maandag 4 augustus 2014

Website informeert mensen met een handicap over ins en outs betaalde seksPersbericht d.d. 4 augustus 2014

Mensen met een beperking ervaren net zo goed de behoefte aan seks/intimiteit als ieder ander. Voor wie er om wat voor reden dan ook niet in slaagt dit met een vaste partner te realiseren, blijft alleen een beroep op betaalde seks over. Het is zowel voor de direct betrokkene als de directe omgeving geen gemakkelijke stap om te zetten. Financieel, emotioneel en praktisch niet. De website www.handicapenprostitutiebezoek.nl biedt alle info om die eventuele stap op een verantwoorde wijze te zetten. 

Zowel voor de persoon met een handicap als de sekswerker vermeldt de site nuttige tips om het onderlinge contact tot een succes te maken. Wie zich meer in de (psychologische) aspecten van handicap en seksualiteit wil verdiepen, kan online het boek ‘Klagen helpt niet, daar word je niet beter van’ raadplegen. Dit is één van de weinige gepubliceerde boeken over het onderwerp handicap en relatie/seksualiteit. Verder nog extra het vermelden waard is de voorlichting over handicap en prostitutiebezoek die de initiatiefnemer van de site, Johan Peters, op aanvraag geeft aan ouders/begeleiders van volwassen personen met een beperking.  

Johan Peters is een freelance journalist met een serieuze lichamelijke beperking. Hij heeft reeds 26 jaar ervaring met het bezoeken van prostituees en kan dus met recht een ervaringsdeskundige op dit gebied worden genoemd. Zijn opgedane kennis wil hij nu inzetten voor lotgenoten en hun directe omgeving die overwegen een beroep te doen op betaalde seksuele dienstverlening. Een taboeonderwerp, wat het niet meer zou moeten zijn. 

De belangrijkste vraag is natuurlijk hoe je een geschikte dame/heer vindt. Op de website kan iedereen met een beperking in het profielengedeelte op zoek naar de dame of heer van zijn/haar interesse. Bij elk profiel staat naast de contactgegevens een korte introductie van de sekswerker. Hierin vertelt hij/zij over eventuele aanwezige ervaring met de doelgroep, in hoeverre de sekswerker bereid is tot persoonlijke hulp buiten het seksuele gedeelte om en hoe hij/zij in zijn algemeen tegen de doelgroep aankijkt. Dit profielengedeelte is nu nog bescheiden qua omvang, maar dat moet zeker veranderen. Sekswerkers die interesse hebben zich hierop te profileren, worden daarom uitdrukkelijk daartoe uitgenodigd! Meer info vinden zij op de site. 

Tot slot: Johan Peters is zich uiteraard bewust van het bestaan van gespecialiseerde bureaus voor seksuele dienstverlening als de SAR en Flekszorg in Nederland en Aditi vzw in Vlaanderen. Omdat deze nooit aan de volledige vraag kunnen voldoen en niet iedere persoon met een beperking er vanuit zichzelf een beroep op wil doen, acht hij het noodzakelijk om via www.handicapenprostitutiebezoek.nl ook de optie van de reguliere betaalde seksuele dienstverlening te belichten. 

Noot voor de redactie: bij vragen over dit persbericht, of aanvragen voor een interview, kunt u contact opnemen met Johan Peters. Bij voorkeur eerst per e-mail: info@handicapenprostitutiebezoek.nl

3 opmerkingen:

petrus nelissen zei

Gefeliciteerd met je initiatief. Ik ben benieuwd naar de respons.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Ik ook. Vooral van sekswerkers. Er mogen nog wel wat meer profielen bij.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Het werkt goed, die registratieplicht!