vrijdag 21 augustus 2015

Doorgespeelde vragen Liebster Award

Ik ben nog steeds in blogpauze, maar marjelleblogt.nl heeft mij gevraagd onderstaande 11 vragen te beantwoorden in het kader van de Liebster Award.  Omdat ik mijn mede-bloggers graag van dienst ben, doe ik dat dus.

1. Hoe voel je je vandaag?

Ik vind dit eigenlijk een irritante vraag. Zeker als die iedere dag wordt gesteld. Daar had een ex-collega bij De Lloyd een handje van. Alles goed? Hoe gaat het? Ik antwoordde dan steevast 'het is hetzelfde als gisteren'. Einde discussie.

 2 Wat zou je anders doen met de kennis van nu?

Goh, hoeveel tijd hebben jullie? Veel. Alleen gebiedt  de eerlijkheid te zeggen dat ik dan echt een compleet ander leven zou hebben geleid.

 3 Van wie heb je het meest geleerd?

Niet van één persoon. Ik heb in de loop van mijn leven omgang gehad met meerdere mensen die mij op verschillende manieren hebben beïnvloed. Wel opmerkelijk: het zijn allen vrouwen. Maar ja, dat is ook een hoofdthema in mijn leven waar ik een autobiografie over zou willen schrijven, die er nooit gaat komen.

 4 Heb je nog dromen, zo ja welke?

Dromen? Ach,  meer wensen. De grootste wens in mijn leven is vastigheid, alhoewel ik daar eigenlijk helemaal niet zo de persoon voor ben. Het wordt met het verstrijken der jaren echter wel tijd dat ik het in enigerlei vorm ga weten te realiseren. Vooral financieel.

 5 Aan wie of wat erger je je?

Dat kan van alles zijn.  Bepaalde muziek, aan mezelf als ik mijn dag niet heb. In Antwerpen vooral aan stoepfietsers. Ik heb menigeen al eens mondeling haarfijn uitgelegd dat de stoep geen fietspad is. Tevergeefs.

 6 Wat vind je werkelijk belangrijk in het leven?

Klinkt basaal, maar liefde, geluk, vriendschap en warmte zijn voor mij belangrijke zaken om na te streven. Helaas, zoals Henk Westbroek ooit zong: 'Eén keer trek je de conclusie, vriendschap is een illusie.'

 7 Welke eigenschap waardeer je het meest bij een vriend(in)?

Dat ze zichzelf blijft, ondanks haar aparte levensstijl en wat de mensen daarover ook mogen denken.

 8 Welke eigenschap waardeer je het meest bij jezelf?

Mijn doorzettingsvermogen, ook al is dat vaak een vermoeiende eigenschap (LOL).

 9 Wat is je levensmotto?

Doorgaan ondanks alles.

 10 Waar ben je trots op/blij mee?

Ik ben trots op mijn  zelfstandigheid ondanks mijn beperking en blij dat ik nog steeds zo kan leven.

 11 Welke vraag ontbreekt er nog in dit rijtje?

Waar sta je over vijf jaar? Antwoord: ik heb geen flauw idee. Ik heb afgeleerd ver in de toekomst te plannen. Daarvoor heb ik te vaak te veel wendingen in mijn persoonlijke leven meegemaakt.

3 opmerkingen:

Marjelle zei

Bedankt voor je antwoorden ondanks je blogpauze en leuk om te lezen.
Wat betreft de vraag 'hoe voel je je vandaag?', dat is juist niet de standaard-hoegaathet-vraag en dan niet luisteren naar het antwoord. Een oprechte vraag naar je gemoedstoestand van vandaag, maar goed je had er duidelijk andere associaties bij. ;)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

De vraag wordt mij te vaak gesteld als een soort van openingsvraag om maar een gesprek op gang te kunnen brengen. Zo deed die ex-collega het ook. Daar had ik op den duur wel genoeg van. Ik dank je voor je oprechte interesse in mijn welbevinden, maar meestal boel ik mij de ene dag ook niet veel anders dan de dag ervoor. Behalve bij ziekte of ingrijpende gebeurtenissen natuurlijk.

Marjelle zei

Ja, aan dat soort clichévragen heb ik ook een hekel.