vrijdag 5 december 2014

Wie wordt de opvolger van Nirvana? De stembussen zijn geopend!

Onderaan vind je de laatste Nirvana-clip op vrijdag voor dit jaar. Het vorig jaar voor deze maand al aangekondigde Smells like teen spirit. In de originele versie en als cover door Tori Amas voor degenen die het liever wat rustiger hebben :-). Daarmee ben ik aan het einde gekomen van de eerste vrijdag van de maand clip voor dit jaar, geheel volgespeeld door Cobain en zijn makkers. Wie volgt hen op in 2015?

Ik heb de afgelopen weken enkele suggesties gekregen, maar moet streng zijn. American Recordings van Johnny Cash is in 1995/1996 opgenomen en pas in '96 uitgebracht. Sorry Mieke, nog een jaartje wachten. 'Dusty old tapes' van John Hiatt is een dvd en geen cd. Jammer, Jan de Stripman, maar alleen cd's dingen mee. De Brandenburger concerten van Bach, stelde Bert voor. Why not, maar dan zul je me toch een uitvoerend orkest moeten noemen beste Bert. Ik heb zo geen idee wie het in 1995 heeft uitgevoerd. Wat blijft er dan nog over om te kiezen?

Geen paniek. Ik schotel je vijf cd's voor. Kies maar wie je het hele jaar 2015 wilt horen op de eerste vrijdag van de maand. Ik ga voor Mellon Collie and the infinite sadness van the Smashing Pumpkins, al was het maar omdat het een dubbel-cd is en er dus een ruime keuze aan songs is. Maar jij kunt anders beslissen! Iedere cd-titel is een link naar een pagina met meer info over artiest/album.

De genomineerden

1. The Chieftains - The long black veil Ton heeft deze voorgedragen en dus ook gestemd.
2. Fischer-Z - Stream Een suggestie en dus stem van Jan de Stripman.
3. Smashing Pumpkins - Mellon collie and the infinite sadness Een suggestie van mij en mijn stem.
4. Chemical Brothers - Exit planet dust Een suggestie van mij.
5. Throwing Muses - University Mijn laatste suggestie.


Er zijn nu dus drie albums die al één stem hebben. Stemmen kan t/m 31 december 23:59 uur op dit blog of op mijn Facebook-pagina. Meeste stemmen gelden en bij een gelijk aantal stemmen is de beslissing van de blogbeheerder bindend! Kom maar op met die stemmen!

Dan geef ik nu voor de laatste keer dit jaar het woord aan Kurt Cobain.


En voor de liefhebbers van een rustiger, verkorte versie is hier Tori Amos.

4 opmerkingen:

lebonton zei

ik mag zeker maar een keer stemmen ;-)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Iedereen mag maar één keer stemmen Ton of je moet je huidige stem in willen trekken ...?

lebonton zei

geenszins!

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Hoeft niet! We gaan zien wat het eindresultaat is op 31 december.