vrijdag 7 november 2014

Waar luisteren we volgend jaar naar?

Nog twee Nirvana video's te gaan op de eerste vrijdag van de maand dit jaar. Deze maand het nummer 'Sliver' en in december, geen verrassing, Smells like teen spirit. En ja, dan is die takkenherrie voorbij.

We waren dit jaar bij Nirvana uitgekomen, omdat het in april 20 jaar geleden was dat Cobain zichzelf een kogel door de kop schoot. Welke artiest of band zal ik in 2015 eens centraal stellen op de eerste vrijdag van de maand? Mijn concept volgend, moet het dan een cd zijn uit 1995, want we gaan immers altijd 20 jaar terug in de tijd met deze serie.

1995. Ik zal nog eens door mijn cd-collectie struinen, maar de enige cd die spontaan in mij opkomt, is de dubbelaar Mellon Collie and the infinite sadness van de Smashing Pumpkins. Mijn lezers vluchten nu allemaal gek gillend weg van dit blog ...

Blijf en vertel mij dan maar welke cd uit het jaar 1995 jij zo geweldig vindt dat die het hele jaar 2015 airplay verdient op de eerste vrijdag van de maand.  Nou? Alles mag, behalve jazz, Nederlandstalig en opera. Want daar krijg ik het van op mijn zenuwen. Voor de rest: rock, House, singer/songwriter, klassiek. Kom maar op met jullie suggesties!

Take it away Kurt!

    

12 opmerkingen:

Blewbird zei

Faust

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Is dat de naam van de band? Via Facebook had ik al de suggestie American Recordings volume 2 van Johnny Cash doorgekregen. Benieuwd wat er nog meer binnenkomt.

Blewbird zei

Ja. http://en.wikipedia.org/wiki/Faust_(band)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Leest als een interessante band, maar ik zie geen cd vermeld uit het jaar 1995 en dat is toch wel het criterium om mee te kunnen doen ...

bert deben zei

een moeilijke - mijn favoriete muziekperiode ligt ergens 1977-78, toevallig mijn jeugdjaren (the Sex Pistols, Blondie, the Clash, Iggy Pop en nog volop Bowie ...) - als ik nu een CD zou moeten opgeven als beste ooit, dan zou dat Sandinista van the Clash zijn. Maar in 1995 zat ik volop in een Bach-periode, ik zou zeggen, doe de Brandenburger Concerto's dan maar ... ;-)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Dat wordt nog een interessante keuze: Cash of Bach :-).

lebonton zei

van morrison!

lebonton zei

the chieftains!

lebonton zei

clannad!

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Heb je ook albumtitels Ton? Maakt het wat makkelijker :-). Moet wel uit 1995 zijn!

lebonton zei

1995: the chieftains, the long black veil.
toevallig is dit een album waarop ze met andere artiesten samenspelen, zoals ook van morrison. bingo!

maar ook met mick jagger, sting, ry cooder enzo.

dus....

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Ik ga daar eens op YouTuben! Ken het niet.