donderdag 19 maart 2015

De vis is binnen

Het is pas werkelijk officieel als ik een handtekening onder een arbeidsovereenkomst heb gezet. Aan de andere kant zie ik niet zo snel waar het nu nog mis kan gaan. De Rotterdamse vis had al in het aas gebeten en ik heb na wat consultaties en berekeningen besloten die vis op te halen.

                                 Nooit geweten dat vissen zo'n populaire sport is
                                          onder schone jongedames (LOL)
                                           
Vanaf 15 juni werk ik dus weer tijdelijk op het Rotterdamse honk dat ik negen jaar geleden had verlaten om mijn geluk in Antwerpen te gaan beproeven. Geluk, tja ... Soms heb je van die dromen en noodzakelijkheden die je naar een compleet andere wereld doen toe drijven.

Ik heb nooit spijt gehad van mijn verhuis naar Antwerpen, ook al zijn die dromen nauwelijks uitgekomen. Ik vind het ook niet erg dat ik nu juist naar mijn laatste Rotterdamse werkgever terugkeer. Ik heb in al die jaren altijd contact gehouden met mijn toenmalige en weer toekomstige baas aldaar en enkele andere medewerkers.

Er is veel veranderd bij MEE Rotterdam in die negen jaar. Ik ben zelf ook een heel ander persoon. Rustiger, niet meer zo moeilijk tegen het leven aankijkend. Ondanks vroegere en huidige Antwerpse moeilijkheden. Want, een totaaloplossing is het natuurlijk niet.

Ik ga aardig verdienen in  Rotterdam, maar ben een gedeelte van dat geld weer kwijt aan reiskosten en Nederlandse ziektekostenverzekering. Dan nog houd ik meer over dan ik vanaf juli aan Belgische WW-uitkering zou ontvangen. Het is linksom of rechtsom slimmer aan het werk te zien komen.

In Antwerpen beweegt er ook nog wel het één en ander. Ik blijf er zoeken naar een vaste job. Sollicitatieplicht en ik moet zorgen dat ik in november dit jaar vastigheid heb qua werk, anders wordt het financieel gezien hier echt iedere cent nauwkeurig omdraaien voordat ik 'm uitgeef. Uitspattingen, kan ik dan wel vergeten. Gelukkig ben ik tot rust gekomen, had ik al gezegd.

Er kan nog veel gebeuren tot 15 juni. Wellicht val ik alsnog met mijn neus in de boter hier in Antwerpen. Dan is Rotterdam weer van de baan. Zo niet, keer ik dus terug op het oude honk. Een oud honk in weer een nieuw jasje tegen  die tijd. Prima, dat maakt dat je geen heimwee gedachten hoeft te hebben tot het zover is.  

8 opmerkingen:

lebonton zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
lebonton zei

proficiat.
het is maar goed dat de hengel gezekerd is ;-)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Dank je wel en inderdaad: je zou zo met die dame weglopen :-).

Anoniem zei

Gefeliciteerd. En naar ik begrijp wordt die vis ook nog eens duur betaald. Kom er nog maar eens om.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Shakespeare wist dat ook al hoor! Dank voor de felicitaties.

knutselsmurf zei

Je mag na 9 jaar weer terug komen ? Dat is wel heel bijzonder. Meestal vinden recruiters werkervaring van meer dan een half jaar oud niet relevant en iemand die ouder is dan 30 bejaard.

knutselsmurf zei

De vis wordt duur betaald is trouwens van Heijermans.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

@knutsel: er is geen recruiter aan te pas gekomen. Mijn toenmalige baas heeft me zelf benaderd. En je hebt gelijk wat de vis betreft. Vreemd, ik dacht dat Shakespeare ook zo'n soort uitspraak had, maar dat zijn weer andere.