woensdag 15 april 2015

Update komende reis

Met nog tweeënhalve week te gaan voor vertrek is het wellicht handig dat ik even een update geef van het volgende traject op mijn Europese reis en wat je daaromtrent allemaal kunt verwachten.


https://www.wien.gv.at/politik/international/netzwerke/images/rathaus-nwindex-kl.jpg
Stadhuis Wenen

Wenen is de eerste stad die ik aandoe. Ik land er einde middag maandag 4 mei. Op dinsdag 5 mei heb ik twee interviews gepland staan. Het eerste is voor de website. Het tweede is voor mijn vaste freelance opdrachtgever. Wat geld terugverdienen dat je op je reis uitgeeft, kan nooit kwaad. Op woensdag ben ik vooralsnog vrij.

http://www.visitljubljana.com/file/422168/mestna-hia_-d.-wedam.jpg
Stadhuis Ljubljana

Donderdag 7 mei vertrek ik 's ochtends vroeg naar Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Bij aankomst daar moet ik prioritair eerst een treinticket naar Boedapest voor zondag de tiende mei aanschaffen. Anders strandt mijn reis reeds in Slovenië. Dat is het enige vervoersbewijs dat ik niet online van tevoren kon aanschaffen. In Ljubljana heb ik op vrijdag 8 mei een interview met twee voorlichters van de organisatie 'I still drive - but I don't walk'. Deze zet zich in voor verbetering van de verkeersveiligheid. Alle voorlichters hebben zelf een verkeersongeval gehad waardoor ze nu een beperking hebben. Op zaterdag 9 mei kan ik de stad in.

http://www.eurobusways.com/images/oradea-town-hall.jpg
Stadhuis Boedapest

Zondag 10 mei gaat het dus naar Boedapest. Wanneer ik daar mijn interview hou en met wie is nog de vraag. Mijn contactpersoon aldaar ligt momenteel ziek te bed. Ik ga ervan uit dat het goed komt. Woensdag 13 mei verruil ik Boedapest voor nog een nachtje Wenen vanwaar ik donderdagmiddag 14 mei terugvlieg naar België.

Uiteraard is het mijn bedoeling de ganse mensheid op de hoogte te houden van mijn vorderingen in tekst en beeld. Verwacht echter geen lange journalistieke artikelen. Ik moet het doen met mijn tablet en een wifi-camera waarvoor geen USB-kabel voorhanden blijkt, mocht het met de wifi niet lukken. In noodgevallen moet ik dan toch maar proberen ook foto's te nemen met mijn Smartphone, maar die kan ik dan pas weer uploaden als ik thuis ben. Mijn laptop is te groot om te gaan lopen meesjouwen en de kabels zijn nogal breukgevoelig en ik nogal bruusk in ze eruit te halen. Dat kan ik dus beter niet vier tot vijf keer in anderhalve week tijd gaan doen.

Allez. Ik neem aan dat ik mij in elk geval kan laten horen op de sociale media: Twitter, @LiveinAntwerp,  en Facebook. Verder hoop ik op redelijk weer, een goede gezondheid, geen struikelpartijen en ook geen vertragingen/ongelukken/bommeldingen. Dan zou het allemaal goed moeten komen.  

   

8 opmerkingen:

lebonton zei

alleen al de stadhuizen zijn een bezoekje aan de steden waard ;-)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Afgaande op de foto's wel ja.

knutselsmurf zei

Is het tijdstip van de reis niet wat ongelukkig ? Ik kan me voorstellen dat de hotels de prijzen voor de schaarse kamers flink opschroeven, nu de zon zich weer laat zien.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Het is nog geen hoogseizoen. Vanaf juni schieten de prijzen echt de lucht in. En waarschijnlijk ook de temperaturen. Dan wordt het al snel te warm om te reizen. Daarom vind ik begin mei ideaal.

Anoniem zei

Gaat helemaal goed komen!

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Dat is de bedoeling!

Blewbird zei

Wenen is een fijne stad. Veel plezier en succes!

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Ik zal het zien. Dan k je wel Blew!