woensdag 10 december 2014

De pijp is leeg

Het jaar 2014 duurt nog precies drie weken. Alhoewel zeker niet zo bedoeld, eindig ik het jaar werkloos en in Antwerpen. Wat eigenlijk twee keer niet de bedoeling was.

Er is veel gebeurd dit jaar. Ik kan niet zeggen dat ik heb stilgezeten op professioneel gebied. Ik ging 2014 in met de nieuwsbrief Blik op Bulgarije en Roemenië. Ik had toen één abonnee. Vijf maanden later was dat nog steeds de enige. Tijd om de stekker eruit te trekken.

Ik zette de site www.handicapenprostitutiebezoek.nl op. Had niet de gedachte dat ik daar rijk van ging worden, maar het was vooral ook een persoonlijk project. De site marcheert momenteel aardig. Ik denk dat de doelgroep er zeker iets aan heeft.

Ten slotte introduceerde ik het project Grenspassage. Workshops voor Nederlanders die de grens over willen. Om bij de zuiderburen te wonen, werken, ondernemen of studeren. Daar heb ik mij sinds november vooral op gefocust. De site www.grenspassage.nl begint te lopen. Het Twitter-account doet het goed. Facebook en Google+ nog niet. Google+ ben ik net mee begonnen, dus dat is niet zo vreemd. Wat ik met Facebook aan moet? Ik snap na al die jaren nog steeds het nut niet ervan. Helaas slaan de workshops nog niet aan en heb ik de programmering ervan gedwongen moeten omgooien. Deze maand hoef ik geen aanmeldingen meer te verwachten.

Dat komt me ergens wel goed uit. De pijp is namelijk leeg. De creativiteit even uitgeblust. Al mijn professionele activiteiten gaan even op low profile. In januari weer verder en andere wegen bewandelen om van Grenspassage alsnog een succes te maken.

Persoonlijk heb ik nog steeds geen volledig afscheid genomen van Roemeense date. Zolang zij het contact mede in stand blijft houden, hoeft dat natuurlijk ook niet. Ik wil het ook niet, maar relationeel/seksueel gezien, ben ik weinig opgeschoten sinds zij in juni het land verliet. Financieel komt dat goed uit, want een werkloosheidsuitkering is geen vetpot. Toch mis ik het fysieke contact met een vrouw wel van tijd tot tijd en had ik wat meer duidelijkheid over haar huidige doen en laten wel leuk gevonden.

Tot zover 2014. Dit zou ook wel eens één van de laatste blogs kunnen zijn van dit jaar. Of ik moet nog dringende zaken kunnen melden. Het jaar is uiteraard pas voorbij als het werkelijk voorbij is. 
 


9 opmerkingen:

lebonton zei

hm, steeds een blogje lezend denk je van jaja en ach. nu je een balans opmaakt sombert het wel wat duidelijker.
ik hoop dat je wel prettige dagen zult hebben en dat 2015 een stevige vulling voor de pijp biedt.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Ik hoop het ook Ton en jij ook alvast prettige dagen gewenst!

Anoniem zei

Ik kan het me wel voorstellen, deels herkenbaar ook. Ik wens je iig toe dat 2015 een beter jaar wordt op alle gebieden!

petrus nelissen zei

we moeten dit jaar nog eens afspreken. Ben binnenkort weer in het land.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Ik wens jou ook een beter jaar toe Marjelle. Je weet me te vinden Petrus :-).

Anoniem zei

Nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen! Het is je van harte gegund.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Dank je wel Aad! De rondjes zijn dit jaar wel gegeven :-).

knutselsmurf zei

Ik vrees dat 2015 weer niet het jaar van de kleine luyden wordt, Johan.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Zou zomaar uit kunnen komen Knutsel, maar hoop doet leven.