woensdag 21 september 2016

Gelukkige momenten in het park

Tijdens mijn reizen voor Mensen met een beperking aan het woord verblijf ik veelvuldig in hotels. Het ene hotel is luxueuzer dan het andere. Over mijn hotel in Dublin had ik niets te klagen. Mooie ruime slaapkamer, zelfs een aparte zitkamer, en een aangepaste badkamer. Het was geen straf daarin te verblijven. Metro Hotel Airport Dublin. Aanrader! Mooie kamers, goed eten en vriendelijk personeel. Alleen jammer dat het niet in de stad ligt. Dublin centrum ligt op een half uurtje rijden.Maar, je gaat niet op reis om hele dagen in een hotelkamer te verblijven. Je gaat de stad in om een indruk ervan te krijgen. De architectuur, de mensen, de toegankelijkheid. Als je geluk hebt, beland je nog wel eens in een park. Zo ook in Dublin.

Ik had mij af laten zetten bij het Westbury Hotel, omdat ik daar op vrijdagavond een interviewafspraak had. Vanaf dat punt ging ik lopen. Rechtdoor, linksaf, rechtsaf. Zo kwam ik uiteindelijk uit bij een park.

In een park beleef ik altijd mijn mooiste momenten op reis. Het groen, de mensen, de zon (je gaat niet in een park lopen/zitten met regen). Het verstand kan op nul. De zon schijnt op mijn huid. De dame waar ik eerst naast zat, gaat na een tijdje weg. Haar plaats wordt ingenomen door vier studentes. Duitse. Grappig. Ik versta waar ze over spreken, niets schokkends, zonder dat zij er weet van hebben.

Twee uur voor mijn afspraak begint de lucht toch serieus te betrekken. Einde van bijna drie uur in het park. Het waren de meest relaxte uren van mijn verblijf. 

4 opmerkingen:

Marjelle zei

Ja, lekker zitten in een zonnig park... En klinkt goed dat hotel.

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Dat was het ook. Alleen moet Dublin voor Airport in de naam :-).

lebonton zei

ja, dat park ken ik wel. hoe vond je de rest van de stad?

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Ik ben alleen op vrijdag in de stad zelf geweest. Relaxte sfeer, aardige mensen. Jammer dat ze er overal bezig zijn met werken. Qua toegankelijkheid was het een puinhoop. Op zaterdag heb ik nog een blokje om gemaakt in de omgeving van het hotel, Santry Cross. Wel mooie huizen, maar nogal desolate omgeving.