zaterdag 3 oktober 2015

Even van me afschrijven

De blogpauze duurt voort. Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt waar ik mee bezig ben en hoe het gaat. Vroeger kon je immers om de haverklap persoonlijke verhalen op dit dit blog lezen in plaats van nu alleen nog maar videootjes kijken. Allez, ik geef eens een overzichtje.

Werk

Nog zes weken en het is gedaan bij MEE Rotterdam. Dat was vooraf bekend, dus geen verrassing. Ik kijk al sinds augustus rond naar een nieuwe job. Heb een paar sollicitaties gedaan in Nederland. Of niets op gehoord of het antwoord was negatief. In Antwerpen zit ik met het het overbekende probleem dat mijn gesproken Frans niet goed genoeg is en nooit zal worden voor de meeste jobs. Het blijft dus doorgaan met zoeken.

Er bestaat een kans dat ik op freelance basis tijdelijk verder kan werken bij MEE. De vraag is of ik dan het recht op mijn uitkering hier in Antwerpen behoud. Tijdelijk is maar tijdelijk en dus niet geschikt om dan maar compleet de overstap naar het freelancen te maken.

Want, mijn journalistieke project Europees Correspondent is het nog niet helemaal. Door de vaste job kan ik er nu te weinig tijd in steken om het die exclusieve, toonaangevende site te maken die het zou moeten worden. Ik doe het er nu tussendoor en erbij en dat is niet genoeg. Zeker niet om er betalende bezoekers mee te trekken, wat uiteindelijk nog steeds de bedoeling is. Vanaf half november komt meer tijd beschikbaar, maar ja: einde van het jaar is ook een rotperiode om zoiets goed te gaan promoten. Of je zou een exclusief interview met Sinterklaas en de kerstman samen moeten doen. Wordt vervolgd.

Reizen

Ik ben klaar met reizen voor dit jaar. Wenen, Ljubljana, Boedapest en Luxemburg stad is voorwaar geen slechte score in 2015. Heb jij alle interviews al gelezen? Mei 2016 vervolg ik normaal gesproken mijn reis naar Sofia, Zagreb en Bratislava. Verderop in dat jaar, indien geld en tijd aanwezig, plan ik ook Londen en Dublin aan te doen. Dan eindig ik 2017 mijn Europese reis in de landen in en rond de Middellandse Zee.

Liefde en seks

Ineens had Johan een date eind augustus. Afkomstig uit de laatste dictatuur in Europa. Het werd niets vanwege geen chemie. Ik had er vooraf bewust geen al te hoge verwachtingen van. Ik geloof zij wel. Ze had me anders voorgesteld in het echt. Naar mijn weten gedroeg ik mij niet anders dan anders.

Het is afwachten of ik nog eens een nieuwe date scoor. Mag ook van dichterbij. Tot die tijd blijft het een beetje behelpen. Met Roemeense date heb ik al een half jaar geen contact meer. Ze blijft muisstil. Toen ik eenmaal doorhad dat dit zo zou blijven, ben ik 1 augustus ook maar gestopt met haar proberen te contacteren. Ze zal er haar redenen voor hebben en ik wil haar niet het idee geven dat ik te allen tijde aan haar blijf klampen. Alhoewel ze dagelijks nog wel in mijn gedachten terugkeert. Vooral de vraag hoe het met haar gaat. Stukje verantwoordelijkheidsgevoel dat niet wil wijken.

Qua seks sta ik ook al een half jaar droog. In april ging ik bewust eens niet naar Bulgaarse date. Het is nooit meer geweest zoals vroeger sinds mijn terugkeer bij haar eind oktober 2014. Dat wist ik natuurlijk van tevoren al. De bezoeken tot en met maart verliepen in een beleefde sfeer, we deden ons best, maar iedere keer had één van de partijen iets van 'dit was het toch weer niet helemaal'. Een maandje overslaan, leek mij daarom verstandig. In mei waren ik en zij op reis. In juni kwam ik ineens in contact met de Wit-Russische. Dan stel je de sekswerker ook maar even uit. Even werd t/m augustus. In september had ik geen tijd en geld voor Bulgaarse date en nu denk ik 'laat maar'. Het is beter dat ik voorgoed bij haar wegblijf.

Omdat de behoefte aan intimiteit natuurlijk niet gelijktijdig verdwijnt, ben ik wel aan het rondkijken om te zien of ik iemand anders voor de invulling ervan kan vinden. Het Schipperskwartier laat ik daarbij links liggen. Ik probeer het eens elders. Deze maand zou het moeten gebeuren.

En dat is de stand van zaken op dit moment. Mocht ik de noodzaak voelen weer eens van mij af te schrijven, volgt wel een update. Of dat nog in 2015 is? 

   

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Never a dull moment.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Waren ze er maar :-).

lebonton zei

als die er zijn wil je ze weer weg hebben ;-)

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Niet te veel, maar af en toe een rustig moment is toch wel fijn.

Anoniem zei

Wordt vluchteling in Finland en ik kan je vele dulle momenten verzekeren!

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Finland is mij te koud en te duur. Helsinki vond ik overigens wel een mooie en toegankelijke stad.