woensdag 27 augustus 2014

Eindspurt 2014

De zomervakantie van 2014 zit er bijna op in Vlaanderen. Maandag beginnen de scholen weer na twee maanden sluiting. Zelf heb ik deze zomer niet stilgezeten, maar zoals zo vaak zijn mijn inspanningen tot nu toe niet of onvoldoende beloond. Tijd dus dat ook ik weer een schep erbovenop doe. Tijd dus voor een eindspurt in 2014.

Ik heb een plan! Zowaar. Het plan is terug te keren naar Nederland, bij voorkeur Den Haag, om daar mijn landgenoten te onderrichten over leven/werken/wonen in Vlaanderen dan wel België. Niet alleen particulieren, maar ook ondernemers die van plan zijn zaken te gaan doen in/met Vlaanderen of zelfs Wallonië.

Na meer dan acht jaar Antwerpen kan ik hen het nodige hierover bijbrengen. Dat moet gebeuren in de vorm van workshops. Daarnaast wil ik ook stoomcursussen Frans in mijn workshopaanbod opnemen. Nee, die ga ik niet zelf verzorgen. Ik ken mensen die dat veel beter kunnen.

Ik ben aan het stoeien geweest met een ondernemingsplan. Ik haat dat soort dingen op te stellen. Ben veeleer het type van gaan met die banaan. Maar goed, ik heb nog geen banaan dus het is beter te bedenken hoe eraan te komen. Het plan lijkt realistisch, zolang ik de kosten in de hand hou (huur van een ruimte en alles wat daarbij komt kijken) en het benodigde minimum aantal deelnemers wordt behaald.

Daartoe wil ik veel partijen in België en Nederland sensibiliseren. Voor promotie, samenwerking, als het kan financiering Ik zoek het hoog: op regeringsniveau, ondernemersorganisaties.Waar begin je? Eerst maar zorgen dat je in Den Haag aan de slag kunt, dacht ik zo. Als je geen ruimte op het oog hebt waar het moet gebeuren, kun je de verdere sensibilisering ook wel vergeten.

Het liefst was ik eergisteren al full speed erin gegaan, maar ja: ik wacht nog op uitsluitsel voor een sollicitatie waarbij ik toch enige hoop koester op op z'n minst een gesprek. Mocht dat plaatsvinden en zelfs uitmonden in een job, dan gaan mijn ondernemersplannen weer de prullenbak in. Zo pragmatisch ben ik wel. Die duidelijkheid moet volgende week komen. Ondertussen kijk ik al rustig rond en probeer een logische werkwijze te hanteren voor dat wat moet worden gedaan om mijn plan ten uitvoer te brengen.

Waar ik de energie vandaan haal? Geen idee. Dat is het verhaal van mijn leven. Doorgaan, ploeteren, niet opgeven. Ook niet na de zoveelste teleurstelling. Mocht die sollicitatie toch ook op niets uitlopen, geef ik mijn autobiografie ook maar gelijk alsnog prijs. Kun je het zelf lezen  Je hoort nog van mij daarover vanaf september.

Qua gevoelsleven zit ik weer in een Smiths-periode.
7 opmerkingen:

Blewbird zei

Klinkt goed, succes!

Anoniem zei

Heel wat plannen. Gelukkig maar.
Gun je natuurlijk ten volle dat er iets goeds uitkomt! Succes!

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Dank jullie wel heren!

lebonton zei

eerst succes met de sollicitatie, dan zien we of er een volgende stap nodig is.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Het wachten, is het meest ambetante. Sollicitatie loopt al vanaf juli! Vertraging. Pas begin september uitsluitsel. Als ik mijzelf niet enige kans zou toedichten ...

Anoniem zei

...sensibiliseren...
mag ik dit even op mij inlaten werken?:)

...en ik zou de prullenbak voor de ijskast of de plank willen verruilen.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Sensibiliseren, is Vlaams taalgebruik. Ook altijd handig voor Nederlanders om daar wat van mee te krijgen. Mocht ik die baan binnenslepen, dan heeft de ijskast geen nut. De prullenbak wel.