vrijdag 29 april 2016

Wat zou jij laten zien in Zomergasten?

Mag ik zeggen dat ik vanochtend met instemming vernam dat Wilfried de Jong Zomergasten dit seizoen niet meer presenteert? Ja, dat mag ik zeggen. Natuurlijk staan de beste stuurlui altijd aan wal, maar tussen Wilfried en mij als kijker heeft het vanaf de allereerste door hem gepresenteerde aflevering al niet geboterd. Ik heb zelfs menige aflevering vroegtijdig afgezet vanwege onder andere Wilfried.


Bron foto: www.npo.nl 

Wie het programma nu gaat presenteren, is de vraag die half intellectueel Nederland de komende weken gaat bezighouden. Ik ben niet gevraagd en zou het ook niet kunnen. Ik zou ook nooit worden gevraagd als gast, maar stel dat men in opperste nood om een interessante gast ineens bij mij uitkomt: wat zou ik dan laten zien?

Ik kijk al meer dan 20 jaar nauwelijks meer tv. Ja, een reisserie van de VPRO en als het me interessant lijkt Tegenlicht. Soms een voetbalwedstrijd. Dan hebben we het wel gehad. In mijn jeugd. Toen keek ik veel tv. Uiteraard de bekende tekenfilms uit die tijd: Flintstones, Scooby Doo, Paulus de boskabouter, Roadrunner. Stuif es in kan ik mij nog herinneren. Ren je rot. Uit mijn tienerjaren A-team, Magnum, Miami Vice, Derrick, Op volle toeren/Nederland Muziekland (schuld van mijn ouders!). Tja, daar ga je geen kijkers mee trekken als VPRO zijnde. Al helemaal niet met het duo Bassie en Adriaan. Toch zijn juist die twee verantwoordelijk voor mijn allereerste bijgebleven tv-moment. Adriaan die Bassie verkeersles geeft.


 Nee, laat mij maar  weer vanaf de bank toekijken deze zomer. Als de gast(e) en de presentator(-trice, dat zou nog eens wat zijn!) mij tenminste bevallen.  

Geen opmerkingen: