vrijdag 13 november 2015

Van mij mag de november rain nu gaan losbarsten

Zoals bekend, zijn november en december niet mijn favoriete maanden in het jaar. Januari trouwens ook niet. Zo halverwege november begint mijn energie normaal gesproken op te raken. In december ben ik dan zo goed als depressief en klaar met het jaar, lang voordat kerst en oud en nieuw een feit zijn. Dit jaar zou het anders kunnen worden.

Het was vandaag de day after de laatste officieuze werkdag in Rotterdam. Dat de laatste officiële werkdag pas morgen is, is vooral leuk voor het nog te ontvangen salaris over de maand november, maar doet er uiteraard geen moer meer toe. De depressieve bui had vandaag al kunnen losbarsten. Is niet gebeurd.

Tja, misschien ben ik binnen twee weken alweer freelance aan het werk voor mijn laatste werkgever. Misschien ook niet. Ik ben bezig met mijn nieuwste boek 'Teren op betaalde liefde'. Ik moet solliciteren. Vandaag heb ik de administratie voor mijn gang naar de vakbond maandag in orde gemaakt. Ze moeten daar weten dat ik (voorlopig?) klaar ben in Rotterdam. Dus nog even geen tijd om depressief te worden.

Het weer helpt ook al niet mee om depressief te worden. Alleen in oktober heb ik twee dagen de kachel aan gehad. Verder is het nog zo warm dat je bijna denkt dat de lente er alweer aankomt. Dat de bladeren van de bomen vallen en het 's middags om vier uur al begint te schemeren, nemen we dan maar voor lief.

Normaal plaats ik begin november altijd November rain van Guns 'n Roses op mijn blog. Dit jaar nog niet gedaan. Het was er het weer niet naar. Dit weekend zou het moeten gaan regenen. Gelegenheid om verder te schrijven aan mijn  boek. Bij opnieuw een warm weekend was ik anders vast opnieuw vooral naar buiten gegaan. Gezond, maar zo komt dat boek niet af.

Winter hoeft het voor mij niet te worden. De huidige temperaturen vind ik uitstekend. Houden zo! Maar iets meer regen en wind kunnen geen kwaad. November rain om de vaart erin te blijven houden. Nu het kan. Straks is het momentum alsnog weg en verzink ik zoals gebruikelijk in mijn eindejaar lethargie. Wat ik mij eigenlijk niet kan veroorloven.

 

2 opmerkingen:

lebonton zei

zelfs depressies zijn -net als het weer- niet mer te vertrouwen. wie weet ligt het achter je.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Laten we eerst december maar afwachten. Verschrikkelijkste maand die er is, vind ik.