van willen maken sinds ik van hun bestaan op de hoogte ben (en dat is een pak minder jaren dan dat ik al een beroep doe op betaalde seksuele dienstverlening. Lees: prostitutie). In de eerste plaats vanwege een praktische reden: ik kan niet ontvangen. Met z'n tweeën van bil in een eenpersoonsbed gaat geen succes opleveren. Nog een belangrijk bezwaar vind ik dat je van tevoren geen idee hebt wie je het seksuele genot komt verschaffen. Qua uiterlijk en aankleding bedoel ik. Handicap of niet, mijn oog wil ook wat. Ik heb het geluk dat ik mobiel ben en zelf op pad kan. Voor mensen met een ernstige beperking die daardoor aan huis zijn gebonden, zijn SAR, Flekszorg en Aditi zw natuurlijk een uitkomst.

Er zijn met mij nog veel meer mannen met een beperking die hun genot in het reguliere prostitutiecircuit (willen) zoeken. Voor degenen die dat willen doen, en hun naaste omgeving, is mijn voorlichting bedoeld. Waar moet je op letten als je contact gaat leggen met een prostituee? Hoe weet je of ze betrouwbaar is? Of ze het veilig doet? Of ze jouw type wel is (heeft niet alleen met uiterlijk te maken)? Deze en andere vragen, daar kan ik urenlange ervaringsverhalen over vertellen. Net als over mijn eigen gevoelens en gedachten bij het hebben van seks met een dame tegen betaling. Dan heb ik het niet over verliefdheid, maar over gedachten als 'hoever wil ik gaan/kan ik gaan'.

Rondom het thema handicap en prostitutiebezoek heb ik een website opgebouwd, www.handicapenprostitutiebezoek.nl Naast de voorlichting vind je er nog veel meer info op over dit onderwerp. Grootste blikvanger moet het profielengedeelte worden waarop dames en heren in het reguliere circuit hun diensten kunnen verwoorden richting de doelgroep.

Ik heb het er maar weer druk mee. Het vergt bijvoorbeeld veel surfen naar allerlei sites met seksaanbod. Ik zou dus makkelijk in de verleiding kunnen komen zelf opnieuw actief te worden. Ik pas vooralsnog even. Bewuste keuze. Bovendien gaan mijn gedachten nu vooral uit naar erotische massages, als ik op een gegeven moment de draad weer op zou pakken. Voor mij even niet te veel intiem meer. Als vaste lezer van dit blog ken je de reden. Ik heb mijn seksuele Walhalla gekend en houd dat graag nog even in gedachten vast. Mijn libido moet maar daaraan wennen. Het lukt! Ook dat is iets wat ik uiteraard in mijn voorlichting wil meegeven.  

6 opmerkingen:

knutselsmurf zei

Uitgevoetbald ?

:-)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Woensdag weer :-).

Annette zei

Het moet toch mogelijk zijn....

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Als ik de juiste insteek en personen/instellingen weet te vinden wel ja ...

lebonton zei

maar hoe zoiets rendabel te maken? dat lijkt me moeilijk.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Dat is het punt. Zit te denken aan gastcolleges op opleidingen maatschappelijk werk, seksuologie ed. Wat de site betreft, hoop ik adverteerders aan te trekken als ik voldoende bezoekers heb.